Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Με Γιαννίτση επικεφαλής οι «58» στις ευρωεκλογές.


http://www.athensvoice.gr
image







Με επικεφαλής τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ κ. Τάσο Γιαννίτση και υπό την ονομασία «Προοδευτική Δημοκρατική Παράταξη», θα κατέβει στις ευρωεκλογές η κίνηση που μέχρι τώρα ήταν γνωστή ως «58».
Η ονομασία αποφασίστηκε σε σχετική συνάντηση που έγινε χθες, ενώ η υποψηφιότητα Γιαννίτση βασίζεται σε ασφαλείς πληροφορίες. Στο ψηφοδέλτιο του Μάη θα μετέχουν υποψήφιοι και από τους πρώην «58», όσο και από τις «συνεργαζόμενες κινήσεις της σοσιαλδημοκρατίας, της δημοκρατικής αριστεράς, του φιλελεύθερου κέντρου, της πολιτικής οικολογίας και του προοδευτικού ευρωπαϊσμού».
Η επιλογή των υποψηφίων θα γίνει με διαδικασίες «ασφαλώς συναινετικές» που «θα σέβονται την ιστορικότητα των φορέων και τις πολιτικές συνθήκες που χαρακτηρίζουν τη σημερινή εθνική συγκυρία».Όσοι τυχόν εκλεγούν, θα ενταχτούν στην ομάδα των ευρωσοσιαλιστών.
«Η Παράταξη είναι οι πολίτες που θα θελήσουν να τη στηρίξουν, και όχι άθροισμα κομματικών αντιπροσωπειών», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.
Σε επίπεδο οργάνωσης, το νέο σχήμα ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσουν Επιτροπές Πρωτοβουλίας σε όλη την Ελλάδα, που δεν θα «λειτουργούν ανταγωνιστικά ως προς τα άλλα κόμματα του χώρου, αντιθέτως γίνονται εκφραστές του αιτήματος της ενότητας».
Μ.Φ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου