Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Ιχνηλατώντας τις επιπτωσεις απο τις ιχθυοκαλλιέργειες.

α)Είναι εμφανής η δυσπιστία όλων για την δυνατότητα των υπηρειών της περιφέρειας να διασφαλίσουν ότι οι μονάδες αυτες λειτουργούν και θα λειτουργήσουν σύμφωνα με την ευρωπαική νομοθεσία.
Μια ματιά στις εκτός έδρας μετακινήσεις στην Δαυγεια των υπαλληλων πρός την Ερμιονίδα αποδεικνύει ότι οι εταιρείες λειτουργουν χωρίς επίβλεψη. (που και που κατεβαίνει καποιος υπάλληλος προς τα εδώ) β)Είναι όμωςκαι μεγάλη ευθύνη των δημοτικών αρχων διαχρονικά που δεν κάνουν αυτό που ορίζεται σαν "αχτιβίστικη διακυβέρνηση)".
Δλδ να ενδιαφερθούν σοβαρά για την διασφάλιση της ποιότητας της  θάλασσας εκεί που γίνονται υδατοκαλλιέργειες.Το πιό απλό είναι να κανουν αναλύσεις νερού(κοστίζουν πολύ λίγα χρήματα ) και υστέρα να μηνύσουν τις εταιρείες εξαναγκάζοντας τις υπηρεσίες να κινηθούν.
Δεν γίνεται να τα έχουμε καλά με όλους και την δουλειά μας να κάνουμε σωστά.
γ) υπάρχει μια αντίφαση .Απο την μια μεριά μιλάμε για τρομαχτική απειλή και από την άλλη όλες οι παραλίες (συμπεριλαμβανόμενες και αυτή του Σαλαντιού ) της Ερμιονίδας  σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ  είναι σε άριστη κατάσταση για κολύμβηση  παρόλο που υπάρχουν γύρω  τους για πολλά χρόνια υδατοκαλλιέργειες.
δ) Η ρύπανση στον Αργολικό κόλπο στην περιοχή της Ερμιονίδας έχει και άλλες πηγές.
α)αστικά λύματα Κοιλάδας
β) τα υπολλείματα επεξεργασμένα σε πρώτο μόνο βαθμό καταλήγουν στονν ευαίσθητο κόλπο της κοιλάδας με τις βροχές του χειμώνα. απο το ποτάμι στα Παυλαίικα.
γ) οι πολλές παράνομες αφαλατώσεις
H προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος πρέπει να είναι μια μαχητική διαδικασία χωρίς εκπτώσεις και "πολιτικές"..Μπορούμε να διασφαλίσουμε μια καλή ποιότητα του θαλάσιου περιβάλλοντος  αλλά το θέμα είναι αν πραγματικά θέλουμε να συγκρουστούμε .
.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου