Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Εξαγγελία νέου ολοκληρωμένου οδικού άξονα Κρανίδι-Ναυπλιο,Λεωνιδίου ,Μονεμβασιά κλπ

Απόσπασμα απο την ομιλία του κ.Τατούλη στο Ναύπλιο..30/11/2011

"...Θα πρέπει εδώ λοιπόν για να κερδίσουμε αυτές τις υποδομές να βρούμε κανούρια χρηματοδοτικά εργαλεία. Και αυτό θα κάνουμε. Μέσα στις προβλέψεις μας, αλλά και στις ενέργειες που έχουμε κάνει αυτό το λίγο χρονικό διάστημα που είμαστε στη θέση ευθύνης της αιρετής περιφέρειας, θα ήθελα να σας πω κύριε βουλευτά ότι διευκολύναμε και ξεκαθαρίσαμε τα δύο μεγάλα ζητήματα που εδώ και χρόνια είχαν άμεση σχέση με την υλοποίηση του μεγάλου οδικού άξονα Ναυπλίου – Λυγουριού. Ήδη η μία
εργολαβία συνεχίζει να δουλεύει προς την κατεύθυνση της υλοποίησης του έργου που έχει αναλάβει, ξεκαθαρίσαμε και το πρόβλημα της προηγούμενης εργολαβίας και θεωρούμε ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα την έχουμε κατακτήσει. Το βασικότερο πρόβλημα όμως δεν είναι αυτό. Ξέρετε ότι το σημαντικότερο πρόβλημα είναι ο χρόνος που μεσολαβεί από την άφιξη του επισκέπτη στον προορισμό. Πρέπει λοιπόν να βρούμε καινούριους δρόμους για να αναπτύξουμε πιο λελογισμένες υποδομές που θα μας λύνουν αυτά τα προβλήματα.
Και βέβαια πρέπει να ξεκαθαρίσουμε και τους προορισμούς μας. Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε σε ποιους προορισμούς πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα. Εκτιμώ ότι έχουμε κερδίσει σε κεντρικούς οδικούς άξονες. Ολοκληρώνοντας τους δρόμους Τρίπολης – Καλαμάτας, Λεύκτρου – Σπάρτης, οι παρεμβάσεις στον εθνικό δρόμο Τρίπολης – Σπάρτης τον παλιό πλέον λεγόμενο εθνικό δρόμο, θα μας δημιουργήσουν ένα κεντρικό σύστημα οδικών αξόνων πολύ αξιόπιστο.
Αλλά δεν φτάνει αυτό. Ήδη έχουμε κινηθεί για να βρεθούν λύσεις και σκέψεις και ιδέες για το πως θα πρέπει να κερδίσουμε τον λεγόμενο νοτιοανατολικό άξονα που θα ξεκινάει από το Κρανίδι, θα έρχεται σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα στο Ναύπλιο, θα πηγαίνει στο Λεωνίδιο, θα περνάει στην Μονεμβασιά και θα βρίσκεται στην Καρδαμύλη και στην Στούπα. Και βέβαια το μεγάλο μας ζήτημα η Μεσσηνία. Είναι ένας πολύ ευλογημένος τόπος. Είναι ένας ευλογημένος τόπος με τεράστια δυναμική συμφέρουσα για την ανάπτυξη της Πελοποννησιακής οικονομίας, αλλά όπως ειπώθηκε ξεκάθαρα έχει τεράστιο ζήτημα με τους οδικούς άξονες."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου