Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Ο Γιάννης Ανδριανός συνυπέγραψε Ερώτηση 45 Βουλευτών της ΝΔ προς τον Πρωθυπουργό ζητώντας την παραίτηση Φίλη

Αποτέλεσμα εικόνας για andrianos
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Ναύπλιο, 3 Νοεμβρίου 2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY
Ο Γιάννης Ανδριανός συνυπέγραψε Ερώτηση 45 Βουλευτών της ΝΔ προς τον Πρωθυπουργό ζητώντας την παραίτηση Φίλη μετά τις δηλώσεις του για την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού


Ο Βουλευτής Αργολίδας κ. Γιάννης Ανδριανός συνυπέγραψε Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή
45 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας προς τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα με την οποία ζητούν την παραίτηση του Υπουργού Παιδείας κ. Νίκου Φίλη μετά τις δηλώσεις του για την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.
Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
Κύριε Πρωθυπουργέ,
Ο κ. Φίλης τον οποίο εσείς τοποθετήσατε στη θέση του Υπουργού Παιδείας, με άρθρο του στο κομματικό σας όργανο, την εφημερίδα 'Αυγή' την 20-8-2014 αναφέρθηκε με προσβλητικά και απαξιωτικά λόγια απέναντι στο Ελληνικό Κοινοβούλιο που το 1994 αναγνώρισε ομόφωνα την γενοκτονία των χριστιανικών πληθυσμών της Ανατολής, δηλαδή του Πόντου, της Θράκης και της Μ. Ασίας.
Επανερχόμενος σε χθεσινή του συνέντευξη, ο 'επιστήμων' κ. Φίλης για το ίδιο θέμα, αναμασά τις θέσεις Τούρκων κεμαλιστών και ως καλός Πρέσβης τους, τούς προσφέρει καλές υπηρεσίες.
Αμφισβητεί ευθέως τη γενοκτονία των Ελλήνων της Ανατολής από τους Τούρκους, προσβάλλει την Ελληνική Ιστορία και τους εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς, θύματα της γενοκτονίας, καθώς και τους απογόνους τους και το σύνολο του ελληνικού λαού.
Κύριε Πρωθυπουργέ,
Σε μια εποχή που η εθνική ενότητα είναι αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε, ο υπουργός σας με τις θέσεις του διχάζει την ελληνική κοινωνία.
Επειδή οι δηλώσεις του, που προκαλούν αυτεπάγγελτη ποινική δίωξη, προσβάλλουν τον Ποντιακό, Μικρασιατικό και Θρακικό Ελληνισμό, αλλά και όλους τους Έλληνες πολίτες, ζητούμε αν τις ασπάζεστε κι εσείς να το δηλώσετε ευθαρσώς και ξεκάθαρα στον ελληνικό λαό.
Διαφορετικά απαιτούμε την απομάκρυνση του κ. Φίλη από τη θέση του Υπουργού Παιδείας.
Επιφυλασσόμεθα δε για περαιτέρω ενέργειες”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου