Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Σε ετοιμότητα για τον ιό του Δυτικού Νείλου


Σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα βρίσκονται όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες της χώρας με σκοπό τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας από την απειλή του ιού του Δυτικού Νείλου, όπως επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια νέας σύσκεψης που συγκάλεσε η υφυπουργός Υγείας Ζέττα Μακρή και στην οποία συμμετείχαν η πρόεδρος και ο διευθυντής του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), Τζένη Κρεμαστινού και Θεόδωρος Παπαδημητρίου, η εκπρόσωπος του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), Μαργαρίτα Μπέμπη και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Η επιδημιολογική επιτήρηση, το έγκαιρο και συστηματικό πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών και η ενημέρωση του κοινού για την προστασία του από αυτά, αποτελούν αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση της νόσου, όπως υπογράμμισαν οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη. Έως σήμερα έχουν καταγραφεί τρία κρούσματα από τον ιό του Δυτικού Νείλου και συγκεκριμένα δύο στην Ανατολική Αττική και ένα στη Θεσσαλονίκη.
Πολύ σημαντικό ρόλο στην προστασία από τον ιό παίζουν και τα μέτρα ατομικής προστασίας από τα κουνούπια. Συστήνεται επίσης η αποφυγή του ποτίσματος των φυτών και του γρασιδιού κατά τις απογευματινές ή βραδινές ώρες, όταν τα κουνούπια είναι περισσότερο δραστήρια.
Γ.Σ.
http://www.athensvoice.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου