Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

Στην παρουσίαση του βιβλίου «Καναπές στη Ζούγκλα» της Μυρσίνης Σαμαρά

Η Ερμιόνη προχωρεί όλο και περισσότερο σε εκδηλώσεις που γνώρισμά τους έχουν τη συμμετοχή του κοινού με ενδιαφέρον για τον πολιτισμό. Ο πολιτισμός βρίσκεται στο κέντρο του ενδιαφέροντος του Δήμου μας και της Δημοτικής Κοινότητας Ερμιόνης και είμαστε αρωγοί σε τέτοιες προσπάθειες, επισήμανε ο Πρόεδρός της  κ. Δάγκλης Χρήστος, ο οποίος προλόγισε την παρουσίαση του βιβλίου «Καναπές στη Ζούγκλα» της Μυρσίνης Σαμαρά, που έγινε χθες βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο Ερμιόνης (Συγγρού). 
Λίγα λόγια για την υπόθεση του βιβλίου:
Όταν όλα μοιάζουν με ακίνητα  νερά σε λίμνη, σ’ ένα ελληνικό σχολείο στην καρδιά της Βαυαρίας κάτι αλλάζει… Στο κέντρο βρίσκονται παιδιά Ελλήνων μεταναστών τρίτης γενιάς με διαφορετικά διαμορφωμένη ταυτότητα, δίγλωσση και πολυπολιτισμική. Μέσα από την περιπέτεια και τη γοητεία της εκπαίδευσης το ερώτημα ποιος «Ποιος μαθαίνει ποιον;» μετατρέπει την ακινησία σε δημιουργικότητα και δύναμη. Και οι μαθητές γίνονται η ελπίδα της αλλαγής!
Το βιβλίο διαπραγματεύεται ένα επίκαιρο θέμα, προσεγγίζοντας τη  σύγχρονη μετανάστευση.
Η εκδήλωση κύλησε ευχάριστα από την ποιότητα που τη χαρακτήρισε σε όλη τη διάρκεια. Η δραματοποίηση ενός αποσπάσματος του βιβλίου από τις μαθήτριες Ελένη Σιωρά, Αγγελική Μπαρδάκου και Μαρία Παπαμιχαήλ και η ουσιαστική προσέγγιση του περιεχομένου από τη φιλόλογο,  κ. Τίνα Αντωνοπούλου – Δημαράκη, κέντρισαν την προσοχή του κοινού. Η κα Έφη Κανέλη που αποφοίτησε από το λύκειο του Μονάχου παρουσίασε  την εκδήλωση.
Μια διαφορετική νότα έδωσε με το τραγούδι και  την κιθάρα του ο εξαιρετικός μουσικός, κ. Βασίλης Δαπόντες.
Φύγαμε ευχαριστημένοι.

Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Ερμιόνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου