Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Τα πρώτα αποτελέσματα απο τους ελέγχους στις Offshore του Κρανιδίου


Φοροδιαφυγή εκατομμυρίων ευρώ με πρωταγωνιστές επιχειρηματίες σε Ελλάδα και εξωτερικό αποκαλύπτουν οι έρευνες του ΣΔΟΕ στις offshore στο Κρανίδι Αργολίδας. Όπως αποκαλύπτει ο ALPHA, μόνο σε μια περίπτωση η ζημιά για το Ελληνικό Κράτος ξεπερνά τα 12 εκατομμύρια ευρώ. Ξετυλίγοντας το νήμα της απάτης, οι άντρες του ΣΔΟΕ έφθασαν σε εφοπλιστικά γραφεία στην Ελβετία και το Λονδίνο. Χαρακτηριστικά, ιδιοκτήτης offshore με έδρα το Κρανίδι και γραφεία στο Λονδίνο δεν είχε δηλώσει ποτέ τίποτα στην Εφορία και ως εκ τούτου δεν είχε πληρώσει ποτέ έστω 1 ευρώ φόρο, ενώ οι οφειλές του ξεπερνούν τα 12 εκατομμύρια ευρώ.
Αφού δεν τον έψαχνε κανείς και το κόλπο έπιανε, ο ίδιος Έλληνας επιχειρηματίας έστησε και δεύτερη offshore και πάλι με έδρα το Κρανίδι. Αυτή τη φορά ως έτος ίδρυσης εμφανίζεται το 2006. Οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ διαπίστωσαν, ότι από τότε μέχρι σήμερα δεν υπέβαλε ποτέ δήλωση στην
Εφορία, ζημιώνοντας το Δημόσιο Ταμείο κατά τουλάχιστον 1.350.000 ευρώ. Σε άλλη περίπτωση offshore με επίσης μεγάλη ακίνητη περιουσία στην περιοχή του Πόρτο Χέλι, που ανήκει στη ΔΟΥ Κρανιδίου, οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ Πελοποννήσου διαπίστωσαν φοροδιαφυγή που αγγίζει το 1.700.000 ευρώ. Μάλιστα, στην περίπτωση αυτή ως εμπλεκόμενος εμφανίζεται εφοπλιστής με offshore στην Ελβετία, μια Ανώνυμη Εταιρεία και ένας μεσολαβητής ο οποίος φέρεται να εισέπραξε «μαύρα» ύψους 1.650.000 ευρώ για να διευκολύνει αγοραπωλησία ακινήτου ύψους 6,7 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία όμως δεν φάνηκαν ποτέ στην Εφορία και δεν φορολογήθηκαν.
Αναζητώντας την άκρη του νήματος και εκείνους που χρόνια τώρα τρίβουν τα χέρια τους «εις υγείαν των κορόιδων», οι άντρες του ΣΔΟΕ άνοιξαν τραπεζικούς λογαριασμούς και συνεργάστηκαν με υπηρεσίες σε ολόκληρη την Ευρώπη, καταφέρνοντας να πιάσουν ένα μέρος έστω της μεγάλης φοροδιαφυγής. Οι ελεγκτές έψαξαν κωδικό προς κωδικό την πορεία του χρήματος σε τράπεζες της Ελλάδας, της Ευρωζώνης, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ελβετίας. Έλεγξαν μία προς μια τραπεζικές επιταγές που κατατέθηκαν σε Ελληνικές τράπεζες και ακολούθησαν την περίεργη διαδρομή εμβασμάτων εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από τράπεζα σε τράπεζα. Οι συγκεκριμένες υποθέσεις τεράστιας φοροδιαφυγής που διερευνήθηκαν από το ΣΔΟΕ Πελοποννήσου, διαβιβάστηκαν στις κεντρικές υπηρεσίες, ενώ οι φάκελοι έχουν πάρει το δρόμο για το γραφείο του εισαγγελέα με στόχο την περαιτέρω διερεύνηση.
http://www.alphatv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου