Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Οι Σύροι πρόσφυγγες στο Σύνταγμα (+εικόνες)

Εχουμε δημοσιεύσει αρκετά video για την ανείπωτη τραγωδία στη Συρία .(Η χώρα έχει ισοπεδωθεί στη κυριολεξία ,οι πρόσφυγγες ξεπερνουν τα 4 εκ ,τα θύματα τις 200000 ανθρώπους και το κακό συνεχίζεται καθως εκεί εξελίσσεται ενα μακροχρόνιο γωπολιτικό πόκερ των υπερδυνάμεων.(το άλλο φανερό σημείο είναι η Ουκρανία)
Ανθρωποι απελπισμένοι,με θύματα στις οικογένειες τους ,οικογένειες χωρισμένες ,με μερικά μέλη να βρίσκονται στην Ελλάδα,αλλα στη Ιταλία να προσπαθούν να επανασυνδεθούν ..
Αν δεν δοθεί πολιτικό άσυλο σε αυτούς,σε ποιούς θα δοθεί;
Πρέπει να τα υπερασπίζομαστε αυτα τα θέματα ,γιατί η εμπειρία έχει δείξει .οτι μπορούμε να βρεθούμε κει εμείς στη θέση τους.
Κατα τα άλλα η προεδρική μας φρουρά ήταν υπέροχη ,οι τουρίστες την φωτογράφιζαν,αποφεύγοντας να παρακολουθούν την  γωνιά των προσφύγγων απέναντι ,τα κοσμοπολιτικά ξενοδοχεία της πλατείας
προσπαθούσαν με τους χριστουγεννιάτικους στολισμούς  να διώξουν την μουντάδα της μέρας,ένας ξένος ανήσυχος  ρώταγε τον Ελληνα ξεναγό αν οι εξαθλιωμένοι απέναντι είναι Ελληνες.....
Σε λίγα τετραγωνικά μέτρα μιας πλατείας ,η σκληρότητα  και ο παραλογισμός της εποχής  μας   και οι αντιφάσεις των καιρών όλα δίπλα δίπλα..
Και ο κόσμος σκυθρωπός να κυκλοφορεί  ,καθώς η πολυπόθητη  και πολυδιαφημισμένη άναπτυξη  της κυβέρνησης δεν ήρθε και η φτώχεια και η ανέχεια έχουν εγκατασταθεί πλεόν δίπλα μας (ο δικός μας αφανής πόλεμος).Είμαστε όμως προνομιούχοι σε σχέση με τους Σύρους .Για να φύγουμε πρός τους "παράδεισους" της Δύσης  δεν χρειαζόμαστε να ζητήσουμε πολιτικό άσυλο,ούτε να κάνουμε απεργία πείνας .Ομως και αυτό προσφυγγιά είναι αφού γίνεται λόγω ανυπαρξίας άλλης επιλογής.

 "Ι"










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου