Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Στη μεγαλύτερη τουριστική έκθεση της Ολλανδίας η Μυθική Πελοπόννησος


 
Στη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση τουρισμού της Βόρειας Ευρώπης VAKANTIEBEURS 2015, στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας συμμετείχε για πρώτη φορά η Περιφέρεια Πελοποννήσου, με επικεφαλής τη Θεματική Αντιπεριφερειάρχη κα Κωνσταντίνα Νικολάκου, φιλοξενώντας στο περίπτερό της επαγγελματίες απ’ όλη την Πελοπόννησο.
Στην έκθεση, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 13 έως τις 18 Ιανουαρίου 2015 και η οποία αποτελεί τον κύριο φορέα πληροφόρησης των Ολλανδών για τις διακοπές τους,
συμμετείχαν περισσότεροι από 1200 εκθέτες και οι επισκέπτες ξεπέρασαν τους 118.000.
Η πρώτη ημέρα λειτουργίας ήταν αφιερωμένη σε επισκέψεις επαγγελματιών του Τουρισμού (Τ.Ο., εκπροσώπους Τουριστικών Οργανισμών, Γραφείων-Πρακτορείων, Δημοσιογράφων), όπου οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας Πελοποννήσου με προγραμματισμένα ραντεβού ήρθαν σε επαφή με τους βασικούς tour operator της Ολλανδικής αγοράς που συνεργάζονται με την Πελοπόννησο.
Η θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα. Κωνσταντίνα Νικολάκου και εκπρόσωποι της Περιφέρειας Πελοποννήσου, σε συναντήσεις με βασικούς διακινητές τουριστών στην Πελοπόννησο, όπως το Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ross Holidays κ. Στέφανο Στεφάνου και τον ιδιοκτήτη του Polyplan Reizen κ.Theo Alexandropoulo, συζήτησαν το σχεδιασμό στοχευμένων δράσεων για την αύξηση των εισερχόμενων τουριστών από την Ολλανδία. Έγιναν επίσης συναντήσεις και με επαγγελματίες τουρισμού οι οποίοι δεν έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν με την Πελοπόννησο και οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Περιφέρειας για επαγγελματικό ραντεβού όπως οι εταιρείες Localholidays, Jacobos, Golfff, κ.α. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προσέλκυσαν τα μικρά boutique hotels, καθώς και ο golf τουρισμός.
Η συγκεκριμένη έκθεση, που έχει επικρατήσει να αποκαλείται και ως «Το Χρηματιστήριο των διακοπών» αποτελεί μία από τις σημαντικότερες τουριστικές εκθέσεις σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και το σημαντικό τουριστικό γεγονός για την Ολλανδία, αφού παρουσιάζει τις επικρατούσες τάσεις της ολλανδικής αγοράς. Απευθυνόμενη αφενός στον επαγγελματία του τουρισμού ικανοποιεί την ανάγκη διεύρυνσης του δικτύου του, μέσω των επιχειρηματικών επαφών και των ευκαιριών σύναψης συμφωνιών ∙ ο επισκέπτης αφετέρου, κατέχει ξεχωριστή θέση στην έκθεση, αφού του παρέχεται η δυνατότητα να έρθει με βιωματικό τρόπο σε επαφή με τις προσφερόμενες τουριστικές υπηρεσίες κάθε προορισμού, ενισχύοντάς του έτσι την επιθυμία πραγματοποίησης ενός ταξιδιού.
Η κα. Νικολάκου σε δηλώσεις της σε ΜΜΕ και τουριστικούς συντάκτες της Ολλανδίας αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Πελοποννήσου αλλά και τις ιδιαίτερες εμπειρίες που μπορεί να βιώσει ο επισκέπτης. «Συνεχίζουμε δυναμικά το ταξίδι της Μυθικής Πελοποννήσου με εξωστρέφεια και συνεργασία. Η Περιφερειακή Αρχή αποτελεί μια σταθερή δομή της χώρας το έργο της οποίας δεν ανακόπτεται στο ελάχιστο από τις εκλογές και τις πολιτικές εξελίξεις, προσφέροντας υπηρεσίες προς όφελος των πολιτών».
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου δέχεται τουρισμό από την Ολλανδία στη Μεσσηνία μέσω του αεροδρομίου της Καλαμάτας και συγκεκριμένα των πτήσεων της Transavia 2 φορές την εβδομάδα, καθώς στην περιοχή της Αργολίδας και συγκεκριμένα στο Τολό. Στο περίπτερο της Πελοποννήσου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση γευσιγνωσίας με Πελοποννησιακά κρασιά κατά τις ημέρες του κοινού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου