Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

To παρόν και το μέλλον.

 Υπάρχουν σοβαρά θέματα στην επαρχία μας Το ενθαρρυντικό είναι ότι έχουμε πιο ανοιχτές διαδικασίες
απο το παρελθόν (Καταλυτική είναι η εφαρμογή του Καλλικράτη) .Δημοσιεύσεις στοιχείων ,αποφάσεις  ,διαβουλεύσεις,Βοηθούν αρκετά και τα ιστολόγια (παρόλες τις κατά καιρούς διαμαχες) αφου ενημερώνουν 600-700 άτομα την ημέρα.
Η Λαική συνέλευση που ανακοινώθηκε για την Κυριακή σχετικά με την τροποποίηση της ΜΠΕ της εταιρείας στην Δέσπριζα  (Mind Compass..) ύστερα απο αίτημα του κ.Σατραβέλλα στο τελευταίο δημοτικό Συμβούλιο.είναι μια τέτοιασημαντική διαδικασία.Για να είναι ωφέλιμη  όμως  πρέπει να δημοσιοποιηθεί η Τροποποιημένη Μελέτη Περιβαλλοντικών επιπτώσεων στο  σύνολο της.

Θα πεί κάποιος και τι να καταλάβει ο απλός πολίτης ; Δεν ε ίναι έτσι ακριβώς τα πράγματα γιατί υπάρχουν πολίτες με τις απαραίτητες γνώσεις,υπάρχουν συλλογικότητες που έχουν πρόσβαση σε εξιδεικευμένη γνώση .Εξ άλλου όποιος θέλει βρίσκει τον τρόπο .... 
Πρέπει να σημειώσω ότι επίσημα  το θέμα της αφαλάτωσης είναι θέμα της ΔΕΥΑ  Κρανιδίου και όχι της εταιρείας .
Επίσης πιστεύω ότι το ΔΣ του Δήμου Ερμιονίδας μόνο γι α το λόγο ότι υπήρχε αρνητική γνωμάτευση της αρμόδιας επιτροπής της Περιφέρειας για την απαιτούμενη επάρκεια νερού της επένδυσης θα μπορούσε να εκφράσει αρνητική θέση και να προσφύγει συμφωνα με την κείμενη νομοθεσία στην απόφαση του Περιφερερειακού Συμβουλίου.Εξ αλλου ήταν ενήμερη απο τον Απρίλιο για το θέμα.
Να προσθέσω ότι θα ήταν άκαιρο και άδικο να σχηματισθεί ένα μέτωπο εναντίον της επένδυσης  και την εταιρεία για λόγους κομματικούς ,μικροπολιτικούς κλπ .Αν υπάρχει κάποιο σημείο της επένδυσης που δημιουργεί πρόβλημα σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία ,τότε πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος.
Και νομίζω ότι με τον ένα η τον άλλο τρόπο στο τέλος θα γίνει το σωστό
Εξ άλλου η επένδυση δεν έχει καμμιά σχέση με τα Fast-Track και ούτε είναι κάποιου ιδιαίτερου δυναμικού σε εθνική κλίμακα ώστε να έχει μια κατα εξαίρεση πολιτική υποβοήθηση τουλάχιστον μέχρι τώρα,Ούτε η σπουδή του περιφερειάρχη έχει κάποια ιδιαίτερη αξία ,καθώς ο  ίδιος δεν έχει το πολιτικό βάρος και λόγω θέσης  ώστε αλλά κυρίως και λόγω απαξίωσης του πολιτικού μηχανισμού που τον στήριξε.
Αν και πιστεύω ότι  ο  τρόπος υποστήριξης στην επένδυση στο Περιφερειακό Συμβούλιο πιο δύσκολο έκανε το μέλλον της επένδυσης αγνοώντας τις υπηρεσίες του παρά εξυπηρέτησε τον επενδυτή.Το Γραμματικό ,η Κερατέα φαινεται δεν είναι γνωστές τοποθεσίες στην Τρίπολη.
Ετσι βλέπω τα πράγματα ,νηφάλια  και με αναμονή για τις εξελίξεις που πιστεύω θα επικεντρωθούν στο θέμα του νερού.Εκεί αρχίζουν τα δύσκολα για την δημοτική αρχή μας αλλά και για την αντιπολίτευση .
Γιατί θα πρέπει να παρθεί μια απόφαση για το εργοστάσιο αφαλάτωσης στην Κοιλάδα και κυρίως για το τρόπο υλοποίησης και χρηματοδότησης Εκεί θα πρέπει να πούν όλοι την απόψη τους και κυρίως να βάλουν  την υπογραφή τους,Και μετά θα έρθουν οι αγώνες των πολιτών και των συλλόγων  κλπ
Πάντως  εργοστάσιο αφαλάτωσης με 20000+ τόνους  απορριπτόμενη αλμη την ημέρα σε απόσταση 140 μέτρα απο την παραλία  σε ένα κλειστό κολπίσκο στον Αργολικό Κόλπο θα πάρει άδεια λειτουργίας όταν .................................Τόσο σύντομα.
Και αν πολλοί είναι ζαλισμένοι απο την κρίση και μπαίνουν στο δίλλημα να κάνουν εκπτώσεις για ένα πιάτο πατάτες (θεμιτό) στην κοινή λογική  ας δούν το παράκατω video και να σκεφτούν το μέλλον αυτης της γενιάς και όχι την πάρτι τους..Τα πιτσιρίκια αξίζουν κάτι καλύτερο.....και μια θάλασσα για τα παιχνίδια τους και τα βαρκάκια τους....

Απο τον ιστοπλοικό αγώνα της  περασμένης Κυριακής στην Ερμιόνη...





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου