Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Ιστορίες τοπικών μεταναστών λαθραίων και μη...

Είναι απο την Σενεγάλη .Δεν θα πώ για ευνόητους λόγους το όνομα του.Ειναι λίγο κάτω απο τα 25
Ζεί στην Ερμιόνη.Μένει σε μια αποθήκη μαζί με άλλους 4 .
Εχει μάθει Ελληνικά αρκετά καλά.
Πληρωνουν 180 ευρώ τον μήνα.
Η ιστορία του όχι μοναδική.Ξεκίνησε για την Γαλλία ..

Το κύκλωμα διαμέσου  αεροπλάνων και εμπορικού πλοίου σε Τούρκικο λιμάνι .Μετα παράλια  Τουρκίας.Μέχρι εδώ 6000 δολλάρια .Αναμονή .Μετά απο ένα μήνα το κύκλωμα του ς επιβίβασε σε ένα μεγάλο καίκι 60-70 άτομα..Τους είπαν προορισμός Ιταλία .+3000 δολλάρια
Την δεύτερη νύχτα τους ανακοίνωσαν ότι έφθασαν .Με 2 μικρές βάρκες τους αποβίβασαν .Περίμεναν να ξημερώσει..μετακινήθηκαν .
Σύντομα κατάλαβαν απο την γλώσσα των ανθρώπων ότι στην Ιταλία δεν βρισκόντουσαν ....Ελλάδα απο σπόντα..Οι πρώτοι δύο μήνες πολυ δύσκολοι ,οι ντόπιοι πολυ φιλικοί τους βοήθησαν πιο πολύ η εκκλησία.
Υστερα άρχισαν τα παράνομα μεροκάματα ...Ξεκίνησαν απο 15 ευρώ ,φέτος δούλεψε στις ελιές για 22 ευρώ.Τρώνε το ελάχιστο δυνατόν ,ώστε να μαζέψουν 3000 δολάρια για μια νέα απόπειρααλλα και να στείλουν λίγα απο τα δανεικά στην πατρίδα τους .
Τρέμουν την σύλληψη και την απέλαση καθώς τα χρήματα αυτά τα έχουν δανειστεί απο 20 ανθρώπους και αν επιστρέψουν δεν θα μπορέσουν εκεί να τα επιστρέψουν ,αλλά περισσότερο κάποια αρρώστεια.
Κάποιοι απο αυτούς που ήρθαν έχουν φύγει για την χώρα προορισμού τους ,λίγοι
νέοι έχουν έρθει κυρίως απο την Αθήνα όπου η διαβίωση έχει γίνει πολύ επικίνδυνη  και αδιέξοδη.
   Αν άνοιγαν αύριο τα σύνορα μου είπε στην Ελλάδα δεν θα έμενε κανείς μας...Εκεί πίσω δεν εχουμε επιλογή......

Αφου πλέον θα αρχίσετε να φεύγετε και εσείς .Δεν υπάρχει δουλειά για κανένα. και επιπλέον είναι όλα τόσο ακριβά.
Περισσότερα λίγο αργότερα σε ένα Project που ετοιμάζουμε(να περάσουν οι εκλογές να αντικρίσουμε όλοι την "νέα εθνική μας τύχη" )  σχετικά με το θέμα...
  "Ι" 

1 σχόλιο:

  1. Τέτοια άρθρα έχουμε ανάγκη.Οι αξίες του ανθρωπισμού πάνω από όλα.Και αφήστε "γείτονες" σας να καταγράφουν την δυναμική κομμάτων που κινούνται στα όρια της παραβατικότητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή