Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Εναρξη -Βασίλης Γιόκαρης,(εκδήλωση -debate για το νερό) και δύο κουβέντες.

Ο κύριος χρόνος που η κοινωνία μιλά μεταξύ της είναι ο χρόνος εκλογών .
Δεν μπορούμε να λέμε ,αυτος μιλαει για να πάρει ψήφο,υπονοώντας ότι δεν νοιάζεται για το πρόβλημα αλλα για την πάρτι του
Γιατι αν το κάνουμε ,τότε δίνουμε ενα μήνυμα στην κοινωνία ότι όλοι που μιλούν προεκλογικά ,εξαπατούν και υποκρίνονται.

Ενας δίκαιος παρατηρητής θα μπορούσε μάλιστα να το γενικεύσει λεγοντας ότι και όποιος μιλά για τα κοινά  ειδικά προεκλογικά το κάνει για να κερδίσει κάτι.
Επειδή όμως άφωνη κοινωνία δεν εχει καταγραφεί μέχρι τώρα ,εκτός απο φασιστικά ,διδακτορικά καθεστώτα καλό είναι να μιλούν όλοι
Πρέπει να ενθαρύνουμε  και να προβάλλουμε τέτοιες διαδικασίες  διαλόγου ακόμη και αν αυτοι που τις διοργανώνουν έχουν πολεμήσει λυσσασμένα διαδικασίες δημοσίου διαλόγου  άλλων  φορέων (και
μάλιστα σε μη προεκλογική περίοδο)
για δικές τους ατομικές   επιδιώξεις  .
Είναι η καλύτερη και  πιο πειστική απάντηση.
Πρέπει η κοινωνία μας να είναι πάνω απο όλα τα άλλα.

Η κοινωνία μας δέν έχει ανάγκη,απο φύλακες ,λαικούς κρίτες (μπορεί να υπάρχουν και να το κάνουν,αλλα  αυτη δεν τους έχει ανάγκη για αυτό τους περιθωροποιεί κοινωνικά και πολιτικά ,) έχει ανάγκη όμως απο ανθρώπους που με την δημόσια παρέμβαση τους βοηθούν την σύνθεση των απόψεων , και την αλληλεγγύη .Είναι εύκολο να πολώσεις και να βάλεις μπουρλότο σε μια τοπική κοινωνία ,πολύ δύσκολο όμως μετά να μαζέψεις τα πράγματα .

  Και αυτοί που έχουν κέφι και διάθεση  και το επιλέξουν μπορεί να διεκδικήσουν την ψήφο μας(360 συμπολίτες μας το αποφασισαν και είναι πρός τιμήν τους).
Φυσικά υπάρχουν και άλλοι τρόποι συμμετοχής στα κοινά δρώμενα εξίσου σεβαστά. και σημαντικά για την κοινωνική και πολιτική ζωή (τούς οποίους πρέπει να σέβονται και αυτοί που εκλέγονται ,καθώς μερικές  φορές νομίζουν ότι η  εκλογή τους τους μετατρέπει σε προνομιούχα μέλη της κοινωνίας ,με την αλλαζονεία ,την ειρωνεία και το κόρδωμα να περισσεύει   ).
Θεωρώ πάντως ότι το επόμενοι δημοτικό συμβούλιο που θα έχει πλουραλισμό
και μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα  και πολυ καλύτερο κοινωνικό έλεγχο απο το πορηγούμενο  ανεξάρτητα ποιός θα βγεί Δήμαρχος.Το θέμα είναι ότι αν η κοινωνία δεν νοιαστεί για τα κοινά ή ίδια ,θα καταλήξουμε σε λίγους μήνες η ίδια η κοινωνία να "πυροβολεί" τον δημαρχο που η ίδια  έπελεξε.


"I"



5 σχόλια:

  1. Κυριε Δημαρακη
    Προφανως αναφερεστε σε εμενα σαν διοργανωτη της συζητησης και σαν λυσασμενο πολεμιο διαδικασιων δημοσιου διαλογου.Ισως αναφερεστε στην πολιτικα τεκμηριωμενη αντιθεση μου στην συζητηση που διοργανωσε και η ΠΑΠΟΕΡ της οποιας ειμαι μελος με αλλους φορεις της Περιφερεια και την κ Καραβασιλη για τον δεματοποιητη Δεν παει καπου αλλου το μυαλο μου αν υπαρχει θυμειστε μου τις περιπτωσεις λυσσας μου.
    Λυπαμαι αν δεν ειναι δυνατον να ερμηνεφθει απο πλευρας σας η πολτικη διαφωνια και αντιπαραθεση με αλλους ορους περαν της λυσσας.Γιατι σιγουρα οταν μιλαμε ετσι για τους ανθρωπους με τους οποιους διαφωνουμε το μονο που πετυχαινουμε ειναι να ορισουμε τον εαυτο μας.
    Μακης Κατσαΐτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λυσσασμένα: περιγραφή ενεργειών ατόμου που δρά επιθετικά σε κατι ή σε κάποιον και είναι δύσκολο να δικαιολογηθεί με την κοινή λογική.Δηλώνει ένταση
    αντίδρασης πρωτόγνωρης.
    Σαφώς δεν είναι μειωτικός ή υβριστικός όρος.χρησιμοποιείται ευρέως στην γλώσσα μας.
    Για τα υπόλοιπα ό καθένας κρίνεται απο το κοινό που απευθύνεται .
    Σας εύχομαι καλή τύχη και καλη δύναμη στην προσπαθεια σας .
    Και πρέπει να δέχεστε την κριτική καλόπιστα .

    Θανος Δημαράκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τώρα σαν υποψήφιος περιφερειάρχης τουλάχιστον πρέπει να ξεπεράσετε την εμμονή ότι γράφεται στο ιστολογιο μου αφορά εσάς.Υπαρχουν αλλοι 10000 ανθρωποι εκτός απο εσας γύρω μας.

    Θ.Δ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "να προβάλλουμε τέτοιες διαδικασίες διαλόγου ακόμη και να αυτοι που τις διοργανώνουν έχουν πολεμήσει λυσσασμένα διαδικασίες δημοσίου διαλόγου άλλων φορέων (και μάλιστα σε μη προεκλογική περίοδο)
    για δικές τους ατομικές επιδιώξεις "
    Λυπάμαι που επανέρχομαι σιγουρα υπαρχουν δισ εκατομμύρια ανθρωποι εκτος από μενα αλλα διοργανωτης της εκδήλωσης ειμουν εγω.
    Φυσικα και δεχομαι την κριτικη καλοπιστα παντα, ΕΚΤΟΣ από το όταν κατηγορούμαι πως οι ενεργειες μου εχουν ατομικη επιδιωξη.Και αυτό όχι γιατι αρνουμαι την ατομικοτητα μου κ Δημαρακη αλλα γιατι όταν κατηγορούμαι ευθεως για ταπεινα κινητρα στις ενεργειες μου δεν μπορω να σφυριξω αδιαφορα.
    Πραγματικα δεν θελω να συνεχισω.Δεχομαι συνεχως φωτογραφικες επιθεσεις και μεσα από αρθρογραφους στο ιστολογιο σας επιθεσεις που είναι απαξιωτικες στις ιδεες και την προσωπικοτητα μου μεχρι και συκοφαντικες.Θα ειθελα να σας παρακαλεσω τουλάχιστον εσας για αποφυγη παρεξηγήσεων οταν στο μελλον κανετε κριτικη στον διοργανωτή μιας εκδήλωσης σαν αυτή της 4 Μαη δηλαδή εμενα να γραφετε και το ονομα μου για να μην ενοχοποιούμαι εκ των υστερων όταν αντιδράσω για εγωιστης που συνεχεια θεωρω πως οι αλλοι ασχολουνται με εμενα.
    Τελος για να βαλουμε τα πραγματα στην θεση του.Υποψηφιος α/π είναι ενας τιτλος και δεν με απασχολει ουτε εχει βαθυ νοημα για μενα.Στοχος μου είναι αν οι συμπολίτες μου με στειλουν μεσω της εναλλαγης του χωρου της Πελοπόννησος Οικολογικη στην Περιφερεια για ένα μικρο διαστημα να μιλησω για τα θεματα της Ερμιονιδας από την πλευρα της πολιτικης Οικολογιας να αναδείξω κινησεις και πρωτοβουλίες πολιτων και φορεων και της ΠΑΠΟΕΡ της οποιας είμαι μελος και να φερω στο προσκηνιο εκεινα τα θεματα που οι παραδοσιακοι πολιτικοι θεωρουν ασήμαντα .Είναι τα θεματα για τα οποια και θεσεις και δρασεις εχω εδώ και χρονια κ Δημαρακη όπως για παράδειγμα η αναδειξη του αρχαιολογικου χωρου των Αλιεων.Και μονο αυτό αν καταφερω θα εχω πετυχει κατι.
    Ευχαριστω και παλι για τον χρονο σας.
    Μακης Κατσαΐτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οτι κάνουμε είναι ατομική επιδίωξη ,καθώς εμείς την σχεδιάζουμε και αποφασίζουμε για αυτή.Και όλα και όλοι κρινονται εκ του αποτελέσματος.
    Οποιος δρά ,δεχεται αντίδραση όποτε δεν πρέπει να δυσανασχετεί.Ετσι είναι το παιχνίδι χιλιάδες χρόνια .Δεν αμφισβήτησε κανείς την δράση σας πάντως.
    Θεωρώ ότι η αντίδραση σας είναι υπερβολική αλλα την κατανοώ

    "Ι"

    ΑπάντησηΔιαγραφή