Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Ταύτιση του Δήμου Ερμιονίδας με τις θέσεις του ΚΚΕ για το μέλλον της επένδυσης της Mind Compass στην Ερμιονίδα;

Πολύ ενδιαφέρουσα εξέλιξη, φάνηκε και απο την μετριοπάθεια του κ.Τούσσα(που δεν το συνηθίζει για αυτό το θέμα)  στο τελευταίο συμβούλιο.Πολυ έμπειρος πολιτικός.Το θέμα στην πρώτη σελίδα του ΚΚΕ ,αυτό σημαίνει ότι η επένδυση της M.C.O στην Ελλάδα είναι κορυφαία προτεραιότητα στην ατζέντα του .
"I"

Η χθεσινή ερώτηση του ΚΚΕ στην Βουλή.
20/03/12
Προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
Η αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, με τη στήριξη όλων των κομμάτων του κεφαλαίου, όπως και των προηγούμενων κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, υπηρετεί προκλητικά την κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων οδηγώντας τον εργαζόμενο λαό σε φτώχια και εξαθλίωση, χειροτερεύοντας δραματικά όλους τους όρους της ζωής του.
 Παρά τις επανειλημμένες καταγγελίες της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ και τις τεκμηριωμένες επιστημονικές μελέτες και δημόσιων υπηρεσιών για τις οδυνηρές επιπτώσεις στους
εργαζόμενους, το φυσικό και ιστορικό περιβάλλον της περιοχής από την σχεδιαζόμενη τουριστική μονάδα που προτίθεται να κατασκευάσει η MIND COMPASS OVERSEAS LIMITED, θυγατρική εταιρεία του Ομίλου Dolphin Capital Investors Ltd, στην περιοχή «Δέλπριζα» του Δήμου Ερμιονίδας, η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ με την υπ' αριθ. 142576/602 απόφαση (επισυναπτόμενο) του Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Γ. Παπακωνσταντίνου (η οποία κοινοποιήθηκε στην εταιρεία «Mind Compass Overseas A.E.» στις 29.02.2012) εγκρίνει τους περιβαλλοντικούς όρους για την κατασκευή και λειτουργία των έργων, δηλαδή α) γήπεδο γκολφ 18 οπών, β) ξενοδοχείο μικτού τύπου δυναμικότητας 721 κλινών και γ) βοηθητικών και υποστηρικτικών δραστηριοτήτων της πιο πάνω εταιρείας στην περιοχή.
Με σειρά προηγούμενων ερωτήσεών μας έχουμε καταγγείλει ότι οι τουριστικές επιχειρηματικές δραστηριότητες του παραπάνω μονοπωλιακού ομίλου διενεργούνται σε θέσεις ιδιαίτερου αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, οι οποίες παρατίθενται και στο κείμενο της απόφασης του Υπουργού (σελ. 22-23). Επιπλέον, από κοινού με τους φορείς τοπικής -περιφερειακής διοίκησης (Δήμος και ΔΕΥΑ Ερμιονίδας, ΔΕΥΑ Κρανιδίου, Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου) οι σχεδιαζόμενες εγκαταστάσεις θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο τους υδάτινους πόρους, την ύδρευση των κατοίκων και την άρδευση των αγροτικών εκτάσεων, συνεπάγονται σοβαρή ρύπανση του υδροφόρου ορίζοντα, με ανυπολόγιστες επιπτώσεις στη δημόσια υγεία, το περιβάλλον, τη βιοποικιλότητα και την ισορροπία των οικοσυστημάτων στην ευρύτερη περιοχή.
 
Έπειτα από τα παραπάνω, καλείται ο κ. Υπουργός να καταθέσει μέσα στις προθεσμίες που προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής, τα παρακάτω έγγραφα που στοιχειοθετούν μεταξύ άλλων την απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων:
1.      Το με αρ. πρωτ. Φ5Β/13/7014-7559-7757/29.9.11 έγγραφο της Δ' Εφορείας Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων στο οποίο περιγράφονται τα αρχαιολογικά στοιχεία της περιοχής του έργου , δίνεται θετική εισήγηση για την έγκριση της ΜΠΕ του έργου και προτείνονται όροι που συμπεριελήφθησαν στην παρούσα (αρ. πρωτ. ΔΠΣ 132185/2688/11.10.11)
2.      Το με αρ. πρωτ. SP 1366/11.1.2012 υποβληθέν στη Δ/νση Περιβαλλοντικού Σχεδιασμού του ΥΠΕΚΑ, Υπόμνημα με διευκρινιστικά στοιχεία για τη ΜΠΕ του εν θέματι έργου και ειδικότερα για τα θέματα άρδευσης και ύδρευσης του (αρ. πρωτ. ΔΠΣ 140276/68/12.1.2012)
3.      Την από 22.1.2012 εισήγηση/ ενημερωτικό σημείωμα της υπαλλήλου της Δ/νσης Περιβαλλοντικού Σχεδιασμού του ΥΠΕΚΑ, Αικ. Παπανδρέου, σχετικά με την αξιολόγηση της ΜΠΕ και την περιβαλλοντική αδειοδότηση του εν θέματι έργου.
4.      Τον χάρτη αρχαιολογικών θέσεων της περιοχής «Δέλπριζα» του Δήμου Ερμιονίδας, και ιδιαίτερα της περιοχής εντός των ορίων του παραπάνω έργου.
 
 
Οι βουλευτές
 
Νίκος Καραθανασόπουλος
Γιάννης Γκιόκας
Διαμάντω Μανωλάκου
Νίκος Μωραΐτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου