.

Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2015

Δ.Τ. Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Ξεκάθαρα αντισυνταγματική η άρνηση Τσιρώνη να απαντήσει στο Ελεγκτικό Συνέδριο»


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Ταχ. Δ/νση: Πλ. Εθν. Μακαρίου
Ταχ. κώδικας:
Τ.Κ. 22100-Τρίπολη
Τηλέφωνο/ Fax: 2713-601191 / 601173
Ιστοσελίδα: http://ppel.gov.gr
 
«Ξεκάθαρα αντισυνταγματική» χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης την άρνηση του κ. Τσιρώνη, με τη θεσμική ιδιότητα του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος, να αποστείλει τα συμπληρωματικά στοιχεία στο Ελεγκτικό Συνέδριο ως όφειλε, παρεμποδίζοντας ουσιαστικά τη «διενέργεια του συνταγματικά κατοχυρωμένου προσυμβατικού ελέγχου νομιμότητας», όπως αναγράφει στην πράξη του το Ελεγκτικό.
Συγκεκριμένα, το Ελεγκτικό Συνέδριο στην τελευταία απόφασή του ανέβαλλε την έκδοση οριστικής απόφασης για το έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων με ΣΔΙΤ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου γιατί, όπως αναφέρει στην πράξη του, «υποβλήθηκαν εντός της ταχθείσας προθεσμίας τα έγγραφα του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και του Ειδικού Γραμματέα Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, ενώ, αντιθέτως, ουδέποτε υποβλήθηκαν οι ζητηθείσες από το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας διευκρινήσεις».
«Είναι πλέον απροκάλυπτα εμφανής η αγωνιώδης προσπάθεια του κ. Τσιρώνη να παρεμποδίσει την υλοποίηση του έργου της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και πρόσθεσε ότι «στην πρακτική του αυτή έφτασε στο σημείο όχι μόνο να μη σεβαστεί τη νομιμότητα, αλλά να λειτουργήσει εξωθεσμικά και αντισυνταγματικά, προκειμένου να εξυπηρετήσει προσωπικές στρατηγικές και ιδιοτέλειες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου