Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Πελοποννησος Οικολογικη για τις παραλιες

Δελτίο Τύπου
Εκχώρηση δημόσιας παραλίας στο Δορούφιτης Δημοτικής Ενότητας Κρανιδίου Δήμου Ερμιονίδας Π.Ε. Αργολίδας.

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση υπ’ αριθμ. 924 των Υπουργών Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Ναυτιλίας και Αιγαίου, 14 Μαρτίου 2014:
«Εγκρίνεται για λόγους εξυπηρέτησης του δημοσίου συμφέροντος και προστασίας της δημόσιας ασφάλειας η εγκατάσταση συστήματος ασφαλείας σε εκτός σχεδίου ακίνητο στην περιοχή Δορούφι της δημοτικής ενότητας Κρανιδίου Δήμου Ερμιονίδας, περιγραφόμενο στην από 8/1/14 αίτηση (σχετ. Νο 13) και σε τμήμα ομόρου ακινήτου οικίας αποκλειστικής χρήσης του ολλανδικού κράτους, καθώς και η λήψη μέτρων προστασίας θαλάσσιας πρόσβασης, κατά παρέκκλιση από κάθε γενική ή ειδική διάταξη, σύμφωνα με τη μελέτη που συνοδεύει την παρούσα. Η παρούσα επέχει και θέση άδειας δόμησης για την κατασκευή της περίφραξης και των συναφών λιμενικών έργων στα εν λόγω ακίνητα».
Πρόκειται στην ουσία για μια εκχώρηση δημόσιας παραλίας, στον Ολλανδό Βασιλιά κατ’ αποκλειστική χρήση, περίφραξη παραλίας, ΠΡΙΝ ακόμα εγκριθεί το περίφημο νομοσχέδιο για τον Αιγιαλό.
Ετοιμάζοντας το έδαφος για αυτό που έπεται με το νομοσχέδιο, τέτοια προνόμια που τώρα είναι
εξαιρέσεις, ολοένα και θα θεωρούνται αυτονόητα και απαιτούμενα τόσο από ξένους  όσο και εγχώριους επενδυτές.

Καθημερινά πλέον, ερχόμαστε αντιμέτωποι με μέτρα «για το δημόσιο συμφέρον» που έρχονται αντίθετα στην ουσία με το τι αποκαλεί η κοινή λογική, «δημόσιο συμφέρον».
Ασφαλώς  και η συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι η μοναδική και θα πρέπει να εξεταστούν όλες με την ίδια σοβαρότητα και ευαισθησία.
Μήπως τελικά πρόκειται για ένα παράδειγμα, σημαδιακό του τι έπεται και των προτεραιοτήτων της παρούσας κυβέρνησης και όχι μόνο.
Η Πελοπόννησος Οικολογική και η Δήμητρα Λυμπεροπούλου  είμαστε απέναντι σε τέτοιες λογικές εκχώρησης δημόσιας γης και ιδιωτικοποίησής της. Σε καμία περίπτωση στο όνομα της όποιας «ανάπτυξης» δεν μπορούμε να καταφεύγουμε σε λύσεις  εκχώρησης δημόσιας γης και ανατροπή της έννοιας του δημόσιου συμφέροντος.
Γραφείο Τύπου
Πελοπόννησος Οικολογική
(Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, Ομάδα Ερμιονίδας)

1 σχόλιο:

  1. μηπως με την ευκαιρια να διερυνηθει και η προσβαση στα υπολοιπα 'ιδιωτικα λιμανια' της περιοχης αλλα και τα διαφορα τζιπακια που κυκλοφορουν με φαρους και την ενδειξη ασφαλεια και μεταδιδουν τους αριθμους ΙΧ των λουωμενων προς εξακριβωση???

    ΑπάντησηΔιαγραφή