Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Η επίσημη απόφαση στα Δίδυμα για τα σκουπίδια .

 

 

 

 

1.Ζητάμε τη παύση της λειτουργίας του δεματοποιητή και της αποθήκευσης στο γύρω χώρο των απορριμμάτων με την όποια μορφή (δεματοποιημένων ή αδεματοποίητων). Πρέπει άμεσα από τους αρμόδιους φορείς να καθοριστεί άλλος χώρος σαν σταθμός μεταφόρτωσης των απορριμμάτων, ώστε με το ελάχιστο δυνατό κόστος να μεταφέρονται τα απορρίμματα προς επεξεργασία από τον ανάδοχο του διεθνούς διαγωνισμού της 23ης Δεκέμβρη σύμφωνα με την σχετική προκήρυξη. Είναι αυτονόητο ότι θα πρέπει για την δράση αυτή να πληρούνται όλες οι νόμιμες διαδικασίες και οι σχετικοί περιβαλλοντικοί όροι.

2.Άμεσα επιβάλλεται η μεταφορά και απομάκρυνση των συσκευασμένων και αποθηκευμένων απορριμμάτων από το «Σταυρό Διδύμων» με ευθύνη του ΦΟ.Δ.Σ.Α. ή του αντίστοιχου φορέα σε επίπεδο Περιφέρειας και η οικονομική επιβάρυνση αυτής της ενέργειας από οποιονδήποτε άλλο φορέα εκτός από το Δήμο Ερμιονίδας καθότι κάτι τέτοιο θα σημαίνει οικονομική καταστροφή και εξαθλίωση για το Δήμο Ερμιονίδας.  Την απομάκρυνση αυτή πρέπει να τη συνοδεύει διαδικασία αποκατάστασης του χώρου αυτού η οποία μαζί με την μελέτη αποκατάστασης της παλαιάς χωματερής στο «Σταυρό Διδύμων» που ήδη προωθείται από το Δήμο μας θα δημιουργήσει συνθήκες ανάκαμψης και περιβαλλοντικής εξομάλυνσης και επαναφοράς του χώρου της εισόδου του Δήμου μας.

3.Σαν μοναδική πολιτική στη διαχείριση των στερεών αποβλήτων εμείς υποστηρίζουμε την ενίσχυση της διαδικασίας «διαλογή στην πηγή, επανάκτηση και ανακύκλωση των υλικών που μπορούν να ανακτηθούν», την κομποστοποίηση και την αδρανοποίηση του εναπομείναντος απορριμματικού φορτίου σύμφωνα με τον ΠΕΣΔΑ.

4.Στην κατεύθυνση την υλοποίησης αυτής της πολιτικής του Δήμου μας έχουμε ήδη προχωρήσει στην εφαρμογή της διαλογής των επανακτήσιμων υλικών μέσω της ανακύκλωσης, την οποία οφείλουμε να στηρίξουμε και να επεκτείνουμε με βελτιωτικές κινήσεις και αποφάσεις, αλλά και όλες τις δράσεις που πρέπει να συνοδεύουν και να συμπληρώνουν μια περιβαλλοντικά σύγχρονη και σωστή αντίληψη για τα απορρίμματα. Ενισχυτικό και καταλυτικό εγχειρίδιο δράσης σε αυτή την κατεύθυνση είναι η ολοκληρωμένη πρόταση που έχει υποβάλει ο Δήμος μας  αυτή έχουμε υποβάλει ολοκληρωμένο σχέδιο που περιλαμβάνει συνολικές δράσεις στον τομέα ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ – ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ- ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΑΔΑ, στο Επιχειρησιακό  Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη του ΕΣΠΑ, ύψους περίπου 2.400.000€

5.Επιδιώκαμε, επιδιώκουμε και θα συνεχίσουμε να επιδιώκουμε, την υλοποίηση της πολιτικής μας, μέσα από σθεναρές παρεμβάσεις όπου πρέπει, όπου είναι δυνατό και όπου μας δίνεται η ευκαιρία. Υπάρχει μια πλούσια δράση με ομιλίες, αναφορές και έγγραφα στον γραπτό και ηλεκτρονικό τύπο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, στο Υπουργείο Εσωτερικών, στον ΦΟ.Δ.Σ.Α., στους ελεγκτές περιβάλλοντος του ΥΠ.Ε.Κ.Α., στον συνήγορο του πολίτη και στις δικαστικές αρχές, τους οποίους εγκαλούμε να αποτιμήσουν την κατάσταση στο «Σταυρό Διδύμων» και να αποδώσουν ευθύνες προς κάθε κατεύθυνση.

6.  Συνεργαζόμαστε αρμονικά με το νέο διοικητικό συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου και τον Πρόεδρό της κ. Νίκα για μια κοινή δράση με στόχο την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των δημοτών μας και την προώθηση των σοβαρών θεμάτων που απασχολούν και αυτούς και τον Δήμο μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου