Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Βραδυνο δελτίο.

-Το ΠΑΣΟΚ θα πορευθεί με τον κ.Βενιζέλο ως επόμενο αρχηγό στις εκλογές αφου δεν έγινε εφικτό
να εγκριθούν οι άλλες υποψηφιότητες (κ.Παπουτσης,κ.Τζουμάκας) .Τελικά είναι δύσκολο στα μεγάλα κόμματα να εφαρμοσθούν οι απλές αρχές της δημοκρατίας.Είναι η δεύτερη φορά στη συνέχεια που υπάρχει μοναδικός υποψήφιος για την αρχηγία.
-Το θέμα των ημέρων βέβαια είναι η διάθεση αγροτικών προιόντων σε χαμηλέ ς τιμές.Στην ουσία η διαδικασία λέγεται συλλογική αγορά.Πάντως οι τιμές που πωλούν οι παραγωγοί του Νευροκοπίου είναι κάτω του κόστους παραγωγής.Βρήκα μια μελέτη για την καλλιέργεια της πατατας στην περιοχή που επιβεβαιώνει την προηγούμενη παραδοχή.
Εαν θέλετε να την διαβάσετε υπάρχει  εδώ (pdf)
(μεταπτυχιακή εργασία της κ.Χατζηδημητρίου Κατερίνας)
-Εφυγε η Δόμνα Δαμίου .Ενας απλώς άνθρωπος με αποτελεσματικότητα στην δουλειά της που διέσωσε πολλά πράγματα απο την μουσική παράδοση σε όλη την Ελλάδα.

-Για κακουργήματα οι αδελφοί Ψωμιάδη (πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης και ο αδερφός του ) για
για την πολύκροτη υπόθεση με τα λεγόμενα «45άρια» έργα, τα οποία φέρεται να ανέθεται απευθείας και χωρίς διαγωνισμούς η Νομαρχία Θεσσαλονίκης σε εργολάβους.Διαβάστε περισσότερα στο Βήμα .Είναι πολλά τα χρήματα τους βλέπω για μέσα...Γενικά στους δήμου ς έχει γίνει και γίνεται μεγάλο πάρτι με τις απευθείας...Μάλλον θα πάμε σε συνολικό έλεγχο σε όλη την Ελλάδα....
-Μεγάλη αύξηση της εγκληματικότητας μέσα σε ένα έτος σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η Ελληνική Αστυνομία.Αναμενόμενο .Πάντως η Ελληνική Αστυνομία και το δικαστικό σύστημα εισέρχεται σε οριακά επίπεδα αφου οι υποθέσεις έφτασαν τις 100000 ....
Διαβάστε τα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας εδώ
-Σε τοπικό επίπεδο έχουμε μια δημοσιοποίηση αλλεπάλληλων επιστολών για τα γνωστά θέματα που μας απασχολούν τα τελευταία 2 χρόνια (μερικά και περισσότερο) .Δεματοποιητής στα Δίδυμα,Αφαλάτωση στην Κοιλάδα  ,ανακύκλωση .,θέμα διαχείρισης ενός σημαντικού ποσού στον Δήμο Ερμιονίδας δημιουργούν ένα κύκλο τοπικής εσωστρέφειας αφου  δεν είναι σαφείς σε όλα τα θέματα οι θέσεις της δημοτικής αρχής η οποία πρέπει να εκφράζεται ενιαία και με σαφήνεια για να μην δημιουργούνται παρεξηγήσεις.
Επιπλέον η δημοτική αρχή πρέπει να απαντά στα αιτήματα των πολιτών,σωματείων  έγκαιρα.Πρέπει επίσης να θετεί πρός συζήτηση τα θέματα που θετουν στον δημοτικό συμβούλιο όλοι όσοι έχουν το διακίωμα να το κάνουν.Στους δήμους ο κύριος χώρος συζήτησης  είναι το δημοτικό συμβούλιο.Πρέπει να είναι ο δικός μας "ναός" της δημοκρατίας.Ετσι χτίζεται σιγά σιγά ένα "καλο κλίμα " που θα φέρει και άλλα καλύτερα πράγματα.
Δεν υπάρχει περίπτωση,ουτε είναι αναγκαίο να συμφωνήσουμε όλοι και για όλα αλλά αν  αφαιρεθούν απο τις εκφράσεις  οι προσωπικές αιχμές  και οι χαρακτηρισμοί που δυσκολεύουν την συνεργασία σε δεύτερο χρόνο θα είναι εφικτό να γίνει κάτι καλύτερο σε αυτο το τόπο.
Πρέπει να έχουμε στην άκρη του μυαλού μας όσοι εχουν δημόσια θέση η εκφέρουν δημόσιο λόγο ότι  η Ερμιονίδα δεν είμαστε όλοι εμείς  αλλα οι  15000 κάτοικοι της οι οποίοι έχουν στην πλειοψηφεία τους τρομαχτικά προβλήματα επιβίωσης ....




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου