Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Συνάντηση Εθελοντών Δήμου Ερμιονίδος

Εγινε η πρώτη συγκέντρωση των δυο θεματικών εθελοντικών ομάδων με θέματα τις δράσεις για το περιβάλλον και την πολιτική προστασία αντίστοιχα.
Ηταν συνάντηση γνωριμίας  και συζήτησης για το πλαίσιο λειτουργίας.Εγινε σαφές από όλους ότι οι ομάδες θα είναι ανεξάρτητες και οι δράσεις τους θα οριζονται απο τις επιθυμίες αυτων που συμμετέχουν στις ομάδες.
Οι συντονιστές δεν συνιστουν αξίωμα απλώς  αν κανουν αυτο που ανελαβαν σωστά οι δράσεις των ομάδων θα έχουν μεγαλύτερη ευελιξία και αποτελεσματικότητα.

Τ α αποτελέσματα βέβαια πάντα δείχνουν των πραγμάτων την πορεία και ευχομαι να βγει κάτι καλό για όλους απο αυτήν την πρωτοβουλία.
Τώρα για την ομάδα που συμμετέχω και ορίσθηκα  προσωρινά συντονιστής είναι η ομάδα της πολιτικής προστασίας .Εδω τα  πράγματα είναι πιο συγκεκριμένα , καθώς υπάρχει  ένα αξιόλογο πλαισιο εθελοντικής προσφοράς απο συμπολίτες μας .Η Ομαδα της ΛΕΜΟΕΡ ,και η αντίστοιχη ομάδα απο το Πόρτο Χέλι έχουν δείξει την προσφορά τους στην πράξη τα τελευταία χρόνια .
Η  πιθανή υποβάθμιση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κρανιδίου  την μόνη αξιόπιστη  κρατική υπηρεσία  για αντιμετώπιση φυσικών καταστροφων θα φέρει αυτό το καλοκαίρι την επαρχία σε πολύ δύσκολη θέση στο θέμα της αντιμετώπισης πιθανών  πυρκαγιών.
Στόχος είναι η διευρυνση των εθελοντών και η δημιουργία μιας αυτόνομης ομάδας εθελοντών πυροσβεστών σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα της Ερμιονίδος.Στη συνέχεια θα γίνει προσπαθεια περαιτέρω εκπαίδευσης των εθελοντών σε δράσεςι όπως ειναι η αντιμετώπιση  των συνεπείων ενος σεισμού ,και η εκπαίδευση σε παροχή πρωτών βοηθειών κλπ ώστε σιγα σιγά να σχηματισθεί μα εθελοντική ομάδα με υψηλή εκπαίδευση  σε αρκετούς  τομείς.

Η αξιοποίηση όλου του εθελοντικού προσωπικου είναι ευθυνη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας η οποία έχει  και την επιχειρησιακή ευθύνη στην πυρόσβεση . 
Η συμμετοχή στο σχεδιασμό της πυρόσβεσης απαιτεί  συγκεκριμένες προδιαγγραφές και φυσικά καταλληλη εκπαίδευση απο τηνη Πυροσβεστική Υπηρεσία.Οσοι επιθυμούν ορίσθηκαν δύο συναντήσεις στο Πυροσβεστικό κλιμάκιο Κρανιδίου

                                             12 &  13 Φεβρουαρίου στις 10:30
                .(Ο καθένας μπορεί να πάει σε οποια απο τις δύο έχει δυνατότητα)  Το blog για την εθελοντική ομάδα Πολιτικής Προστασίας Ερμιονίδος θα είναι το παρακάτω                  http://civilprotectermionidos.blogspot.com/
(άρχισε να είναι λειτουργικό.)
















                    

  

1 σχόλιο:

  1. πολύ ωραία...
    δυό μέρες για να μπορέσουμε όλοι...!!!
    Σαββατο 12 Φεβρουαρίου 2011
    και
    Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011
    στο Πυροσβεστικό Σώμα του Κρανιδίου!
    Σωστά κατάλαβα???
    τα λέμε το Σάββατο...
    για μένα λόγω της κληρικής μου ιδιοτητος είναι αδύνατη η Κυριακή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή