Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Μερικές σκέψεις γι ατον Δήμος μας με καλή πρόθεση


 Κατά αρχήν  το  Δήμο μας  αυτή την στιγμή τον τρέχουν 4-5  άνθρωποι  .Οι αντιδήμαρχοι οι οποίοι έχουν και συγκεκριμένες υποχρεώσεις (γραφειοκρατικές) και ο Δήμαρχος εκ των πραγμάτων  αφού έχει την τελική ευθύνη και απο ότι φαίνεται κάνει ότι μπορεί.Ενας τέτοιος οργανισμός δεν βγαίνει πέρα με 4-5 άτομα.Για αυτό εκλέγουμε τόσους πολλούς .
Για να συμμετέχουν ,να προτείνουν να ελέγχουν .Οχι για να είναι παρατηρητές και τηλεοπτικοί σχολιαστές.Η δόξα έχει και το τίμημα της .
Και μην ξεχνάτε ότι σύμφωνα με την επιλογή μας σαν κοινωνία σας θεωρήσαμε "άριστους " για να μα ς κυβερνήσετε.



Οι υπάλληλοι του Δήμου πορεύονται όπως  διαταχθούν .Γενικά ένας οργανισμός με αρκετούς υπαλλήλους όπως ένας Δήμος θέλει  "δυνατή,πιεστική και φυσικά δίκαιη  " διοίκηση  σε καθημερινή βάση. Δεν πρέπει να ρίχνουμε στους υπαλήλους τυχον ευθύνες για οτιδήποτε.

Φαίνεται λοιπόν  ότι η βοήθεια που θα μπορούσε να αντλήσει από τα μέλη της πλειοψηφειας δεν υπάρχει ή δεν είναι γνωστή σε μας.
Αυτό φαίνεται και από  τις συνεδριάσεις του ΔΣ όπου εκτός απο λίγες εξαιρέσεις η παρουσία τους είναι τυπική.Φαίνεται ότι θεωρούν ότι αφου δεν πληρώνονται όπως οι αντιδήμαρχοι
δεν είναι υποχρεωμένοι να διαθέσουν έστω 1 λεπτό απο τον χρόνο τους σε ένα θέμα που παλεύει ο Δήμος.
Τα γράφω αυτά με την ελπίδα να διαψευστώ  ειλικρινά και να μας ενημερώσουν για το αντίθετο

Και δημιουργεί προβληματισμό οτι ενώ δραστηριοποιείται ένας σεβαστός αριθμός πολιτών στις εθελοντικές δράσεις η κυβερνητική ομάδα δεν δείχνει ίδια διάθεση στο σύνολο της .

Οι αντιδήμαρχοι έχουν υποχρέωση να μας ενημερώνουν για την δράση τους σε μια συχνότητα που αυτοι θα επιλέξουν ώστε να μην είμαστε άδικοι μαζί τους .
Οπως και κάθε σύμβουλος που ζήτησε και έλαβε την ψήφο μας θα πρέπει να ενημερώνει  για την δράση του .Η εποχή των κοινοτικών συμβούλων έχει παρέλθει πρό πολλού.Οι απαιτήσεις ειναι εξαιρετικά υψηλές τώρα.

Ο Δήμος έχει την δυνατότητα να ενημερώνει  το ξερουμε πολύ καλά αυτό ,αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να οι δράσεις να φτάνουν με μια καλά τηρούμενη διαδικασία στο άτομο που θα τα βγάλει προς
τα έξω στην κοινωνία ειδικά τώρα που υπάρχουν τα μέσα.Φαίνεται ότι δεν εχει βρεθεί ο τρόπος η απλά δεν  το θεωρούν υποχρέωση τους .Πχ θα είχε ενδιαφέρον να ειχαμε  ένα δελτίο τύπου για το τι έκαναν
οι κ.Σαμπάνη και ο κ.Κολυμπάδης και ο κ.Γουζούασης και ο κ.Κούστας  (συμπαθείς  σε μένα όλοι τους   ) τους πρώτους δύο μήνες της θητείας τους έτσι για αρχή..


Μ ε καλή πρόθεση πάντα
Θ.Δ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου