Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Ερμιονίδα και μπαξέδες...

Βιολογική στην ουσία παραγωγή(τυπικα χρειάζονται και καποιες αλλες προυποθε΄σεις) ,απο ποικιλιές παλιές όχι υβρίδια...Χρησιμοποιήθηκε μόνο κατσικίσια κοπριά  επιμελώς σβησμένη...,λίγο θειάφι και χαλκός.και ενα βιολογικό προιόν φυτοπροστασίας για έλεγχο των εντόμων..Το εντονότερο πρόβλημα ήταν οι βρωμούσες που παραμορφώνουν και υποβαθμίζουν τον καρπό...Μεχρι τώρα η μόνη επιλογή ήταν η συλλογή με τα χέρια...για μείωση του πληθυσμού..

Η οικονομικά αξία αυτης τηςποσότητας με όρους τςη αγοράς είναι γύρω στα 5 ευρώ .Η Γευστική του όμως ανεκτίμητη..Η ποιότητα του νερού ήταν καλή  με τα τοπικα΄δεδομένα (1800 Msz)

Mε 12 ρίζες ντοματιές χ 2 παρτίδες μια οικογένεια καλύπτει τις αναγκες της για σαλάτα,γεμιστά,και αν υπαρχει κέφι φτιαχνει και τον χειμωνιάτικό μπελτέ και επιπλέον αποκτα δημοφιλία στον κοινωνικό της κύκλο..
Το νερό το συγκεκριμένο έχει ελεγθεί και είναι κατάλληλο για αγροτική καλλιέργεια,ώς πρός τα υγειονομικά του χαρακτήριστικά παρολο που η περιοχή καλλιέργειας είναι ύποπτη..Για βαρέα μέταλα και άλλες μετρήσεις βέβαια το κόστος είναι μεγάλο για εναν οικιακό προυπολογισμό..
Η κατανάλωση νερού για 12 ντομάτες είναι χοντρικά  μέχρι 2,5 κμ τον μήνα..ανάλογα με τις συνθήκες..
Τελικό συμπέρασμα ,,,το νερό είναι πολύτιμος παράγοντας επιβίωσης και ποιότητας ζωής...
Η αλήθεια είναι ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των κατοίκων της Ερμιονίδας δεν μπορούν να παράγουν λίγα κιλά λαχανικά ...καθώς το νερό που τους παρέχεται δεν είναι καταλληλο και καταστρέφει τα φυτά στους μπαξέδες τους στερώντας απο την χαρά την δημιουργίας αλλα και την ελάφρυνση του οικογενειακού τους προυπολογισμού.....
Για αυτό το  νερό πρέπει να είναι πρώτη προτεραιότητα ...Δυστυχώςδεν είναι..Η δημοτική αρχή που σιγα -σιγα απέρχεται έχει να παρουσίασει μηδενική κνητικότητα  και φυσικά μηδενική αποτελεσματικότητα στο θέμα.της διαθεσιμότητας νερού αποδεκτής ποιότητας για τους δημότες της...Το μηδεν νομίζω είναι μια δίκαια βαθμολογία...Οι σκεψεις και οι πιθανές προθέσεις ...δεν μετράνε..
 "Ι"

.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου