Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Ο Πρέσβης της Γαλλίας στο Γεν. Λύκειο Κρανιδίου


Ο Πρέσβης της Γαλλίας κ. Jean Loup Kuhn πραγματοποίησε ολιγοήμερη επίσκεψη στην Ερμιονίδα προσκεκλημένος του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Γαλλίας στην Αργολίδα».
dsc06819s

Στο πλαίσιο των επαφών του ο Γάλλος διπλωμάτης επισκέφθηκε το Γενικό Λύκειο Κρανιδίου τη Δευτέρα 2-4-2012 για να γνωρίσει το χώρο, στον οποίο μέλη του παραπάνω Συλλόγου διδάσκουν τη Γαλλική Γλώσσα σε μικρούς και μεγάλους κατά τις απογευματινές ώρες.
Ο Πρέσβης ξεναγήθηκε από το Δ/ντή στους χώρους του σχολείου και εξέφρασε θετικά σχόλια για την κτηριακή υποδομή του. Στη συνέχεια συναντήθηκε και συνομίλησε με μαθητές της Β΄ και Γ΄ τάξης του Λυκείου, οι οποίοι διδάσκονται τη Γαλλική Γλώσσα ως μάθημα επιλογής.
presvis gallias Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Γάλλου προσκεκλημένου συζητήθηκε παρόντος του ιδίου και μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας της επαρχίας μας η δυνατότητα εκπαιδευτικής συνεργασίας των σχολείων του Δήμου μας με Γαλλικά σχολεία. Μάλιστα ο Πρέσβης μάς γνωστοποίησε ότι υπάρχει Γαλλικό σχολείο στο Στρασβούργο, όπου διδάσκεται η Αρχαία Ελληνική και Νεοελληνική Γλώσσα. Επί πλέον συζητήθηκε η δυνατότητα να γίνει συνάντηση στο Λύκειο Κρανιδίου Γάλλων και Ελλήνων εκπαιδευτικών, να παρουσιαστούν τα εκπαιδευτικά συστήματα των δύο χωρών, να γίνουν συγκρίσεις και να εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα επ’ ωφελεία αμφοτέρων.
Παρακάθισε σε μικρή δεξίωση που παρετέθη προς τιμήν του από το Δ/ντή του σχολείου, παρουσία του Δημάρχου Ερμιονίδας κ. Καμιζή, της Δ/ντριας και Υποδ/ντριας του Γυμνασίου Κρανιδίου κ. Ρομπότη και κ. Στογιάννου, του Δ/ντή του Γυμνασίου Ερμιόνης κ. Ορφανού, της καθηγήτριας της Γαλλικής Γλώσσας του Γεν. Λυκείου Κρανιδίου κ. Σαμπρή και μελών του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Γαλλίας». 
Ο Δ/ντής του Λυκείου τιμώντας το φιλοξενούμενο Πρέσβη τού προσέφερε αντίγραφο χαλκογραφίας της Ερμιόνης του 1805, δημιούργημα του W. Gell, που φιλοξενείται στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Ερμιόνης και το αξιόλογο βιβλίο του κ. Βασίλη Γκάτσου με τίτλο «Η Ανασυγκρότηση της Ερμιονίδας». Ο Πρέσβης ανταπέδωσε προσφέροντας στο Δ/ντή ένα συμβολικό χαρακτικό για την Ελληνογαλλική Φιλία και το βιβλίο «Ο Βίκτωρ Ουγκώ και η Ελλάδα» με επιλογή κειμένων από τον κ. Δημήτρη Παντελοδήμο στη Γαλλική και Ελληνική Γλώσσα.
Η συνάντηση του Γάλλου Πρέσβη με φορείς της εκπαιδευτικής μας κοινότητας και τη συνεργασία του Δήμου μπορεί να αποβεί πολλαπλώς χρήσιμη, αφού η εκπαιδευτική – πολιτιστική ενότητα αποτελεί την πιο στέρεη και σταθερή βάση στην επικοινωνία των λαών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου