Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Το χθεσινό δημοτικό Συμβούλιο για τα φωτοβολταικά



*To video περιέχει αποσπάσματα της συνεδρίασης.

To χθεσινό δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ερμιονίδας έλαβε την απόφαση να αναθέσει σε δικηγορικό γραφείο της Αθήνας ειδικευμένο σε περιβαλλοντικά θέματα την δικαστική διερεύνηση  του γνωστού θέματος των αλλεπάλληλων αδειοδοτήσεων μονάδων  φωτοβολταικών σε δασικές εκτάσεις στην ορεινή Ερμιονίδα.
Παρουσία αρκετών κατοίκων σε ήπιο κλίμα και με την παρουσία των εκπροσώπων των επενδυτών
έγινε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση  η οποία απέδειξε κατα πρώτο λόγο τους λόγους που η χώρα μας έφτασε στην κατάσταση που είναι.
Ανεπαρκείς υπηρεσίες  πολυ άσχημα οργανωμένες και χωρίς καμμιά διαδικασία ποιοτικού εσωτερικού έλεγχου ,ένα περιφερειακό συμβούλιο με επικεφαλής τον κ.Τατούλη  που δεν γνωρίζουν τι γίνεται στην περιφέρεια που υποτίθεται ότι διοικούν, μηδενική διαβούλευση με την τοπική κοινωνία(Οι ευθύνη του κ. Χειβιδόπουλου είναι αυταπόδεικτη) ,μια κεντρική κυβέρνηση που αποφάσισε χωρίς ουσιαστικά να έχει πλάνο να θυσιάσει δασικές εκτάσεις για να πλουτίσουν ακόμη πιο πολύ οι εκλεκτοί του συστήματος.
Σιγά σιγά αυτά θα γίνουν πιο συγκεκριμένα .
Το περιστατικό αυτό πιστεύω να αφυπνίσει την Ερμιονίδα σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης και πολιτών ώστε να επιτευχθεί μια συναίνεση σε θέματα τουλάχιστον που απειλούν θανάσιμα την βιωσιμότητα της .Το θέμα πλέον δεν είναι τι θα πετύχουμε σαν τοπική κοινωνία αλλα τι θα διασώσουμε σαν αυτή την δύσκολη εποχή.
Η πρόκληση είναι μπροστά μας.

"Ι"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου