.

Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2015

Το Σπήλαιο Φραγχθι : 2η ημέρα του Θερινού Σχολείου Τοπικής Ιστορίας . Κοιλάδα Αργ.(08/08/15)


Κάμερα :Κοσμάς Γεωργίου 
Παρουσίαση των εργασιών της 2ης ημέρας του Θερινού Σχολείου Τοπικής Ιστορίας, που οργάνωσε ο Δήμος Ερμιονίδας με τη συνεργασία της Εφορίας Εναλίων Αρχαιοτήτων, της Εφορία Αρχαιοτήτων Αργολίδας, του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα (ΗΠΑ), του Πανεπιστημίου Μπάφαλο της Νέας Υόρκης, του Πανεπιστημίου της Γενεύης, των Κοινοτήτων Πόρτο Χελίου και Κοιλάδας καθώς και των Πολιτιστικών Συλλόγων «Φάρος» και «Φράγθι» .

Κεντρική ομιλήτρια η Δρ. Katherine Perles, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Ιντιάνα και του Πανεπιστημίου «Παρίσι 10», με διεθνή αναγνώριση για την ακαδημαϊκή της καριέρα. Συμμετείχαν οι αρχαιολόγοι κα. Δέσποινα Κουτσούμα, της Εφορίας Εναλίων Αρχαιοτήτων και η κα. Ευαγγελία Παππή της Εφορίας Αρχαιοτήτων Αργολίδας, οι οποίες μετέφρασαν

από τα Αγγλικά στα Ελληνικά. Επίσης συμμετείχαν η Δρ. Karen Vitelli, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Ιντιάνα και ο Δρ. Julien Beck του Πανεπιστημίου της Γενεύης. Όλοι οι παραπάνω αρχαιολόγοι έχουν διεξάγει ανασκαφές στο Σπήλαιο Φράγχθι.

Παρίστατο στην εκδήλωση και ο Δρ. Bradley Ault, καθηγητής του Πανεπιστημίου Μπάφαλο, ο οποίος έχει διεξαγάγει έρευνα στην αρχαία πόλη των Αλιέων.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρενέβη και ο κ. Άδωνης Κύρου, ιχνηλάτης της αρχαιολογίας και συγγραφέας του βιβλίου «Στο Σταυροδρόμι του Αργολικού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου