Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Μαραθώνιος Ναυπλίου 2015, Νέες Πρωτοβουλίες»

 ma
Παρουσία του Υπουργού Αθλητισμού κ. Γιάννη Ανδριανού, του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου Βασίλη Σιδέρη , του εκπροσώπου του ΣΕΓΑΣ Γιάννη Μπόλλα και με οικοδεσπότη τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του Μαραθωνίου, Δήμαρχο Ναυπλιέων κ. Δημήτρη Κωστούρο, παρουσία όλων των Κρατικών, Τοπικών, Δημοτικών και Εθελοντικών φορέων της Αργολίδας έγινε η παρουσίαση των Νέων Πρωτοβουλιών που αποφάσισε η Ο.Ε. του 2ου Μαραθωνίου Ναυπλίου που είναι προγραμματισμένος για την Κυριακή 15 Μαρτίου 2015.
Ο Πρόεδρος της Ο.Ε. Δήμαρχος Ναυπλιέων κ. Δημήτρης Κωστούρος, αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του Δήμου που ξεκίνησε το 2014 με την επιτυχημένη διοργάνωση ενός μεγάλου και σημαντικού δρομικού αθλητικού γεγονότος στο Ναύπλιο και παρουσίασε τις Νέες πρωτοβουλίες τις Οργανωτικής Επιτροπής:
Ανακοίνωσε τον Κοινωνικό Φορέα στον οποίο θα αποδοθούν, όπως και το 2014, όλα τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν από την συμμετοχή των δρομέων στο αγώνα δρόμου των 2,5 χλμ., αλλά και από άλλες πρωτοβουλίες, που είναι «τα γεύματα Αγάπης της Ενορία της Ευαγγελίστριας»
Παρουσίασε μία ακόμη πρωτοβουλία της Ο.Ε. του Μαραθωνίου Ναυπλίου, με Θέμα την έναρξη ενός προγράμματος «Προετοιμασίας των Δημοτών – Ερασιτεχνών δρομέων» για την άθληση και την συμμετοχή τους στον Μαραθώνιο του Ναυπλίου.
Το πρόγραμμα απευθύνεται στους πολίτες ανεξαρτήτου Ηλικίας και είναι δωρεάν.
φορέας Υλοποίησης είναι, η Οργανωτική Επιτροπή σε συνεργασία με τον Σύλλογο «Μαραθωνοδρόμοι Δρομείς Αργολίδας» και με την Αιγίδα του Δήμου Ναυπλιέων (ΔΟΠΠΑΤ).
Ανακοίνωσε την ένταξη στις Αγωνιστικές Εκδηλώσεις του Μαραθωνίου και του Προγράμματος « Συμμετοχικής Ημιμαραθώνιας Ποδηλασίας».
Το αγώνισμά θα προηγηθεί όλων των άλλων την Κυριακή 15/03/15, θα γίνει στην
απόσταση των 21,1 χλμ., δεν θα έχει αγωνιστική διαδικασία, θα συμμετέχουν όλες οι ηλικίες με το ποδήλατο τους και με τα ποδήλατα του προγράμματος του Δήμου.
Λεπτομέρειές θα ανακοινωθούν μέσα από την Ιστοσελίδα της διοργάνωσης.            Ο συμμετοχικός αυτός συνδυασμός δύο διαφορετικών κατηγοριών αγωνισμάτων, γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.
Ανακοίνωσε την διοργάνωση μεγάλης «Συναυλίας την Κυριακή 15/03/15», η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Ναυπλίου και με την οποία θα κλείσουν οι εκδηλώσεις του Μαραθωνίου. Τα όποια έσοδα προκύψουν θα διατεθούν και πάλι για «τα γεύματα Αγάπης της Ενορία της Ευαγγελίστριας» Λεπτομέρειές για την Συναυλία, θα ανακοινωθούν μέσα από την Ιστοσελίδα της διοργάνωσης
Αναφέρθηκε στην μεγάλη σημασία της συμμετοχής στις εκδηλώσεις του 2015 οργανωμένα της «Σχολικής κοινότητας», και ευχαρίστησε προσωπικά για αυτήν την συνεργασία, τον Δ/ντη Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας κ. Γαληνό Ιωάννη και τον Δ/ντη Πρωτοβάθμιας  Εκπαίδευσης Αργολίδας κ. Δαρσινό Κων/νο
Τέλος ευχαρίστησε όλα τα μέλη της Ο.Ε. για την διάθεσή τους να συμβάλλουν στην προσπάθεια του Δήμου Ναυπλιέων και όλους τους Θεσμικούς ( Αστυνομική Δ/νση και Τροχαία Ναυπλίου, Λιμεναρχείο,Πυροσβεστική , ΚΕΜΧ) και Εθελοντικούς φορείς (1ο Σύστημα Προσκόπων, ΣΚΚΑ Αργολίδας, ΦΙΛΜΑ, Σαμαρείτες ΕΕΣ. Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αργολίδας και Εθελοντές Δήμου Ναυπλίου).                                
Ο Υπουργός Αθλητισμού κ. Γιάννης Ανδριανός αναφέρθηκε στα οφέλη που προκύπτουν από μια τέτοια διοργάνωση για την τοπική κοινωνία μας , η οποία όπως είπε φάνηκαν ήδη από την περσινή 1η διοργάνωση ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία ότι τα οφέλη αυτά φέτος θα είναι πολλαπλάσια. Ο κ. Υπουργός τόνισε ότι από την πλευρά της πολιτείας, έκαναν όλα όσα χρειάζονται ώστε ο Δήμος Ναυπλιέων να αξιοποιήσει την ευκαιρία και να γίνει ο Μαραθώνιος Ναυπλίου θεσμός. Χαρακτηριστικά είπε ότι «από την θέση μας προσπαθήσαμε παρά την δύσκολη οικονομική συγκυρία να βοηθήσουμε την προσπάθεια του Δήμου Ναυπλιέων γιατί θεωρούμε ότι είναι μια σημαντική διοργάνωση και πάντα στεκόμαστε αρωγοί σε προσπάθειες που βοηθούν την κοινωνία και τον αθλητισμό».
Ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλης Σιδέρης αναφέρθηκε στην συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου και στην διοργάνωση του 2ου Μαραθωνίου Ναυπλίου επαναλαμβάνοντας την αρχική δέσμευση της Περιφέρειας να είναι αλληλέγγυοι σε οποιοδήποτε αθλητική διοργάνωση γίνεται στην περιοχή. Δεν παρέλειψε να τονίσει τα οφέλη που προκύπτουν από μια τέτοια διοργάνωση για τον Νομό και την ευρύτερη Περιφέρεια. Τόνισε δε την φιλοδοξία και την πίστη της περιφέρειας ο Μαραθώνιος του Ναυπλίου να αποτελέσει θεσμό για τα αθλητικά δρώμενα της Αργολίδας, της Πελοποννήσου, της Ελλάδας αλλά και προορισμός Τουριστικός.
Ο Εκπρόσωπος του ΣΕΓΑΣ κ. Γιάννης Μπόλλας αναφέρθηκε στην σημασία που προσδίδει ο ΣΕΓΑΣ ,στην διοργάνωση του Μαραθωνίου Ναυπλίου, τονίζοντας ότι ο ΣΕΓΑΣ ενέταξε την διοργάνωση στο επίσημο αγωνιστικό Καλεντάρι του για το 2015, και αναμένεται η ένταξη της διοργάνωσης στο Διεθνές καλεντάρι της Παγκόσμιάς Ένωσης Μαραθωνίων (AIMS)
Την Συνέντευξη έκλεισε ο Τεχνικός Δ/ντης Ε. Παπαποστόλου, παρουσιάζοντας λεπτομέρειες για το Οργανωτικό και Αγωνιστικό πλαίσιο της διοργάνωσης, αναφέροντας τους ποσοτικούς στόχους των εκδηλώσεών που είναι η προετοιμασία για να υποδεχθούμε στο Ναύπλιο συνολικά 6.500 δρομείς και αναλυτικά ανά κατηγορία αγωνισμάτων: 2.000 Μ + ΗΜ , 2.000 5χλμ., 2.000 2,5χλμ. και 500 Ποδηλασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου