Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Εκδήλωση για τον εθελοντισμό απο τον Δήμο Ερμιονίδος.



Εγινε σήμερα η εκδήλωση με πρωτοβουλία του Δήμου Ερμιονίδος για την δημοσιοποίηση πλατφόρμας για τον εθελοντισμό .Κόσμος ήταν αρκετός καθώς η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Λυκείου Κρανιδίου ήταν γεμάτη.

Η απόψη μας είναι ότι στην ουσία είχαμε την εξαγγελία μιας νέας εθελοντικής ομάδας ανοιχτή σε όσους πολίτες του Δήμου εκδηλώσουν την επιθυμία να συμμετέχουν.Ο Δήμος θα ενημέρωνετε για όλες τις ενέργειες που προτίθονται να κάνουν οι θεματικές ομάδες εθελοντών και θα παρασχει κατά περίπτωση όποια βοήθεια  είναι διαθέσιμη εκ μέρους του.


Πρέπει να είμαστε καλοπροαίρετοι ακόμα και στις σημερινές εποχές που η δυσπιστία απέναντι σε κάθε κρατική  (δημόσια δομή ) ,Για να είμαστε συνεπείς με τα γραφόμενα μας συνεχίζουμε να έχουμε την άποψη ότι αλλη είναι η δουλειά μιας δομής που πράττει και αμείβεται (όπως ένας Δήμος,υπάλληλοι και αιρετοί αμειβόμενοι) και εθελοντικών δράσεων απο πολίτες που προσφέρουν χρόνο και πολλές φορές και χρήμα και ότι αυτα τα δύο δεν πρέπει να έρχονται σε στενή επαφή γιατι συνήθως το πρόβλημα το έχουν οι εθελοντικές ομάδες.

Η δουλειά κάθε Δήμου είναι να κάνει σαφές που μπορεί και επιθυμεί να βοηθήσει τις αυτόνομες εθελοντικές ομάδες .Να δημιουργήσει ένα πλαίσιο οπου θα περιγράφει τι διαθέτει για αυτές.
Οικονομικές ενισχύσεις ,κτιριακές εγκαταστάσεις και αλλες ευκολίες που μπορει να είναι χρήσιμες στο έργο τους.Εκεί τελειώνει η δουλειά του.
Οι εθελοντικές ομάδες που στην περιοχή μας  όπως έχω ξαναγράψει εχουν στην διαθεση του 500-600 άτομα που με τον ένα η τον αλλο τρόπο συμμετέχουν σε διάφορες δραστηριότητες.
Το έργο τους είναι σημαντικό και να υπαρχει ένα όριο αυτό δεν καθορίζεται απο έλλειψη διοίκησης
η όργάνωσης αλλά απο έλλειψη πόρων αλλά και έλλειψη άντλησης νέων μελών απο τα πληθυσμιακά όρια της Ερμιονίδας.

Καί να προσθέσω ότι πριν απο την σημερινή εκδήλωση θα ήταν απαραίτητη μια συνάντηση της δημοτικής αρχής με όλες τις εθελοντικές ομάδες της περιοχής ώστε να καταγράψει τις απόψεις τους και τις ανάγκες τους  και φυσικά το δυναμικό τους .Κάτι τέτοιο απο ότι γνωρίζω επίσημα δεν έγινε.


Πίστευω ότι ίσως στη σκέψη του Δημάρχου είναι αυτό να γίνει σύντομα...
Η συμμετοχή πάντως σε τετοιες διαδικασίες είναι συνήθως μια καλή εμπειρία.Εξ αλλου συμμετέχοντας σε κάτι αποκτας το δικαίωμα της κριτικης αφου εχεις εικόνα απο  πρώτο χέρι.
Επίσης θετικό είναι ότι το πλαίσιο ειναι διαμορφώσιμο.
Εχουν γράψει επίσης :
Μάκης Κατσαίτης
Σταμάτης Δαμαλίτης       
Λάμπης Βάθης                      
Θ.Δ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου