Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020

ΤΑΣΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ :Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑΕΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ


 Κρανίδι 28/09/2020

Προς

Πρόεδρο και Δ.Σ της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ

Κοινοποίηση 

Γραφείο Δημάρχου

κ. Γ. Γεωργόπουλου

Θέμα : Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑΕΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ

Αγαπητέ Πρόεδρε

Επανέρχομαι σε ένα κρίσιμο θέμα, για να λειτουργήσει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΕΡ με δημοκρατικό τρόπο, απαιτείται να εξασφαλίσεις την παρουσία των εκπροσώπων της μειοψηφίας στις συνεδριάσεις του ΔΣ της ΔΕΥΑΕΡ. Η παράταξή μας για να έχει συμμετοχή στις συνεδριάσεις αυτές πρέπει α διεξάγονται κατά τις απογευματινές ώρες και σε μη εργάσιμες ώρες κάτι που ισχύει εδώ και είκοσι (20) χρόνια.  Επίσης είναι καιρός να σταματήσουμε τις συνεδριάσεις δια αλληλογραφίας , εξ αποστάσεως οι οποίες οδηγούν σε μια υποβαθμισμένη λειτουργία του ΔΣ της ΔΕΥΑΕΡ , μια συνεδρίαση παρωδία που κανένας δεν ξέρει , τι, πότε, πως και γιατί ψηφίζει.

Στο Δήμο μας υπάρχουν κατάλληλοι χώροι που μπορούν από την μια πλευρά να εξασφαλίσουν την τήρηση των κανονισμών των υγειονομικών πρωτοκόλλων και από την άλλη να εγγυηθούν μια σωστή δημοκρατική και ουσιαστική λειτουργία του ΔΣ της ΔΕΥΑΕΡ. 

 

ΤΑΣΟΣ ΤΟΚΑΣ :ΑΙΤΗΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΔΑΠ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

 

Τρίτη  29 Σεπτεμβρίου  2020

 

ΠΡΟΣ

κ. Δαμιανό Κουτούβαλη

Πρόεδρο του Ν.Π. Κοινωνικής Πρόνοιας κ΄ Αλληλεγγύης του Δήμου Ερμιονίδας

Κοινοποίηση:

κ. Γεωργόπουλο Ιωάννη

Δήμαρχο Ερμιονίδας

 

ΘΕΜΑ: Αίτημα ενημέρωσης  για την ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων στα ΚΔΑΠ και τους Παιδικούς Σταθμούς.

 

Αγαπητέ  Πρόεδρε,

 

Σύμφωνα  με την απάντηση σας  στις 18-9-2020, σε έγγραφο που σας απέστειλα στις 9-9-2020, σχετικά με τη  λειτουργία των ΚΔΑΠ στο Δήμο Ερμιονίδας, αναφέρετε ότι εργάζονται 11 εκπαιδευτές  και  το πρόγραμμα τους   έχει ήδη αναρτηθεί στις μονάδες των ΚΔΑΠ από την έναρξη της σχολικής χρονιάς (1ο Κ∆ΑΠ ΕΡΜΙΟΝΗΣ ,  2ο Κ∆ΑΠ ΚΡΑΝΙ∆ΙΟΥ,   3ο Κ∆ΑΠ  ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙΟΥ).

Υπάρχει βεβαίως και το εκπαιδευτικό προσωπικό   στους δύο (2) Παιδικούς Σταθμούς, καθώς και το βοηθητικό προσωπικό.

Οι εργαζόμενοι στις παραπάνω δομές απασχολούνται με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου στα πλαίσια της υλοποίησης του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» στο Δήμο Ερμιονίδας  που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και υλοποιείται από την  Ε.Ε.Τ.Α.Α.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ με Αριθμ. 71383 /20-07-2020 το ετήσιο όριο δαπάνης   που θα καταβάλλεται  από την Ε.Ε.Τ.Α.Α., για κάθε παιδί στα ΚΔΑΠ είναι τα 1330,00 €.

Οι επιχορηγήσεις (voucher) αποσκοπούν στην κάλυψη τόσο των παρεχόμενων υπηρεσιών (µμισθολογικών δαπανών) όσο και στην κάλυψη λοιπών λειτουργικών δαπανών των ΚΔΑΠ και των Παιδικών σταθμών όπως  π.χ. θέρμανση, ηλεκτροδότηση, τηλεπικοινωνίες, σίτιση νηπίων κ.τ.λ.

Πρόκειται συμπερασματικά για ένα πολύ σημαντικό πρόγραμμα που αφορά κυρίως τα παιδιά του Δήμου μας αλλά και τους εργαζόμενους και δεν υπάρχει καμία οικονομική επιβάρυνση στο  Νομικό Πρόσωπο και στον Δήμο μας από την εν λόγω δαπάνη.

Με την παρούσα επιστολή ζητούμε, λοιπόν, να μας  ενημερώσετε  στα παρακάτω:

1) Αν έχουν ανανεωθεί οι συμβάσεις των εργαζομένων στα ΚΔΑΠ και στους Παιδικούς Σταθμούς για την επόμενη προγραμματική περίοδο 2020-2021;

2) Αν όχι ακόμα τι προτίθεστε να κάνετε ώστε να είναι εξασφαλισμένοι οι εργαζόμενοι στις παραπάνω δομές;

Τάσος Τόκας

Δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Ερμιονίδας

Επικεφαλής της ΝΕΔΥΠΕΡ

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΉΡΙΟ ΤΗΣ Δ.Κ.ΕΡΜΙΟΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΩΡΕΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΤΣΑΣ ΤΡΑΥΛΟΥ

 

Η Κοινότητα μας ευχαριστεί την κ. Τραυλού  Μαρίτσα, κάτοικο παραθεριστικής κατοικίας στην Κοινότητας μας, για την προσφορά της με καλάθια απορριμμάτων που τοποθετήσαμε  περιμετρικά του ΜΠΙΣΤΙΟΥ

Μιας περιοχής που και η ίδια αρκετές φορές επιλέγει για τον περίπατο της.

Την ευχαριστούμε για άλλη μια φορά που συνεχίζει να προσφέρει τις χορηγίες της και τις δωρεές της στην πόλη μας και την Κοινότητα μας

Δήμος Ερμιονίδας :Η Ερμιονίδα, τιμά τους ήρωές της !!!

 Κρανίδι 29/09/2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Όπως έχει ανακοινωθεί από την Ελληνική Πολιτεία, στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την έναρξη της Επανάστασης του αθάνατου 1821, έχει προγραμματιστεί μια σειρά αφιερωματικών εκδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα.
Ο Δήμος μας, με ιστορικό αίσθημα ευθύνης και με απόλυτο σεβασμό στα ιερά χώματα της Ερμιονίδας και στους ήρωες, που “πότισαν με το το αίμα τους” το ένδοξο δέντρο της λευτεριάς της Πατρίδας μας, έχει την τιμή να σας ανακοινώσει ότι θα συμμετέχει με συγκίνηση, χαρά και υπερηφάνεια, στον συνολικό εορτασμό των επετειακών εκδηλώσεων.
Η σημαντική συνεισφορά της Ερμιονίδας στον Αγώνα, ο Παπαρσένης, οι Μητσαίοι, η Εθνοσυνέλευση και η ασύγκριτη κληρονομιά μας, όχι μόνο θα έρθουν στο προσκήνιο αλλά λόγω και της “γειτονιάς μας” (Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρος, Ύδρα, Σπέτσες), καθώς και της στενής μας σχέσης με το Βαλτέτσι, ο Δήμος μας και η ευρύτερη περιοχή, αναμένεται να είναι στο επίκεντρο των επετειακών εκδηλώσεων.
Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες,
Δεσμευόμαστε ότι αυτή η ιστορικής σημασίας πρόκληση, που καλούμαστε να φέρουμε εις πέρας, θα σηματοδοτήσει την ιστορική και πολιτιστική ανάπτυξη της Ερμιονίδας στο βαθμό που της πρέπει και της αξίζει.
Το ηρωικό και ένδοξο παρελθόν της, θα “συναντήσει” το “σήμερα” γιατί η κληρονομιά του τόπου μας, είναι ο πολύτιμος οδηγός μας για το μέλλον.
Αυτή την κληρονομιά θα δώσουμε στα παιδιά μας για να τη συνεχίσουν, να την εμπλουτίσουν και να δημιουργήσουν τις ευοίωνες προοπτικές που χρειαζόμαστε για εμάς και τον τόπο μας.
Αγαπητές συνδημότισσες αγαπητοί συνδημότες,
Σας καλούμε να είστε εθελοντικά στο πλευρό μας και να συνδράμετε στο έργο της επιτροπής που θα αναλάβει αυτό το δύσκολο αλλά ιστορικής σημασίας έργο για την ανάδειξη και προβολή της κληρονομιάς μας και της προσφοράς μας στον αγώνα και στην λευτεριά μας.
Έχουμε την τιμή, να σας ανακοινώσουμε τα πρώτα ονόματα της επιτροπής του Δήμου Ερμιονίδας για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση:

Γιάννης Γεωργόπουλος, Δήμαρχος Ερμιονίδας

π. Χριστοφόρος Καραβίας, Αρχιμανδρίτης, Πρωτοσύγκελος Ι. Μητρόπολης

π. Ιερόθεος Λουμουσιώτης, Αρχιμανδρίτης Ιεροκύρηκας

Αντωνόπουλου Τίνα , φιλόλογος, Πρόεδρος του Ι. Λ. Μ. Ε.

Γκάτσος Θεοδόσης, Δικηγόρος

Ζαραφωνίτης Αντώνης, Φιλόλογος

Ζέρβας Γεώργιος, καθηγητής Πανεπιστημίου, τέως Πρύτανης

Ησαΐας Γιάννης, Ιστορικός, συγγραφέας

Ιωαννίδης Μίλτος , Δημοσιογράφος

Λάμπρου Δέσποινα, Καθηγήτρια

Μέξη Τζένη, Νηπιαγωγός

Παπασταύρου Καλλιόπη, Φιλόλογος

Σίδερης Δημήτρης, Δάσκαλος, Πρόεδρος του Θ. Ο. Ε.

Σπετσιώτης Γιάννης, εκπαιδευτικός, Πρόεδρος Ερμιονικού Συνδέσμου.

Τσατσαρός Αθανάσιος, Δάσκαλος, Συγγραφέας

Σε εύλογο χρονικό διάστημα, θα σας ανακοινώσουμε τα ονόματα και άλλων εκλεκτών συμπολιτών μας που αναμένεται να στελεχώσουν την επιτροπή του Δήμου Ερμιονίδας με τους οποίους και από κοινού, θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για την εκπλήρωση των προσδοκιών σας και την δική μας “αναμέτρηση” με την ιστορία του τόπου μας και της Πατρίδας.

Αγαπητές συνδημότισσες και αγαπητοί συνδημότες, στην προσπάθεια αυτή, όπως προαναφέραμε, σας λογίζουμε εθελοντές στο πλευρό μας.

Όλες και όλοι μαζί για την ανάδειξη της ιστορίας, της κληρονομιάς και των ηρώων του τόπου μας.

Όλες και όλοι μαζί, για να τιμήσουμε τα ένδοξα και ηρωικά χώματα της Ερμιονίδας και την συμβολή μας στην λευτεριά της Ελλάδας!

Ο Δήμαρχος

Γιάννης Γεωργόπουλος

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020

ΤΑΣΟΣ ΤΟΚΑΣ:ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΣΤΑΜΑΤΗ ΔΑΜΑΛΙΤΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ

 


Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020



Μετά το δελτίο τύπου της ΝΕΔΥΠΕΡ  στις 5-9-2020  με το οποίο καταδικάσαμε την στοχοποίηση του Σταμάτη Δαμαλίτη, ιδιοκτήτη και διαχειριστή του ενημερωτικού blog «Ερμιονίδα μας αρέσει δεν μας αρέσει», πιστεύαμε ότι ο Δήμαρχος Ερμιονίδας μετά το εξώδικο δεν θα προχωρήσει σε κλιμάκωση των ενεργειών του, κατά ενός ανθρώπου που έχει συνεισφέρει  τα μέγιστα για περισσότερο από 10 χρόνια στην ενημέρωση  των δημοτών.



Κάνοντας αγωγή ο Δήμαρχος  στον Σταμάτη, ουσιαστικά στρέφεται κατά της ελευθεροτυπίας και της κριτικής που αυτή συνεπάγεται και  αποτελεί ουσιαστικό συστατικό της δημοκρατίας.



Ο εκάστοτε δήμαρχος   δεν αναμετράται με εθνικά διλλήματα ή με κεντρικές πολιτικές επιλογές. Το μέτρο επιτυχίας ενός δημάρχου είναι η πιεστική και αμείλικτη καθημερινότητα. 



Πρέπει να διαθέτει ικανοποιητικές δεξιότητες επικοινωνίας και πρωτίστως, το χάρισμα να ακούει.  Να εμπνέει εμπιστοσύνη, να αποδέχεται την κριτική, να συνθέτει απόψεις και τάσεις.



Όπως και να έχει θα αντιμετωπίσει πολλές προκλήσεις κατά τη διάρκεια της θητείας του και οφείλει να προχωρήσει σε σύνθεση για το καλό του τόπου.



Εκφράζουμε λοιπόν την συμπαράστασή μας  στον Σταμάτη Δαμαλίτη και είμαστε σίγουροι ότι θα ξεπεράσει και αυτό το εμπόδιο, όπως και τα προηγούμενα.



Για τη ΝΕΔΥΠΕΡ



Τάσος Τόκας

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020

Εγκαινιάστηκε το Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στο Κρανίδι

 Παρουσία της υφυπουργού Παιδείας κ.Σοφίας Ζαχαράκη ,του δημάρχου Ερμιονίδας κ.Γεωργόπουλου,του Μητροπολίτη μας κ.Εφραίμ,των Βουλευτών κ.Ανδριανού και κ.Γκιόλα,του αντιπεριφερειάρχη κ.Μαλτέζου ,περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων  έγιναν  τα εγκαίνια του  ΕΕΕΚ  Ερμιονίδας .Ετσι στην περιοχή μας μαζι με την ήδη λειτουργία του Ειδικού Σχολείου  παρέχεται ολοκληρωμένη δυνατότητα εκπαίδευσης στα παιδιά ΑΜΕΑ λύνοντας ένα πολυ σοβαρό πρόβλημα που έφερνε σε απόγνωση τις οικογένειες που έπρεπε στην ουσία να μετακομίσουν σε άλλη περιοχή που υπήρχε αυτη η δυνατότητα.

Να σημειωθεί ότι όλα τα έξοδα της διαμόρφωσης  και εξοπλισμού του ΕΕΕΚ Ερμιονίδας  προσφέρθηκαν απο την οικογένεια Γεωργίου και Λίτας Λιβανού  .

Συνολικά στο ειδικό σχολείο και στο ΕΕΕΚ φοιτούν 26 παιδιά .

  • Τι είναι τα ΕΕΕΚ
  •  
  • Το Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) είναι ένα Επαγγελματικό Σχολείο που απευθύνεται σε ΑΜΕΑ.
  • Μπορείς να εγγραφείς στο Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, εάν έχεις ολοκληρώσει την Πρωτοβάθμια Γενική ή Ειδική Εκπαίδευση και έχεις σοβαρές μαθησιακές δυσκολίες οι οποίες έχουν διαπιστωθεί από το αρμόδιο ΚΕΔΔΥ.
  • Η φοίτηση στο ΕΕΕΕΚ διαρκεί από 5 έως 8 χρόνια και έχει υποχρεωτικές παρουσίες.
  • Οι μαθητές του ΕΕΕΕΚ διδάσκονται μαθήματα Γενικής Παιδείας (όπως Γλώσσα, Μαθηματικά, Γυμναστική, Μουσική) ενώ παράλληλα αποκτούν γενικές - ακαδημαϊκές δεξιότητες, κοινωνικές δεξιότητες, δεξιότητες ανεξάρτητης διαβίωσης, προεπαγγελματικές - επαγγελματικές δεξιότητες. Επιπλέον, οι μαθητές του ΕΕΕΕΚ παρακολουθούν και εργαστηριακά μαθήαματα (όπως Κηπουρική, Μαγειρική - Ζαχαροπλαστική, Χειροτεχνία, Υδραυλική, Αγγειοπλαστική) ανάλογα με τις εγκεκριμένες ειδικότητες κάθε ΕΕΕΕΚ.
  • Αποφοιτώντας από το ΕΕΕΕΚ αποκτάς Απολυτήριο εργασιακά ισότιμο με το Απολυτήριο Γυμνασίου, το οποίο όμως δεν επιτρέπει τη συνέχιση των σπουδών στο Λύκειο. Αποκτάς επίσης πιστοποιητικό επαγγελματικής κατάρτισης επιπέδου 1.
  •  
  •  

  •  
  •  
  •  
  •  

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020

ΣΥΛΛΟΓΉ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΏΝ ΠΡΏΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΏΠΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΝΟΜΌ ΚΑΡΔΊΤΣΑΣ.


 

Διαθέτουμε ότι μπορούμε από τρόφιμα, ρούχα, κλινοσκεπάσματα και γενικά είδη πρώτης ανάγκης για να παραδοθούν το συντομότερο στους συνανθρώπους μας στο Νομό ΚΑΡΔΊΤΣΑΣ.

Η θεομηνία που έπληξε τις περιοχές του νομού αυτού άφησε πίσω τις κατεστραμμένες περιουσίες και πολλούς ανθρώπους στο δρόμο χωρίς τα υπάρχοντά τους.
Καλώ όλους τους πολίτες του Δήμου μας να στηρίξουν την προσπάθειά μας αυτή και να συγκεντρώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα είδη ώστε να τα παραδώσουμε στα χωριά που υπέστησαν τις σοβαρότερες ζημιές.
Το Σάββατο, τη Δευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη, από τις 9:00 έως τις 13:00 στις αποθήκες του Δήμου στην Αυλώνα μπορείτε να πάτε ότι ο καθένας επιθυμεί να προσφέρει.
Τη Δευτέρα το απόγευμα από τις 17:00 έως τις 20:00 στο χώρο της Αλληλεγγύης, στο Κρανίδι, θα συλλεχθούν και εκεί αντίστοιχα τέτοια είδη.
Στηρίζουμε την προσπάθεια αυτή, στηρίζουμε τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.
Γιάννης Γεωργόπουλος
Δήμαρχος Ερμιονίδας

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020

Μικρή…. αρχαιολογική συνέχεια στην αμμουδία του Βεντουρή στην Ερμιόνη

 

  •  Ο αείμνηστος Μάκης Νάκος, ο σε όλους μας αγαπητός, στις αναμνήσεις του που ανάρτησε με επιμέλεια στο Μπλόγκ του ο κ. Νόταράς, γράφει επί λέξει τα παρακάτω:


    Μετά το σπίτι της  Μαρίας του Βρετού, εκεί που αρχίζει ο δρόμος για τον Άγιο Γιάννη, μέσα στη θάλασσα είχαν βάλει μια μεγάλη πλατιά πέτρα σαν είδος μανδρακιού, η οποία υπάρχει και σήμερα, χωμένη μέσα στη θάλασσα. Θα πρέπει να την είχαν κατεβάσει από τον Άγιο Νικόλαο που είχαν βρει τα αρχαία. Σε αυτή την πέτρα οι γονείς μου το 1933 με είχαν βαφτίσει, αφού αυτή την εποχή υπήρχε το έθιμο να βαφτίζουν και στη θάλασσα. “
     
    Δεν την είχαμε δει ποτέ οι νεότεροι Ερμιονήτες, είτε γιατί είχε βυθιστεί στην άμμο, είτε είχε μεταφερθεί αλλού. Νομίζω ότι και αυτή, συγκεκριμένα το ένα άκρο της, για τους ίδιους λόγους με τη αρχαία βάση, τύχη αγαθή, “εμφανίστηκε” φέτος αρχές Σεπτέμβρη.
    Στη φωτογραφία 1 περίπου η θέση που βρίσκεται. Στη φωτογραφία 2 μόλις διακρίνεται η άκρη της κοντά σε παλιό υδραγωγείο λυμάτων. Έχει μια μικρή ολοστρόγγυλη τρύπα, και δεν είναι μια απλή μεγάλη πέτρα αλλά αρχιτεκτονικό μέλος ναού ή πλούσιου σπιτιού. Είναι πανομοιότυπη με αυτήν της φωτογραφίας 3 που βρίσκεται κοντά στον βορινό πύργο.
     
    Βασίλης Γκάτσος

Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020

Η λειτουργία του Δημοτικού Σχολείου Αρρένων Διδύμων την πρώτη 10/ετία του 20ου αιώνα (1900-1909)

 Γιάννης Σπετσιώτης – Τζένη Ντεστάκου

Η ανατολή του 20ου αιώνα βρίσκει τα Δίδυμα να έχουν δύο Δημοτικά Σχολεία ένα για τα αγόρια κι ένα για τα κορίτσια. Στεγάζονταν σε δύο διδακτήρια «τύπου Συγγρού», των Αρρένων ως 2/τάξιο (1900) και των Θηλέων ως μονοτάξιο (1901).

Διδάσκαλοι

·     Γεώργιος Παπαπροκοπίου: Πρωτοβάθμιος διδάσκαλος. Μετατέθηκε «προς το συμφέρον της εκπαιδεύσεως και τη συγκαταθέσει του αρμοδίου Δημοτικού Συμβουλίου» με την υπ’ αριθμ. 17272/29 Σεπτεμβρίου 1900 που δημοσιεύτηκε στο Φ.Ε.Κ.234/29 Σεπτεμβρίου 1900 στο Α΄ πλήρες Δημοτικό Σχολείο Αρρένων Κρανιδίου. Ο Γεώργιος Παπαπροκοπίου ήταν εκπαιδευτικός ιδιόρρυθμος εξαιρετικά εριστικός και τακτικά απασχολούσε την υπηρεσία με την συμπεριφορά του. Για τον λόγο αυτό ήταν συχνές οι απολύσεις και οι δυσμενείς μετακινήσεις του.

·     Γεώργιος Τζινιέρης: Φαίνεται πως διορίστηκε στο σχολείο το 1901 μετά τον Γεώργιο Παπαπροκοπίου. Ο Γεώργιος Τζινιέρης απολύθηκε από το Δημοτικό Σχολείο Αρρένων Διδύμων τον μεθεπόμενο χρόνο, 1903 , σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. Ξγ΄(63)/10 Σεπτεμβρίου 1903 πράξη του Εποπτικού Συμβουλίου.

·    

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020

Λειτουργία των ΚΔΑΠ στο Δήμο Ερμιονίδας

    ΑΡ. ΠΡΩΤ. 648

                                                                  

 

ΚΔΑΠ Δήμου Ερμιονίδος

Αγαπητοί συμπολίτες, Αγαπητοί γονείς

Με αφορμή το έγγραφο του κύριου Τόκα προς το Νομικό Πρόσωπο, μας δίνεται η ευκαιρία να γνωστοποιήσουμε τις κινήσεις του Νομικού Προσώπου σχετικά με τις δομές των ΚΔΑΠ που λειτουργούν εδώ και χρόνια στον δήμο μας. Φέτος έγινε μια δυνατή προσπάθεια από πλευράς μας ώστε να ενημερωθούν οι γονείς και τα παιδιά για την λειτουργία και τις δράσεις των ΚΔΑΠ για να μπορέσουμε να κινητοποιήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά γίνεται. 

Καταφέραμε, λοιπόν, και εγγράψαμε 1/9/2020 στις δομές μας 113 παιδιά και αναμένουμε τόσο από το Πρόγραμμα για τις δημοτικές δομές που ανακοίνωσε ο Υπουργός κ. ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ, όσο και από τη Β κατανομή που θα γίνει τον μήνα Οκτώβρη από την ΕΕΤΑΑ επιπλέον 106 Μητέρες με πλήρη φάκελο που πέρσι είχαν voucher να το λάβουν και φέτος και έτσι να μπορέσουμε να ικανοποιήσουμε το σύνολο των αιτήσεων που κατατέθηκαν στο Νομικό Πρόσωπο για την δράση αυτή και κανένα παιδί να μην μείνει εκτός Δομών ΚΔΑΠ, ακόμη και εάν απορρίφθηκαν από την ΕΕΤΑΑ λόγω ελλιπούς  φακέλου. Η διαδικασία αυτή ακόμη είναι σε επεξεργασία . 

Μόλις ολοκληρωθεί η επίσημη ενημέρωση από το Υπουργείο για την διαδικασία της επιπλέον χρηματοδότησης, θα σας ενημερώσουμε καθώς τα δεδομένα είναι διαφορετικά εάν μιλήσουμε για 113 παιδιά και διαφορετικά εάν μιλήσουμε για 250 παιδιά. Δηλαδή, σήμερα έχουμε 11 εκπαιδευτές με το πρόγραμμα των οποίων να έχει αναρτηθεί από την έναρξη της σχολικής χρονιάς στα ΚΔΑΠ.

Εννοείται πως πρόθεσή μας είναι να ενταχθούν όλα τα παιδιά, όπως και νέες δράσεις και δραστηριότητες στα ΚΔΑΠ. Όλα όμως εξαρτώνται από την τελική χρηματοδότηση που εκκρεμεί.

Επισημαίνουμε ότι δεν είναι υποχρεωτικό να υπάρχουν σε όλες μας τις δομές νηπιαγωγοί, βάσει του ΦΕΚ συστάσεως των ΚΔΑΠ, σύμφωνα με το οποίο τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) είναι Μονάδες δημιουργικής απασχόλησης παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) με καλή υγεία, ηλικίας 5-12 χρόνων. Η λειτουργία της δομής καθορίζεται σύμφωνα με όσα ορίζονται στην υπ΄ αριθμ. Π1β/Γ.Π.οικ. 14951- 2001 (ΦΕΚ 1397/τ Β/22-10-2001) Απόφαση, όπως αυτή τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε με την αριθμ. Π1β/ΓΠ οικ. 30411/2002 (ΦΕΚ 395/ τ Β/02-04-2002) Απόφαση Υπουργού Υγείας και Πρόνοιας και την αριθμ Π1β/Γ.Π.οικ. 109707 (ΦΕΚ 1849/ τ Β/03-09-2009) Απόφαση Υφυπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Τονίζουμε ότι σκοπός των Κ.Δ.Α.Π. είναι η δημιουργική απασχόληση των παιδιών για ορισμένο χρονικό διάστημα της ημέρας, εκτός σχολικού ωραρίου, η σωστή αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου με ατομική ή οργανωμένη δραστηριότητα ή μέσα από οργανωμένες ομάδες εργαστηρίων καθώς και η εξυπηρέτηση των γονιών. Τα Κέντρα μπορούν να διασυνδέονται με τις εκπαιδευτικές μονάδες, τους φορείς και τις υπηρεσίες πολιτιστικής, αθλητικής. περιβαλλοντικής κ.λπ. τοπικής παρέμβασης και ανάπτυξης.  Στα Κέντρα θα δύναται η δυνατότητα για Αθλοπαιδιές, Εικαστικά, Zωγραφική, Πολιτισμό, Πρόγραμμα ORF (Μουσικοκινητική Αγωγή), Παραδοσιακούς και μοντέρνους χορούς, μπαλέτο, ρυθμική γυμναστική, μπάσκετ, στίβο, ποδόσφαιρο, βόλεϊ, ενόργανη γυμναστική, θεατρικό παιχνίδι, σκάκι, ρομποτική, δράσεις ανακύκλωσης κ.α .

Ως εκ τούτου, τα ΚΔΑΠ δεν είναι εκπαιδευτικές Δομές, δεν είναι παιδαγωγικοί χώροι εκ του Νόμου και πρέπει να παρέχουν ψυχαγωγικές δραστηριότητες στα παιδιά  και συγκεκριμένα : Το πρόγραμμα των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης αποσκοπεί:

Ø  Στην παραμονή των παιδιών για ορισμένο χρονικό διάστημα της ημέρας πέραν του σχολικού ωραρίου σε ένα περιβάλλον ευχάριστο και δημιουργικό που θα ανοίξει νέους ορίζοντες για κάθε παιδί μέσα από το παιχνίδι, τη μουσική, το χορό, τη ζωγραφική, την έκφραση.

Ø   Να αξιοποιήσει σωστά τον ελεύθερο χρόνο του παιδιού.

Ø   Να δώσει κίνητρα και ευκαιρίες στο κάθε παιδί.

Ø   Να βοηθήσει την μητέρα.

Κλείνοντας, επισημαίνουμε ότι για την ορθή εκτέλεση όλων των παραπάνω ορίστηκε υπεύθυνος δομής σε κάθε ΚΔΑΠ στο Δήμο μας βάσει του Κανονισμού Λειτουργίας μας. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 

 

ΔΑΜΙΑΝΟΣ ΚΟΥΤΟΥΒΑΛΗΣ

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020

Eνα θετικό αποτέλεσμα για covid-19 απο τα τεστ που έγιναν στον Α,Ο Κορωνίς Κοιλάδας



Ως Πρόεδρος του Α.Ο. Κορωνίς Κοιλάδας είμαι πλέον σε θέση να δημοσιοποιήσω υπεύθυνα τα αποτελέσματα των τεστ κορονοϊού (covid-19) , που υπεβλήθησαν την περασμένη Τρίτη σε όλα τα μέλη της ομαδας μας (διοίκηση , παικτες , προπονητές) , καθώς και σε όλους όσους είχαν έρθει σε στενή επαφή μαζί τους.
Μετα την ενημερωση που είχαμε σήμερα από τον ΕΟΔΥ , μας γνωστοποίησαν πως το ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΘΕΤΙΚΟ ΤΕΣΤ είναι το δικό μου.
ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΑ (τα της ομάδας).
Ως εκ τούτου , με μεγάλο αίσθημα ευθύνης , καλώ όλους όσους έχουν έρθει σε στενή επαφή μαζί μου από το Σάββατο και μετά , να ελεγχθούν για πιθανή μετάδοση του ιού.
Για οποιαδήποτε νέα εξέλιξη θα σας ενημερώσει το γραφείο τύπου της Κορωνίδας , όπως κάνει απ την πρώτη στιγμή της υπόθεσης αυτής.
Ο Πρόεδρος της Κορωνίδας
Δημήτριος Τσιρτσίκος

52 διασωληνωμένοι,+3 οι θάνατοι,+287 νέα κρούσματα σε ~12000 τεστ.+1 στην Αργολίδα

 


Σήμερα ανακοινώνουμε 287 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 43 συνδέονται με γνωστές συρροές και 15 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 12734, εκ των οποίων το 55.4% άνδρες.

2340 (18.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 5601 (44.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

52 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. 11 (21.2%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.5%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 169 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 3 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 300 θανάτους συνολικά στη χώρα. 111 (37.0%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.3% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

ΤΑΣΟΣ ΤΟΚΑΣ :ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ ΑΦΟΥ Η ΜΕΛΕΤΗ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 2013-2014 –

 Αγαπητέ κ. Τσεγκή,

Σύμφωνα με τα θέματα της ημερήσιας διάταξης της επόμενης συνεδρίασης του ΔΣ της  ΔΕΥΑΕΡ, που θα γίνει την  προσεχή Τετάρτη 16/09/2020 διά περιφοράς ( αν και τα θέματα είναι σημαντικά και η «δια ζώσης» συνεδρίαση κρίνεται απαραίτητη) , θα συζητηθεί η έγκριση της Τεχνικής Έκθεσης Νο 24 για την ανάγκη να δοθεί σε ιδιώτη μελετητή το έργο «Μελέτη Αναβάθμισης Δικτύου Ύδρευσης Ερμιόνης».

 

Βάσει της Τεχνικής Έκθεσης  ο Προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 15.027,00 € ( με τον ΦΠΑ).

Το θέμα όπως γνωρίζετε είναι παλιό και είναι γνωστό πως το δίκτυο ύδρευσης της   Κοινότητας Ερμιόνης είναι προβληματικό λόγω της παλαιότητας αλλά και της κατασκευής του και είναι απαραίτητη η αναβάθμισή του.

Όμως  υπάρχουν παλαιότερες αποφάσεις του ΔΣ της ΔΕΥΑΕΡ με τις οποίες ανατέθηκε σε ιδιώτη μελετητή το ίδιο έργο για την εκπόνηση μελέτης, καθώς και η παραλαβή αυτής της μελέτης.

Συγκεκριμένα :

1) Με την Απόφαση  με Αριθμό  133 / 2013,  την 2η Σεπτεμβρίου 2013,  το  τότε ΔΣ της ΔΕΥΑΕΡ με Πρόεδρο την κ. Αγγελική Αλεβίζου  αποφασίζει ομόφωνα  την ανάθεση για την εκπόνηση της μελέτης για την αντικατάσταση τμήματος του δικτύου ύδρευσης Ερμιόνης, στο μελετητικό γραφείο της κας ΛΗΔΑΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ με αμοιβή 12.500 € πλέον Φ.Π.Α. 23% 2.875 €, σύνολο 15.375 €.



2) Με την Απόφαση  με Αριθμό 132 / 2014, την 14η  Νοεμβρίου  2014, το προηγούμενο ΔΣ της ΔΕΥΑΕΡ με Πρόεδρο τον Γιάννη Πάλλη αποφασίζει ομόφωνα την έγκριση της παραλαβής της  µελέτης  «Αναβάθµιση  ∆ικτύου Ύδρευσης Ερµιόνης», ώστε να αποσταλεί στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, στην ∆/νση Τεχνικών Έργων για τις απαραίτητες ενέργειες.

κ. Πρόεδρε,

Μετά τα παραπάνω προκύπτουν τα παρακάτω ερωτήματα τα οποία χρήζουν άμεσης απάντησης προς ενημέρωση τόσο των καταναλωτών όσο και δική μας:

1) Γιατί προγραμματίζετε την εκπόνηση μελέτης για την  Αναβάθµιση  ∆ικτύου Ύδρευσης Ερµιόνης   αφού η μελέτη για το ίδιο έργο έχει ήδη γίνει από το 2013-2014, με σχεδόν το ίδιο κόστος( 15.000,00€);

2) Γιατί στην Τεχνική Έκθεση Νο 24/2020 με την οποία προτείνεται η αναγκαιότητα του έργου  δεν αναφέρεται πουθενά η προηγούμενη μελέτη;

3) Αν η προηγούμενη μελέτη με το ίδιο αντικείμενο δεν ήταν καλή κατά την άποψη της σημερινής διοίκησης της ΔΕΥΑΕΡ γιατί δεν ενημερώσατε εγκαίρως τα μέλη του ΔΣ;

4) Γιατί αποφασίσατε την εκπόνηση νέας μελέτης και δεν προτίθεστε να επικαιροποιήσετε   την προηγούμενη ώστε να μην επιβαρυνθεί η ΔΕΥΑΕΡ με άλλα 15.000,00€;

Με βάση λοιπόν τα παραπάνω  γίνεται κατανοητό πως το θέμα είναι αρκετά σοβαρό και δεν μπορεί να συζητηθεί στο επόμενο ΔΣ  της ΔΕΥΑΕΡ αν δεν δοθούν οι απαραίτητες διευκρινήσεις.

Κλείνοντας θα ήθελα να τονίσω πως αν   υπάρχουν κάποιες ενέργειες ή παραλείψεις που δεν οδήγησαν στη σωστή κατεύθυνση  για το θέμα της μελέτης για την Αναβάθμιση του Δικτύου Ύδρευσης Ερμιόνης  υπάρχει ακόμα χρόνος να διορθωθούν και να γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες.

 

Τάσος Τόκας

Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ερμιονίδας

Επικεφαλής της ΝΕΔΥΠΕΡ

Η απάντηση της δημοτικής αρχης για το θέμα λειτουργίας των εθελοντικών ομάδων .

 Κρανίδι, 10.09.2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Φίλες και φίλοι εθελοντές,

Αγαπητοί πολίτες του Δήμου μας,

Τις  τελευταίες μέρες γίναμε όλοι μας δέκτες διαφόρων ανυπόστατων μηνυμάτων σχετικά με την λειτουργία των εθελοντικών ομάδων, τον τρόπο λειτουργίας τους, και «τους σκοπούς που έχει» η Δημοτική Αρχή.

Γράφτηκαν και ακούστηκαν αρκετές αβάσιμες σκέψεις, και για τον λόγο αυτό η Δημοτική Αρχή τοποθετείται μέσω αυτής της ανακοίνωσης. Τα καπελώματα και η πλειοψηφική υπεροχή στις εθελοντικές μας ομάδες ούτε υφίστανται, ούτε επιδιώκονται και ούτε αποτελούν σκοπό και στόχο μας. Αντίθετα, επειδή εμείς θέλουμε να ενισχύσουμε το εθελοντικό κίνημα, να του δώσουμε κίνητρα ώστε να ασχοληθεί με περισσότερο ζήλο και τέλος να υποστηρίξουμε πολύπλευρα το έργο τους, πήραμε την απόφαση για την σύσταση επιτροπών λειτουργίας.

Οι επιτροπές λειτουργίας, για τις οποίες υπάρχει σχετική πρόβλεψη σύστασης, τόσο στο ΦΕΚ ίδρυσης του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Πρόνοιας, Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Παιδείας του Δήμου Ερμιονίδας, όσο και στον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας του, ήρθαν για να βοηθήσουν στο έργο των εθελοντών και να συνδράμουν στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν. Οι επιτροπές λειτουργίας προστατεύουν τις εθελοντικές ομάδες, παρέχοντας ταυτόχρονα κλίμα ασφάλειας στους εθελοντές και στο έργο που προσφέρουν.

Κλείνοντας ξεκαθαρίζουμε ότι η Δημοτική Αρχή παραμένει σταθερή στις θέσεις της, στις δεσμεύσεις και τα πιστεύω της. Στηρίζουμε τον εθελοντισμό στον Δήμο μας με όλες μας τις δυνάμεις, μένουμε δίπλα στους εθελοντές μας στηρίζοντας με κάθε τρόπο το ξεχωριστό έργο που προσφέρουν.

Τα αποτελέσματα της κίνησής μας αυτής θα είναι ορατά σε όλους σε σύντομο χρονικό διάστημα και οι «κακόβουλοι καλοθελητές» θα λάβουν ως απάντηση την πρόοδο και την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων των εθελοντικών μας ομάδων.

Ο Δήμαρχος

 

Γιάννης Γεωργόπουλος

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020

ΝΕΔΥΠΕΡ: ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ Κ.Δ.Α.Π.

 


ΘΕΜΑ: Ενημέρωση για την λειτουργία των  Κ.Δ.Α.Π.

 

Αγαπητέ  Πρόεδρε,

 

Μετά από τις τηλεφωνικές μας επικοινωνίες για θέματα του Νομικού Προσώπου του οποίου προΐσταστε, επικοινωνώ εκ νέου μαζί σας, εγγράφως αυτή την φορά, για το θέμα της λειτουργίας των Κ.Δ.Α.Π και θα επανέλθω αργότερα για το θέμα της λειτουργίας των Παιδικών Σταθμών.

 

Από την 1η Σεπτεμβρίου 2020 και έως την 31η Ιουλίου του 2021, ξεκίνησε το νέο πρόγραμμα της δράσης «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής»   του Ε.Σ.Π.Α. προγραμματικής περιόδου 2014 – 2020, μέσω της   πρόσκλησης  του δικαιούχου που είναι η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.) Α.Ε.

 

+1 στην Αργολίδα.46 διασωληνωμένοι- 3 θάνατοι-248 κρούσματα .Σε ~16000 τέστ .

 


Σήμερα ανακοινώνουμε 248 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 19 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 12080, εκ των οποίων το 55.6% άνδρες.

2297 (19.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 5296 (43.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

46 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 11 (23.9%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 87.0%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 167 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 3 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 293 θανάτους συνολικά στη χώρα. 108 (36.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

– 19 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας

– 4 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο

–  98 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής, εκ των οποίων 14 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας, ενώ 2 συνδέονται με συρροές

– 17 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης , εκ των οποίων 1 συνδέεται με συρροή , ενώ 1 αναφέρει πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας

• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Αργολίδας

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2020

Δυο (2) επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού (covid-19) στην Κορωνίδα Κοιλάδας

Η Κορωνίδα Κοιλάδας με μεγαλο αίσθημα ευθυνης νιώθει την υποχρέωση να ενημερώσει με την παρούσα ανακοίνωση , πως βρέθηκαν δυο (2) επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού (covid-19) στο δυναμικό της ομαδας μας. Τα κρούσματα βρίσκονται ήδη σε καραντίνα στην οικεία τους σε Αθήνα και Κοιλάδα αντίστοιχα.
Αναμένουμε οδηγίες απ τον ΕΟΔΥ , κλιμάκιο του οποίου θα είναι ξανά στην Κοιλάδα πιθανόν αύριο το πρωί για να πραγματοποιήσει τεστ σε όλα τα μέλη της ομαδας μας (παικτες , προπονητες , παραγοντες) κι όχι μόνο , στα πλαίσια της ευρύτερης ιχνηλάτησης που ορίζουν τα πρωτόκολλα.
Συνιστούμε ψυχραιμία κι όλα θα δρομολογηθούν σύμφωνα με οδηγίες των ειδικών.
Θα κρατάμε ενήμερους ολους τους ενδιαφερομενους , στα πλαίσια που μας επιτρέπεται , για οποιαδήποτε εξέλιξη.
Υ.Γ. Ευχόμαστε περαστικά στους ασθενείς και γρήγορα πάλι κοντά μας υγιείς.
Εκ του Γραφείου Τύπου
της Κορωνίδας Κοιλάδας

42 διασωληνωμένοι-1 θάνατος -169 νέα κρούσματα .

Σήμερα ανακοινώνουμε 169 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 15 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 11832, εκ των οποίων το 55.8% άνδρες.
2274 (19.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 5204 (44.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
42 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 10 (23.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.1%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 164 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 290 θανάτους συνολικά στη χώρα. 107 (36.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.»
– 15 κρούσματα εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας
– 1 εισαγόμενο κρούσμα προσήλθε αυτοβούλως για έλεγχο
–  65 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής, εκ των οποίων 5 συνδέονται με συρροές, ενώ  6 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας
– 9 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων 2 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας
• 3 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, εκ των οποίων 2 συνδέονται με συρροή
• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Γρεβενών, συνδεόμενο  συρροή
• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Εύβοιας
• 6 κρούσματα στην  Π.Ε. Ημαθίας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με συρροή, ενώ 3 αναφέρουν επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα
• 3 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου Κρήτης
• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Θήρας
• 3 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων
• 1 κρούσμα στην  Π.Ε. Κέρκυρας
• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Λακωνίας
• 8 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας, εκ των οποίων 3 αναφέρουν επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα
• 23 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου, εκ των οποίων 16 συνδέονται με συρροές
• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Λευκάδας
• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Μυκόνου
• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ξάνθης
• 6 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με συρροή
• 7 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας, εκ των οποίων  1 συνδέεται με συρροή
• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Τήνου
• 4 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων
• 3 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας
• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Χίου

Ο Τάσος Λάμπρου ζητά παρέμβαση του Δημάρχου στο θέμα αλλαγών στη λειτουργία των πολιτιστικών δομών και εθελοντικών ομάδων.


Κύριε Δήμαρχε
Όπως σας έχω επισημάνει τόσο σε επίπεδο δημοτικού συμβουλίου όσο και προσωπικά , θα στηρίξουμε με την ψήφο μας , με την βούλησή μας , με τις θέσεις μας κρίσιμες επιλογές και δράσεις της σημερινής δημοτικής αρχής προς όφελος των δημοτών μας. Φυσικά υπάρχουν σημεία συμφωνίας τα οποία και στηρίζουμε όμως υπάρχουν και σημεία διαφωνίας που θα τα γνωστοποιήσουμε τόσο σε εσάς όσο και στους δημότες μας.
Σήμερα ζητώ την παρέμβαση σας στην συνεδρίαση του ΔΣ του ΝΠΔΔ Πολιτισμού για να αναβληθούν τα θέματα ημερήσιας διάταξης που σχετίζονται με σύσταση πενταμελών επιτροπών για την λειτουργία των πολιτιστικών δομών και των εθελοντικών ομάδων του. Το ΔΣ του ΝΠΔΔ μπορεί να μην γνώριζε ή να μην έχει την ανάλογη διοικητική εμπειρία ή να ήθελε τον πλήρη έλεγχο των δράσεων των εθελοντικών ομάδων γι’ αυτό η πρόταση του στη σημερινή συνεδρίαση αντιβαίνει την πάγια θέση όλων των δημοτικών παρατάξεων όπως αυτή έχει παρουσιαστεί την προηγούμενη δημοτική περίοδο στο δημοτικό συμβούλιο , την οποία και εσείς είχατε υποστηρίξει
  • Ελεύθερη δράση των εθελοντικών ομάδων που προσφέρουν στην πολιτιστική δράση και στην κοινωνική αλληλεγγύη
  • Ένας αιρετός που θα έχει ρόλο συντονιστή επί των δράσεων αυτών
  • Όχι σε πολυάριθμες επιτροπές που στόχο έχουν την πλειοψηφική καθοδήγηση και έλεγχο αυτών των ομάδων
  • Έγκριση ετήσιου προγράμματος δράσης με τον ανάλογο απολογισμό.
Κύριε Δήμαρχε , οι πολυάριθμες επιτροπές καταστρατηγούν το εθελοντικό κίνημα και δημιουργούν συνθήκες συγκρούσεων και αντιπαραθέσεων. Άρα ζητώ την παρέμβαση σας για να εξασφαλιστεί και πάλι ηρεμία στην λειτουργία των εθελοντικών ομάδων.
Το στοίχημα είναι αποτελεσματικότητα αυτών των ομάδων , με πρόγραμμα δράσης και απολογισμό , όμως το ζητούμενο είναι να δραστηριοποιούνται ελεύθερα και να μην υπάρχει υπόνοια καθοδήγησης και απόλυτου ελέγχου.
Αναμένω την θετική στάση σας.
Με εκτίμηση
Για τη Δημοτική Παράταξη
«Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας»
Ο επικεφαλής
Τάσος Γ. Λάμπρου
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας