Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Θα σας λυπήσω αλλά ο Ολάντ δεν πήρε το όπλο του (Της Μαρία Δεναξά)

 http://www.aixmi.gr
Ακούω και διαβάζω από προχθές στα ελληνικά ΜΜΕ ότι ο Ολάντ με τον Ρέντζι πήραν τα όπλα, και τα βουνά εναντίον της Μέρκελ. Λένε «όχι» στη λιτότητα, τη δημοσιονομική πειθαρχία και κάνουν ανταρσία! (LOL)*
Ο Γάλλος πρόεδρος επειδή ανακοίνωσε ότι το έλλειμμα του προϋπολογισμού δεν θα υποχωρήσει στο 3% πριν από το 2017 και ο δεύτερος, γιατί διαμήνυσε στη Μέρκελ ότι οι χώρες δεν μπορούν να τυχαίνουν της ίδιας μεταχείρισης με τα μαθητούδια.
Ακούω και διαβάζω από προχθές για κάλεσμα στον ευρωπαϊκό νότο και στην Ελλάδα να συμπαραταχτούν πίσω από γαλλο-ιταλικό μέτωπο εναντίον της Γερμανίας. (LOL δις!)
Λυπάμαι που θα σας χαλάσω το όνειρο, αλλά ο Ολάντ, δυστυχώς, δεν πήρε το όπλο του.
Λυπάμαι που θα σας ξυπνήσω απότομα, αλλά ο Ολάντ -δεν ξέρω για τον Ρέντζι- με 2 τρισ. χρέος (που σε λίγο θα αγγίξει το 100% του ΑΕΠ), δεν θα κάνει τη μούρη «κρέας» της Μέρκελ. Μάλλον το αντίθετο.
Λυπάμαι που θα σας βγάλω από το trip-άκι, αλλά σε κανένα γαλλικό Μέσο Ενημέρωσης, κανένας οικονομικός αναλυτής, κανένας διπλωμάτης που παρακολουθεί την οικονομία και κανένας Γάλλος συνάδελφος, με τους οποίους συνομιλώ καθημερινά, δεν δίνουν τέτοια ερμηνεία.
Λυπάμαι που θα σας στερήσω τη χαρά, αλλά η Γαλλία γρήγορα ξεχάσαμε πως θα κάνει αστρονομικές περικοπές της τάξης των 50 δισ. μέσα σε τρία χρόνια. Μόνο για το
2015 ο προϋπολογισμός, που οι κυβερνώντες παίζουν με τις λέξεις και δεν τον ονομάζουν προϋπολογισμό λιτότητας, περιλαμβάνει περικοπές 21 δισ. ευρώ! Αλλά, είπαμε, δεν είναι προϋπολογισμός λιτότητας, είναι δημοσιονομική προσαρμογή!
Λυπάμαι που θα σας στεναχωρήσω κι άλλο, αλλά ποιος σας είπε ότι η υπερχρεωμένη Γαλλία του «ισχυρού γαλλογερμανικού άξονα» θα θελήσει να δημιουργήσει πολεμική με τη Γερμανία και να δείξει ότι είναι τόσο προβληματική χώρα όσο και η Ιταλία;
Αν είμαστε λίγο πιο προσεχτικοί με τα τεκταινόμενα στη Γαλλία, θα είχαμε διακρίνει ότι ο Ολάντ στη συνέντευξη Τύπου της 18ης Σεπτεμβρίου είχε ήδη ανακοινώσει ότι θα ζητήσει παράταση για το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας του. Λίγες ημέρες αργότερα, έστειλε τον πρωθυπουργό του Βαλς στο Βερολίνο, όχι για γνωριμία, αλλά για να συζητήσει με τη Μέρκελ για την παράταση. Επέστρεψε πίσω στη Γαλλία σαν βρεγμένη γάτα!
Η Γερμανίδα καγκελάριος τον παρέπεμψε στην επόμενη ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής που όλοι μας γνωρίζουμε πώς ξεκινούν και πώς τελειώνουν τέτοιου είδους συνάξεις. Στην αρχή με bras de fer που σείεται ο κόσμος ολόκληρος και οι Ευρωπαίοι συγκαταλέγουν το στρατόπεδό τους -για εσωτερική κατανάλωση- στη συνέχεια με συμβιβαστικές πιρουέτες που καταλήγουν σε πυροτεχνήματα…
Αυτά εν θερμώ, γιατί ειλικρινά βαρέθηκα να ακούω και να διαβάζω τέτοιου είδους κουραφέξαλα!
*(Laughing out loud)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου