Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Ανδριανός στη Βουλή: Τα περιφερειακά Μέσα είναι βήμα Δημοκρατίας για τις τοπικές κοινωνίες – δεν πρέπει να οδηγηθούν σε κλείσιμο.

 
Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός, στην τοποθέτησή του στη Βουλή κατά την συνεδρίαση των αρμόδιων Επιτροπών για την συζήτηση του Νομοσχέδιου που αφορά τα ραδιοτηλεοπτικά Μέσα, τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Αυτό που χρειάζεται το τηλεοπτικό μας τοπίο είναι κανόνες. Κανόνες σαφείς, γενικοί, καθολικής εφαρμογής, αποπροσωποποιημένοι. Σε αυτή λοιπόν την κατεύθυνση πρέπει να κινείται το νομοσχέδιο, πράγμα που δεν συμβαίνει, αλλά πιστεύω ότι ο κ. Παππάς μέχρι το βράδυ όταν ακούσει όλες τις προτάσεις, όπως άκουσε και το πρωί τους φορείς, μέχρι να έρθει το νομοσχέδιο στην Ολομέλεια, μπορεί να κάνει τις απαραίτητες διορθώσεις ώστε αυτό το νομοσχέδιο να κινείται προς αυτή την κατεύθυνση.
Θέλω λοιπόν τώρα να σταθώ ως Βουλευτής Περιφέρειας, ιδιαίτερα στα ζητήματα που
αφορούν τα Περιφερειακά κανάλια, τους Περιφερειακούς σταθμούς. Όλοι εμείς οι Βουλευτές που εκλεγόμαστε στην Περιφέρεια γνωρίζουμε την αξία τους, γνωρίζουμε ότι είναι ένα βήμα Δημοκρατίας, γνωρίζουμε το πόσο σημαντικά είναι και το έργο που προσφέρουν στην ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας. Οι προβλέψεις λοιπόν που αφορούν τα Περιφερειακά μέσα δεν είναι επαρκώς επεξεργασμένες. Ακούσαμε προβληματισμούς από τους φορείς, έχουν διανεμηθεί και σχετικά κείμενα, αλλά και από πολλούς συναδέλφους όλων των πτερύγων και παρατάξεων.
Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό για τη δημόσια σφαίρα των τοπικών κοινωνιών, η όποια νομοθετική πρωτοβουλία να κατοχυρώνει και να μη θέτει σε αχρείαστη διακινδυνεύσει τη λειτουργία των Περιφερειακών μέσων. Υπενθυμίζω εδώ το σημαντικό ρόλο, όπως είπα πριν, αυτών των μέσων στην ενημέρωση των πολιτών καθώς πολλά από τα θέματα που έχουν έντονο τοπικό ενδιαφέρον, παρουσιάζονται μόνο από αυτά τα μέσα.                            
Τονίζω ακόμη τις θέσεις εργασίας που θα χαθούν. Τα οικονομικά είναι πολύ άσχημα σε αυτά τα κανάλια, η κατάσταση είναι απελπιστική, γιατί πλέον ο διαφημιστικός κύκλος είναι ελάχιστος. Πιστεύω, λοιπόν, ότι η κυβέρνηση έχει υποχρέωση, αφού προχώρησε στην κατάρτιση αυτού του νομοσχεδίου να λάβει σοβαρά υπόψη τις θέσεις των φορέων, τις απόψεις και τις θέσεις των συναδέλφων Βουλευτών από την περιφέρεια, ιδίως σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση των ζητημάτων που έχουν να κάνουν με τη σημερινή οικονομική κατάσταση, με τις υφιστάμενες συνθήκες λειτουργίας των περιφερειακών μέσων, την ενθάρρυνση συνεργιών και συμπράξεων για την μείωση του λειτουργικού κόστους και την δημιουργία οικονομιών κλίμακας. Το κλείσιμο των περιφερειακών καναλιών είναι εις βάρος της πολυφωνίας, του πλουραλισμού, εις βάρος της ενημέρωσης των τοπικών κοινωνιών και πιστεύω ότι αυτό δεν το θέλει η κυβέρνηση. Θέλω να πιστεύω ότι οι Υπουργοί δεν το θέλουν.
Κύριοι Υπουργοί, πιστεύω μέχρι το τέλος της συζήτησης, όταν το νομοσχέδιο έρθει στην Ολομέλεια, να έχετε κάνει τις απαραίτητες εκείνες διαρθρώσεις, ώστε να μην οδηγήσετε τα τοπικά, τα περιφερειακά κανάλια σε κλείσιμο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου