Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 30/11 ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΤΗΣ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗΣ ΣΑΜΑΡΑ ΣΕ ΕΠΙΤΙΜΟ ΔΗΜΟΤΗ ΝΑΥΠΛΙΟΥ


Η «πρωτοβουλία πολιτών ενάντια στην ανακήρυξη Σαμαρά σε επίτιμο δημότη Ναυπλίου» χαιρετίζει τους διαδηλωτές που έδωσαν το παρών στην πλατεία Συντάγματος και υπερασπίστηκαν την αξιοπρέπεια των δημοτών του Ναυπλίου.
Αποδείχτηκε ότι η ανακήρυξη Σαμαρά σε επίτιμο δημότη εκφράζει αποκλειστικά και μόνο μια μειοψηφία τοπικών παραγόντων με επικεφαλής το δήμαρχο Κωστούρο, που προσπαθούν να εξυπηρετήσουν τα δικά τους προσωπικά μικροσυμφέροντα.
Η αστυνομοκρατία και η βία που επέβαλε αυτή η μειοψηφία παραγόντων στο Ναύπλιο με τα ΜΑΤ και τη σιδηρόφραχτη Πλατεία Συντάγματος δεν μπόρεσε να σταματήσει τη διαδήλωση παρά τις δύο προσπάθειες καταστολής της με ξύλο και χημικά.
Η «εξαφάνιση» της διαδήλωσης από τα μεγάλα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ που κάλυψαν την κατά τα άλλα «σεμνή» τελετή των χιλιάδων ευρώ και των F-16 αποδεικνύει πόσο ενόχλησε η μαζική συμμετοχή την μνημονιακή συγκυβέρνηση της φτώχειας και του αυταρχισμού.
Τα βίντεο όμως με τον πρωθυπουργό να κρύβεται σαν κυνηγημένος μπροστά στη θέα των διαδηλωτών έχουν ήδη κάνει τον γύρο του διαδικτύου.
Με τη μαχητική και μαζική αυτή διαδήλωση αφήνουμε μια παρακαταθήκη για ανάλογες πρωτοβουλίες που μπορούν και πρέπει να ενώσουν τα αγωνιστικά κομμάτια της τοπικής κοινωνίας σε κοινή δράση ενάντια στην υποταγή που προσπαθούν πότε με την καταστολή και πότε με την προπαγάνδα να καλλιεργήσουν οι τοπικοί μνημονιακοί παράγοντες.

Πρωτοβουλία πολιτών ενάντια στην ανακήρυξη Σαμαρά σε επίτιμο δημότη Ναυπλίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου