Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Στενεύουν τα περιθώρια για τα ελαιοτριβεία

Ενώπιον του εισαγγελέα Σάμου οδηγήθηκαν εκ νέου σήμερα οι ελαιοτριβείς του νησιού με την κατηγορία ότι δεν έχουν προχωρήσει στον εκσυγχρονισμό των επιχειρήσεών τους με αποτέλεσμα να προκαλούν ρύπανση στο περιβάλλον.


Από την πλευρά του ο εισαγγελέας ενημέρωσε τους ιδιοκτήτες των ελαιοτριβείων ότι θα πρέπει να συμμορφωθούν με την κείμενη νομοθεσία γιατί στην επόμενη καταγγελία θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες του νόμου.

Οι ελαιοτριβείς έχουν ήδη προβεί σε σύσταση αστικής εταιρίας, μετά την πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου, προκειμένου να βρουν χώρο για να εγκαταστήσουν δεξαμενές που θα δέχονται τα υποπροϊόντα της ελιάς ώστε να μη μολύνουν τον υδροφόρο ορίζοντα.

Το βέβαιο είναι ότι μετά την έκδοση άδειας για δύο ελαιοτριβεία θα πρέπει να ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα στη διαδικασία εκσυγχρονισμού, καθώς, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Σάμου, Θεμιστοκλή Παπαθεοφάνους και τη σύμφωνη απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου, μετά τον ερχόμενο Ιούνιο δεν θα επιτραπεί η λειτουργία σε κανένα ελαιοτριβείο που δεν θα διαθέτει άδεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου