Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Φωτιά στα χύδην απορρίμματα, στο χώρο του δεματοποιητή Σταυρού Διδύμων.

 Το άρθρο πιθανόν να ξεπεραστεί απο  την επικαιρότητα.

"Ι"


Η εγκατάσταση δεν πληρεί κανένα επίπεδο ασφαλείας.Δεν φωτίζεται την νύχτα,στην ουσία δεν φυλάσετται επαρκώς με αυτές τις συνθήκες .Σύμφωνα με την σύμβαση την ευθύνη την έχει ανάδοχος εταιρεία που πληρώνει ο Δήμος Ερμιονίδας. 

Πρέπει να βρεθεί μια ριζική λύση στο θέμα αλλιώς θα την καταστρέψουμε την περιοχή.
Το έχουμε ξαναγράψει η εγκατάσταση  είναι μια 'βόμβα έτοιμη να εκραγεί.Προειδοποιούν οι υπηρεσίες,προειδοποιούν οι "ενοχλητικοί  που πριονίζουν τους αυτοδιοικητικούς φορείς" τοπικοί φορείς και κάτοικοι ....
Το οικονομικό κόστος το γνωρίζω ότι είναι στα όρια του απαγορευτικού με τις σημερινές δυνατότητες του δήμου(οικονομικές),αλλα όταν μπαίνουν διλλήμματα ασφάλειας και δημόσιας υγείας η επιλογή είναι μια.εξάλειψη του κινδύνου ανεξαρτήτου οικονομικού κόστους..
Πάντως δυνατότητα "'ατυπης μεταφοράς υπάρχει",το κάνει ο Δήμος Τρίπολης...Τα χρήματα είναι το θέμα.Δικά μας είναι τα σκουπίδια άλλωστε  ...
Πάντως οι πολυσυζητημένοι ΠΕΣΔΑ αναφέρουν ότι το κόστος όλης της διαχείρισης το πληρώνουν οι Δήμοι και οι Δημότες.

Ή κομποστοποίηση κάνεις,η ανακύκλωση,η ότι αλλο σκεφτείς οι δημότες θα πληρώνουν,τα υπόλοιπα επίπεδα διοίκησης απλώς χρηματοδοτούν τις υποδομές,όχι την διαχείριση του συστήματος.
Κανείς δεν εξηγησε στο κόσμο ότι η διαχείριση απορριμμάτων κοστίζει πολλα χρήματα .Οπως κοστίζουν οι βιολογικοί σταθμοι και η αποχέτευση(που μεγάλο μέρος της Ερμιονίδας δεν έχει) ,όπως πιθανών θα κοστίζει το νερό της αφαλάτωσης .Δεν είναι ένα παιχνίδι,απαιτεί επενδύσεις και κυρίως μεγάλα λειτουργικά κόστη ειδκά στα πρώτα χρόνια μέχρι να εκπαιδευτεί ο κόσμος.
Και τώρα είναι πολύ δύσκολο γιατί δεν έχουμε χρήματα ούτε το κράτος ,ουτε οι πολίτες...Οι αιρετοί τρέμουν την ιδέα να ζητήσουν απο τους πολίτες διπλάσια ή τριπλάσια δημοτικά τέλη.(Εχουν δίκιο αλλά................"


"Ισως μια καθαρή λύση θα ήταν μια ανοιχτη δημόσια συζήτηση μέσα απο λαικές τοπικές συνελεύσεις 
 που προβλέπονται απο τον Καλλικράτη όπου η δημοτική αρχή θα έβαζε κάτω τις διαθέσιμες επιλογές και τη στρατηγική της και  θα έλεγε ...Αποφασίστε τι θέλετε να κάνω ,εσεις πληρώνεται και θα πληρώνεται  ,μαζί θα πάρουν την ευθύνη. Θέλουμε να γίνουμε ένα πολιτισμένο μέρος που θα ζούμε αξιοπρεπώς μεσα στη φτώχεια που προβλέπεται ή θα γίνουμε σιγα σιγά μια τριτοκοσμική περιοχή..."
Αυτο δεν είναι ένδειξη αδυναμίας είναι ένδειξη δημοκρατίας και σεβασμό στους δημότες.
Ετσι και αλλιώς με τοση ανεργία πλεόν υπάρχει ελεύθερος χρόνος 
Εντάξει θα υπάρξουν και οι λαικιστικές φωνές αλλα ο κόσμος δεν είναι χαζός,Εξ άλλου τι έχουμε
να χάσουμε και ο λαός είναι κυριάρχος έτσι δεν λέει το σύνταγμα.;
Εχουμε και άλλες επιλογές απο το να αντιγράφουμε τις τακτικές της κεντρικής πολιτικης σκηνής που βέβαια καταγγέλουμε σε κάθε ευκαιρία.

 
.....Οπως είναι η νομοθεσία κανείς δεν μπορεί να πληρώσει νόμιμα (για αυτο η υποτυπωδης καλοκαιρινη μεταφορά έγινε "μαυρα") για τον δεματοποιητή,ούτε η περιφέρεια ,ούτε καν το ΥΠΕΚΑ ,ούτε χρήματα έχουν ,ούτε για παράβαση καθήκοντος επιθυμούν να πάνε.
2 εκ ευρώ...μας λείπουν για να ξεμπλοκάρουμε  τα συσσωρευμένα.Για αυτό έπρεπε να είχαν αυξηθεί τα δημοτικά τέλη και να είχε γίνει ένα οικονομικό μαξιλάρι.για τον Σταυρό.Ή να είχε γίνει περικοπή άλλων δαπανών .
Σε παλιότερες εποχές θα έδινε εντολή ενας υπουργός και τα σκουπίδια θα φεύγανε με μια τροπολογία μεταμεσονύχτια.Τώρα αυτά όμως δεν γίνονται....
Το θέμα έχει εξαντληθεί,έχει πολυσυζητηθεί.,έχει κυριαρχήσει στη τοπική ατζέντα ,πρέπει πριν μπεί το καλοκαίρι να γίνει κάτι.Και χωρίς συνεργασία με όρους που συμφωνούμε και εμείς βέβαια με  την Περφέρεια λύση δεν υπάρχει.
Αν δεν δούμε την αλήθεια κατάματα ο Σταυρός θα μας εκδικηθεί και δεν θα φταίει το διαβόητο διαβολικό μηχάνημα   που στοιχοιώνει την πολιτική μας σκηνή.
 
"Ι"



  
Σήμερα Παρασκευή 8-2-2013, γύρω στις 6 το απόγευμα, εκδηλώθηκε πυρκαγιά στην βορεινή πλευρά και δίπλα στο συρματόπλεγμα του δεματοποιητή Σταυρού Διδύμων, όπου είναι συσσωρευμένα χύδην απορρίμματα.

Η φωτιά έγινε αντιληπτή γρήγορα από τους φύλακες του χώρου, οι οποίοι άμεσα κινητοποιήθηκαν και άρχισαν την κατάσβεση, με τα ίδια μέσα που διέθεταν. Σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα έφτασε πυροσβεστικό όχημα του κλιμακίου Κρανιδίου με 4 πυροσβέστες, που βοήθησαν αποφασιστικά στην κατάσβεση, και χωματουργικό μηχάνημα της εταιρείας, που διαχειρίζεται το δεματοποιητή.

Κατά την εκτίμηση και των δυο μας, που τάχιστα φτάσαμε στο συγκεκριμένο χώρο, επρόκειτο για εμπρησμό, διότι η φωτιά είχε μπει με τέτοιο τρόποκαι τεχνική στο κάτω μέρος δηλαδή στα στεγνά απορρίμματα ώστε να μην εμποδιστεί από τις διαμορφωμένες καιρικές συνθήκες, δηλαδή τα βρεγμένα απορρίμματα, στην βορεινή πλευρά ώστε να μην γίνει άμεσα αισθητή από το προσωπικό φύλαξης του χώρου και σε μέρος που είναι εύκολη και " ασφαλής " και η πρόσβαση και η φυγή.

Από τις πρώτες εκτιμήσεις του κλιμακίου της Πυροσβεστικής, πρόκειται για εμπρησμό από πρόθεση.

Ευχαριστούμε το κλιμάκιο της Πυροσβεστικής και το προσωπικό φύλαξης του χώρου του δεματοποιητή, γιατί με την άμεση αντίδρασή τους απέτρεψαν τα σχέδια των εμπρηστών να προκαλέσουν μεγάλη καταστροφή.
Καλούμε όλους τους Δημότες να επαγρυπνούν ώστε να προστατέψουν τον τόπο μας και να καταγγείλουν κάθε εγκληματική τέτοια κίνηση και προσπάθεια.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΥΣΤΑΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΑΜΑΔΟΣ
Αντιδήμαρχοι



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου