πηγη :http://diytv.gr/
Διαλέγουμε να μια ξερή μέρα με ήλιο ώστε να μην έχουν υγρασία τα φύλα της.
Κόβουμε
όλους τους βλαστούς που εξέχουν, οι οποίοι θα καλύψουν την κατανάλωση
μας για περίπου ένα χρόνο. Καλό είναι γενικά να μην κρατάμε τα
αποξηραμένα περισσότερο από ένα χρόνο, διότι μετά αλλοιώνεται το άρωμα
τους.
Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί και αφαιρούμε όλα τα ξερά κλαδιά της ρίγανης.
Ο
ένας τρόπος αποξήρανσης είναι να βάλουμε το ταψί στο φούρνο σε χαμηλή
θερμοκρασία, περίπου 100-120 βαθμούς ώστε να ψηθεί μέχρι να στεγνώσει.
Περίπου 15 λεπτά.
Ο δεύτερος τρόπος είναι να τη βάλουμε σε ένα τούλι
και να το κρεμάσουμε σε κάποιο ανατολικό σημείο του σπιτιού μας, για να
το βλέπει ο ήλιος. Η διάρκεια θα εξαρτηθεί από τη θερμοκρασία του
χώρου.
Τρίβουμε τη ρίγανη και αφαιρούμε τα κλαδάκια και την αποθηκεύουμε σε ένα αεροστεγές βαζάκι για να μην χάνει το άρωμα της.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου