Σάββατο 11 Μαΐου 2013

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ: Οι επισκέπτες έδωσαν «φιλί ζωής» στις επιχειρήσεις

Πηγη :http://enimerosipeloponnisou.blogspot.gr/
Η Ερμιονίδα και αυτό το Πάσχα,  κατάφερε παρά τις κακές οικονομικοκοινωνικές συγκυρίες  να σταθεί στο ύψος της,  και να επαληθεύσει την φήμη της,  βάσει της οποίας συγκαταλέγεται , μεταξύ των πλέον δημοφιλών τουριστικών προορισμών … Τα όσα προείπαμε δεν αποτελούν αυθαίρετη ή δική μας τοποθέτηση , αλλά «αποκρυσταλλώνουν» τις ακόλουθες δηλώσεις,   εννέα επαγγελματιών και εκπροσώπων τουριστικών επιχειρήσεων, που δραστηριοποιούνται στην γεωγραφική της ενότητα….


Πορτοχέλι: 100% πληρότητα,  στις ξενοδοχειακές μονάδες
Eπικοινωνήσαμε τηλεφωνικά με τον διευθυντή των  δύο ξενοδοχειακών μονάδων ΑKS στο Πόρτο χέλι κ. Γιώργο Κορασίδη, ο οποίος σχετικά με την τουριστική κίνηση των ημερών του Πάσχα μας είπε: « Τα ξενοδοχεία του ομίλου ΑΚS , που βρίσκονται εδώ στην περιοχή του Πορτοχελίου είχαν 100% πληρότητα! Οι πελάτες μας στο «Χηνίτσα», ήταν κατά 90%  Έλληνες τους οποίους φαίνεται , πως δεν τους  έχει επηρεάσει η κρίση… Μάλιστα σε σύγκριση με την περσινή αντίστοιχη περίοδο,  μπορώ να σας πω ότι πήγαμε και λίγο καλύτερα, αν λάβουμε βέβαια υπόψη μας , πως και το προηγούμενο Πάσχα, δουλέψαμε πολύ καλά!
Είναι ευχάριστο το γεγονός,  πως και οι μικρές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή του Πορτοχελίου, πήραν «οικονομική ανάσα» λόγω των ημερών του Πάσχα, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην «Ενημέρωση Πελοποννήσου», η ιδιοκτήτρια ενοικιαζόμενων δωματίων στον Άγιο Αιμιλιανό, κ. Βάσω Παπαστεργίου:
«Πήγαμε πολύ καλά! Σκεφτείτε πως υπήρξαν πελάτες που ενδεχομένως υπέθεσαν ότι θα βρούνε δωμάτιο την τελευταία στιγμή όμως διαψεύστηκαν… Προσωπικά έστειλα κόσμο, προκειμένου να βρει δωμάτιο και να εξυπηρετηθεί σε συναδέλφους μου,  επειδή ήμουν πλήρης… Το θετικό  στην όλη υπόθεση είναι, πως μαζί με την σταθερή πελατεία που όλοι έχουμε λίγο- πολύ,  εφέτος εμφανίστηκαν καινούρια πρόσωπα…»
Ευχαριστημένοι έμειναν και οι περισσότεροι εστιάτορες στο Πόρτο χέλι,   δια στόματος του γραμματέα του  τοπικού Συλλόγου Εστιάσεως και ποτών,  κ. Νίκου Παπαδία: «Οι περισσότεροι επαγγελματίες, είμαστε ευχαριστημένοι από την κίνηση που παρατηρήθηκε, κατά την διάρκεια της πασχαλινής περιόδου. Το Πόρτο-χέλι,  είχε πάρα πολύ κόσμο. Βοήθησαν και οι πραγματικά καλοκαιρινές συνθήκες,  που επικρατούσαν. Το αποκορύφωμα θεωρώ πως ήταν,  η εκδήλωση για το κάψιμο του Ιούδα,  που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα, στο λιμάνι. Συγχαρητήρια στον  διοργανωτή, πνευματικό σύλλογο «Φάρο».
Μέσα στο παιχνίδι του Πασχαλινού τζίρου έμειναν και τα εμπορικά μαγαζιά της ένδυσης στο Πόρτο χέλι. Συνομιλήσαμε με την ιδιοκτήτρια καταστήματος επώνυμων ρούχων κ. Βάσω Καλλιάνου,  η οποία μας είπε: «Έχουμε σταθερή πελατεία, κυρίως από την Αθήνα. Είναι ευχάριστο πως και αυτό το Πάσχα,  πολλές πελάτισσες, αν και είχαν εναλλακτικές λύσεις,  δεδομένου ότι μένουν  στην Πρωτεύουσα, προτίμησαν να κάνουν τις πασχαλινές αγορές τους,  ερχόμενες εδώ σε εμάς!»

Ερμιόνη:  Ικανοποίηση στις τάξεις των επιχειρηματιών
Σταθερή αξία και δημοφιλής πασχαλινός προορισμός, απέδειξε εν μέσω κρίσης, ότι παραμένει  και η Ερμιόνη. Ο Πρώην πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της περιοχής και επιχειρηματίας κ. Ιωσήφ Γανώσης,   δήλωσε στην εφημερίδα μας χαρακτηριστικά: «Μέσα στον «κονιορτό» της οικονομικής κρίσης γενικότερα αλλά και τον προβληματισμό, η κίνηση στην Ερμιόνη είχε θετικό πρόσημο… Όμως δεν πρέπει αυτό να  μας παρασύρει …ενόψει καλοκαιριού… Σημαντικό ρόλο ατή την φορά,  έπαιξαν οι πολύ  καλές καιρικές συνθήκες… Πάντως η κατανάλωση και ο τζίρος στα εστιατόρια και τις καφετέριες δεν ήταν ανάλογη με τον αριθμό των επισκεπτών της περιοχής… Ο κόσμος μπορώ να πω, ότι ήταν πιο «φιλοσοφημένος»  ως προς τις απαιτήσεις του και πιο «ήρεμος»…
Από την πλευρά του ένας άλλος Ερμιονίτης επιχειρηματίας  και ιδιοκτήτης  ενοικιαζομένων δωματίων ο κ. Γιώργος Ψυχογιός, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του μας είπε: «Η κίνηση και η προσέλευση  των επισκεπτών, κατά την εορταστική περίοδο ήταν ικανοποιητική… Αυτό φάνηκε  ιδιαιτέρως, το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα, στο καθιερωμένο  και εντυπωσιακό «κάψιμο του Ιούδα», όπου όλα τα μαγαζιά στην πόλη της Ερμιόνης ήταν ασφυκτικά γεμάτα από κόσμο…»
Στο ίδιο μήκος κύματος, είναι και οι ακόλουθες δηλώσεις του ιδιοκτήτη της αλυσίδας αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής κ. Νίκου Δρούγκα: «Ο κόσμος  που μας επισκέφτηκε τις ημέρες του Πάσχα, λόγω και των πολύ καλών καιρικών συνθηκών κυκλοφόρησε, ψώνισε και πήγε παντού. Δεν πιστεύω πως υπάρχει επιχείρηση στην Ερμιονίδα που να μην δούλεψε. Ημερολογιακά και μόνο βοηθηθήκαμε ώστε να έχουμε τελικά αυτό το Πάσχα περισσότερο κόσμο σε σύγκριση με το περσινό».

«Ζωντάνεψε» και το Κρανίδι
Το Κρανίδι μπορεί να μην έχει το προνόμιο να  είναι παραθαλάσσιο, ωστόσο η κίνηση στην αγορά και τα καταστήματα τις εορταστικές ημέρες ικανοποίησε,  τουλάχιστον την πλειοψηφία των επαγγελματιών, στους περισσότερους εμπορικούς κλάδους. Ό πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κρανιδίου «ΕΡΜΗΣ» κ. Παναγιώτης Λυγερός  μας δήλωσε τα εξής: «Αυτές οι ημέρες της Πασχαλινής περιόδου έδωσαν μια βαθιά ανάσα  στην τοπική αγορά. Επέστρεψαν τα χαμόγελα στον εμπορικό κόσμο… έστω και προσωρινά…»

Ο κόσμος «ανακαλύπτει»  και την Κοιλάδα…
Και στην γειτονική Κοιλάδα, το γραφικό και γνωστό «ψαροχώρι»,  φαίνεται πως αυτές οι «άγιες ημέρες» έκαναν το θαύμα τους και ανέστησαν την εμπορική της κίνηση… Η ιδιοκτήτρια εστιατορίου κ. Ευαγγελία Μπασιμακοπούλου -Λαφιώτη μας είπε: «Πήγαμε καλά! Είναι σημαντικό πως στην Κοιλάδα είδαμε καινούριο κόσμο. Το μέρος είναι γαλήνιο και γραφικό..προσελκύει τους επισκέπτες… Ασφαλώς είχαμε σύμμαχο και την καλοκαιρία που επικρατούσε αυτές τις ημέρες»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου