Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Στα χέρια της δημοτικής αρχής το μέλλον της επένδυσης της Mind Compass 1.00

Συνοπτικά για το χθεσινό συμβούλιο γιατι υπάρχει μια οπτική καταγραφή  για το θέμα συζητησης της αφαλάτωσης  και μάλλον θα μπορέσω να μοντάρω την συζήτηση.Δεν υπήρξε ενημέρωση για μη κάλυψη του δημοτικού Συμβουλίου απο την ομάδα του Live Ermionida.
Αρκετός κόσμος απο την Κοιλάδα ,με έκδηλη την αγωνία  για το θέμα .,ο πρόεδρος της Κοιλάδας κ.Μανωλης Φασιλής   με μια απλή ομιλία έκφρασε την αγωνία του χωριού του για το θέμα.Το ίδιο είχε κάνει με μαχητικότητα  και στο περιφερειακό συμβούλιο στην Τρίπολη.

Η πρόκληση για την δημοτική αρχή πλέον είναι να διασφαλίσει τα συμφέροντα σε πρώτη προτεραιότητα των δημοτών της  και του περιβάλλοντος της περιοχής  διαμορφώνοντας μια πλατφόρμα στην οποία να προσπαρμοστεί η εταιρεία .για να ολοκληρώσει την επένδυση της .
εγω πιστεύω ότι οκ .Καμιζής και τα στελέχη του πλέον  θα το κάνουν καθώς του δίνεται η ευκαιρία και η κοινωνική πίεση θα είναι έντονη .
H μάχη δεν θα είναι εύκολη  αλλά πιστεύω ότι υπάρχουν κοινά ωφέλη της τοπικης κοινωνίας και της εταιρείας που θα επιβάλλουν μια σωστή λύση στο θέμα.


Α) Η απόφαση του ΥΠΕΚΑ  με επίσημο τρόπο ανέδειξε ότι δεν υπήρξε γραπτή έκφραση της διακηρυγμένης απόψης της δημοτικής αρχής της αδυναμίας της να προσφέρει το απαιτούμενο νερό
στην εταιρεία .Αντίθετα η θετική ουσιαστικά δήλωση στο περιφερειακό συμβούλιο, κατά  την διαδικασία γνωμοδότησης στελέχους του δήμου χωρίς καμμιά επιφύλαξη για το θέμα της κάλυψης του νερού για την επενδυση . η οποία στην ουσία ήταν η επίσημη τοποθέτηση του Δήμου Ερμιονίδας.

Β) Στην δημόσια διοίκηση ισχύει ότι  όταν δεν ανακαλείς μια παλιά βεβαίωση με επίσημο τρόπο αυτή ισχύει άσχετα αν έχεις αλλάξει γνώμη η θεώρηση των πραγμάτων.
.Η απόφαση του ΥΠΕΚΑ ( φαίνεται καθαρά ότι  έδωσε μια έγκριση με δικλείδες ασφαλείας για την προστασία του περιβάλλοντος στην Ερμιονίδα)
το οποίο  ευτυχώς για μας φαίνεται ότι έλαβε πολύ σοβαρά την αρνητική γνωμοδότηση του τμήματος Υδατοοικονομίας και Περιβάλλοντος της ΠΕ Αργολίδας, απαιτεί λειτουργία της αφαλάτωσης (είτε στα Χώνια,είτε μέσα στην Κοιλάδα) και την ύπαρξη τριτοβάθμιας μονάδας επεξεργασίας στον βιολογικό του Κρανιδίου.για να δοθεί η άδεια λειτουργίας του Ξενοδοχείου φέρνει τον Δήμο Ερμιονίδας να έχει τον απόλυτο έλεγχο του μέλλοντος της επένδυσης.(αυτό δεν  επισημάνθηκε στην χτεσινή συζήτηση).
Καθώς βάση αυτής της παραγράφου η εταιρεία δεν μπορεί  να πάρει άδεια λειτουργίας απο καμμιά δημόσια υπηρεσία  (και σε αυτές περιλαμβάνονται και αυτές που χορηγούνται παο τον Δήμο Ερμιονίδας) 



Δ) Η παρέμβαση του κ.Τούσσα μετριοπαθής ,και με ουσία   όρισε τους όρους της χθεσινής συζήτησης.Εξ άλλου η δικιά μου εκτίμηση είναι ότι κανείς απο αυτούς που συμμετείχαν στην χθεσινή συζήτηση δεν ήθελε να φέρει σε δύσκολη θέση την δημοτική αρχή με τους κλασσικούς όρους των δημοτικών συμβουλίων.Ολοι πίεσαν για ένα ξεκαθάρισμα της θεσης της δημοτικης αρχής στο θέμα και παράλληλα μια ισχυρή δέσμευση για την διαχείριση του θέματος
Ε) Η Παρέμβαση Πολιτών Ερμιονίδας έφερε το θέμα της υπουργικης απόφασης στο προσκήνιο,ενήμερωσε τον πρόεδρο του ΤΔ της Κοιλάδας  και τους ψαράδες της Κοιλάδας και παράλληλα όπως είπε η πρόεδρος της θα δώσει τα συμπεράσματα της αξιολόγησης της μελέτης απο την επιστημονική της ομάδας σε  όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου αν αυτά βέβαια το αποδεχτούν..Κινήθηκε διάφανα ,η υπουργική απόφαση έχει αναρτηθεί αρκετές μέρες στην ιστοσελίδα της και έχει επισημανθεί η διατύπωση για τος αφαλατώσεις.Σε ένα κόσμο πολύπλοκο,με θέματα που για να τα προσεγγίσεις χρειάζονται εξιδεικευμένες γνώσεις  στην ουσία προσπαθεί να δημιουργήσει  ένα τοπικό think tank. με εξιδεικεμένους επιστήμονες.για τα κρίσιμα τοπικά θέματα.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου