Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

Ένα βήμα πριν τον πόλεμο Ρωσία και Ουκρανία - Συνεχής ενημέρωση

Μήνυμα προς τον Πούτιν ότι η στρατιωτική επέμβαση στη χερσόνησο της Κριμαίας θα οδηγήσει σε πόλεμο τις δύο χώρες, έστειλε η κυβέρνηση της Ουκρανίας μετά από την απόφαση της ρωσικής Άνω Βουλής να δώσει το «πράσινο φως» για τη χρήση στρατευμάτων στην Κριμαία.


Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Ουκρανίας αποφάσισε να τεθούν σε κατάσταση μάχης οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας και ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της χώρας κήρυξε γενική επιστράτευση, ενώ σε διάγγελμά του ο μεταβατικός πρόεδρος Αλεξάντερ Τουρτσίνοφ δήλωσε πως τίποτα δεν δικαιολογεί επίθεση της Ρωσίας στη χώρα του.

Παράλληλα ο μεταβατικός πρωθυπουργός, Αρσένι Γιατσενιούκ, ανάφερε ότι σε τηλεφωνική
επικοινωνία που είχε με τον ρώσο ομόλογό του Ντμίτρι Μεντβέντεφ του είπε ότι τα ρωσικά στρατεύματα πρέπει να επιστρέψουν στη βάση στην Κριμαία.

«Η στρατιωτική επέμβαση θα σημάνει την αρχή του πολέμου και το τέλος στις σχέσεις Ουκρανίας και Ρωσίας» είπε ο Γιατσενιούκ στους δημοσιογράφους.

Την ίδια ώρα το εθνικιστικό κόμμα Σβόμποντα και ο ακροδεξιά οργάνωση «Δεξιός Τομέας» καλούν τους Ουκρανούς σε «γενική κινητοποίηση»

«Αυτός είναι ο πόλεμος! Η ουκρανική κοινωνία πρέπει να κινητοποιηθεί στο μέγιστο βαθμό» ανέφερε το Σβόμποντα σε ανακοίνωσή του ενώ ο Δεξιός Τομέας, κάλεσε τους υποστηρικτές του να «κινητοποιηθούν και να πάρουν επειγόντως τα όπλα» μπροστά στο ενδεχόμενο μιας στρατιωτικής επέμβασης της Μόσχας.

Σύμφωνα πάντως με όσα μεταδίδει το SKY News, Ουκρανοί οπλίτες προσχωρούν ήδη στις ρωσικές δυνάμεις στην Κριμαία.
 http://www.topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου