Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Σε νέα εποχή το Λύκειο Κρανιδίου



Μπορεί να βγήκα στη σύνταξη αλλά η εκπαίδευση δεν φεύγει από το μυαλό μου.
Σας έγραψα για μια ανάρτηση του π. Θεμιστοκλή Στ. Μπάζου στο blog ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

Σας έδωσα και συμβουλές «Το σωστό και το λάθος στην ανατροφή των παιδιών» στις 27/8/11. Έχω κάτι καλύτερο.

Το Γενικό Λύκειο Κρανιδίου κάτω από την καθοδήγηση του νέου Διευθυντή κ. Δημαράκη Ιωάννη δεν δίνει απλώς οδηγίες και συμβουλές αλλά περνά σε κάτι ουσιαστικότερο.

Ιδρύει σχολή Γονέων.

Αντιγράφω: Οι Σχολές Γονέων προσφέρουν επιμορφωτικά προγράμματα που
αφορούν την επικοινωνία των γονέων με το σχολείο και βελτιώνουν τις γνώσεις τους για παροχή βοήθειας και υποστήριξης των παιδιών τους συμβάλλοντας έτσι θετικά στη διαδικασία της μάθησης.
Για να μάθετε περισσότερα αλλά και να κατεβάσετε την σχετική αίτηση να την συμπληρώσετε μπείτε στον ιστότοπο (site) του Γενικού Λυκείου Κρανιδίου.
Ευχής έργο:
Το ίδιο να κάνουν και άλλοι Διευθυντές τόσο της Δευτεροβάθμιας όσο και της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Ο Δήμος Ερμιονίδας με τόσους Εκπαιδευτικούς στο Δ.Σ. να στηρίξει την υλοποίηση του προγράμματος που γίνεται με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.
Επίσης οι γονείς να αρπάξουν την μοναδική ευκαιρία.
Ακόμη:
οργανώνει την Τρίτη 6/9/2011 με ώρα έναρξης την 11:00 π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου επιμορφωτική συνάντηση για καθηγητές όλων των ειδικοτήτων της Δ/θμιας Εκπ/σης με θέμα:
«Στο σχολείο και στην τάξη, όπως υποστηρίζεται, τα πιο σημαντικά πράγματα τελούνται και συντελούνται πράγματι στο συναισθηματικό – συγκινησιακό επίπεδο; Συζήτηση με αναφορά στον τύπο του δασκάλου και την κουλτούρα του σχολείου.»
Συντονιστής της συνάντησης – συζήτησης θα είναι ο κ. Γιάννης Μαρμαρινός, Ομότιμος Καθηγητής Παιδαγωγικής της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Ελπίζω σε αθρόα συμμετοχή των εκπαιδευτικών

Για καλύτερα παιδιά, καλύτερη νέα γενιά, καλύτερο μέλλον αυτού του τόπου.

Γιάννης Αποστόλου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου