.

Τρίτη, 3 Νοεμβρίου 2015

Σωτηρία ή λουκέτο για το νοσοκομείο Ναυπλίου;


 http://anagnostis.org/  
Με τα μελανότερα χρώματα περιέγραψε την κατάσταση το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό στο δημοτικό συμβούλιο. Τι αποφασίστηκε και τι μέλει γενέσθαι αν δεν βρεθούν πόροι. Υπό το βάρος της χρηματικής ασφυξίας, της απομόνωσης του προσωπικού από την διοίκηση, τα εφημεριακά κενά, την υποστελέχωση, τις ελλείψεις σε βασικά προϊόντα και υποδομές αλλά  και του φόβου για κλείσιμο του νοσοκομείου, ο Δήμος Ναυπλιέων ξεκινά αγώνα δρόμου στις διαπραγματεύσεις με τους υπηρεσιακούς και πολιτικούς παράγοντες της χώρας για το μέλλον του νοσοκομείου Ναυπλίου.
Κατά  την  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπλίου με μοναδικό θέμα το μέλλον του Νοσοκομείου Ναυπλίου, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 2 Νοεμβρίου 2015 στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας  μετά από πρωτοβουλία του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου, αποτυπώθηκε η
ανησυχία των εργαζομένων  για το παρόν και το μέλλον του νοσοκομείου.
Γιατροί, νοσηλευτικό, ιατρικό, παραϊατρικό προσωπικό και απλοί πολίτες πήραν το λόγο για να αποτιμήσουν την απελπιστική κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο της πρωτεύουσας του Νομού.
Τι αποφάσισε το Συμβούλιο:
Το σώμα αφού άκουσε τις απόψεις όλων των παρευρισκομένων αποφάσισε να εκδώσει ψήφισμα διαμαρτυρίας για την τραγική κατάσταση που επικρατεί και να αναζητηθούν νομικά ευθύνες  για την έλλειψης αρτιότητας ή την παράβαση καθήκοντος.
Αποφασίστηκε επίσης με την μεσολάβηση και του παρευρισκομένου κυβερνητικού βουλευτή Γιάννη Γκιόλα να επιδιωχθεί συνάντηση με τον υπουργό υγείας έως το τέλος της εβδομάδας ενώ ζητήθηκε από τον επίσης παρευρισκόμενο υποδιοικητή της 6ης ΥΠΕ η άμεση εξεύρεση λύσης για τις εφημερίες των καρδιολόγων, ενώ ανοιχτό έμεινε το ενδεχόμενο να ηγηθεί ο Δήμος κινητοποιήσεων με κλείσιμο του νοσοκομείου για να αποφευχθεί ο κίνδυνος ολοκληρωτικού black out.
Καθησυχαστικός ο Γκιόλας:
Από την πλευρά του ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκιόλας εξέφρασε την πολιτική βούληση της κυβέρνησης για στήριξη της δημόσιας υγείας κάνοντας λόγο για νέα προκήρυξη 985 θέσεων στο ΕΣΥ για το 2015, καθώς και άλλων θέσεων για τη νέα χρονιά (να σημειώσουμε πάντως πως η τρέχουσα προκήρυξη για την Υγεία δεν περιλαμβάνει καμία θέση για το νομό Αργολίδας). 
Όπως είπε ο βουλευτής επιθυμία του Υπουργείου  Υγείας είναι η λειτουργία και των δύο νοσοκομείων του νομού, με αναβάθμιση υπηρεσιών και αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων υπάρχουν σήμερα, ιδιαίτερα στο νοσοκομείο Ναυπλίου.
Να αξιοποιηθούν οι πόροι του ΕΣΠΑ:
Ο Γιάννης Ανδριανός σε δήλωσή του για το θέμα, τονίζει, μεταξύ άλλων, πως όφειλε να έχει αξιοποιηθεί κάθε δυνατότητα, όπως για παράδειγμα τους πόρους ύψους 1.377.480 ευρώ από το ΕΣΠΑ για την προμήθεια και εγκατάσταση ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για τις ανάγκες της νοσηλευτικής μονάδας Ναυπλίου του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας, ώστε τάχιστα να αποκατασταθούν οι προϋποθέσεις απρόσκοπτης λειτουργίας του Νοσοκομείου.
Να σημειώσουμε πως η απάντηση της κυβέρνησης πάνω σε αυτό το θέμα είναι ουσιαστικά αρνητική, καθώς εστιάζει στο ότι χάθηκαν οι σχετικές προθεσμίες χωρίς να δείχνει διάθεση να εντάξει εκ νέου το έργο στη νέα προγραμματική περίοδο. 
Επιστολή δημάρχου σε Ξάνθο:
Με επιστολή του προς τον υπουργό υγείας Ανδρέα Ξανθό, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος επιδιώκει άμεσα συνάντηση με τον υπουργό  προκειμένου να βρεθεί λύση και να μην κινδυνεύσει η δημόσια υγεία του Δήμου.

Κύριε Υπουργέ,
Με την παρούσα επιστολή επιθυμούμε να θέσουμε υπόψη σας, ότι υπάρχει σοβαρό θέμα με την λειτουργία του νοσοκομείου Ναυπλίου. Το νοσοκομείο Ναυπλίου έχει  καταρρεύσει, υπό το βάρος της χρηματικής ασφυξίας, της απομόνωσης του προσωπικού από την διοίκηση, τα εφημεριακά κενά, την υποστελέχωση του, και τις ελλείψεις σε βασικά υλικά και υποδομές.
Σε ένα Δήμο κατεξοχήν τουριστικό  θεωρούμε αυτονόητο, ότι κατανοείτε το οξύτατο πρόβλημα που προκύπτει από την μη ύπαρξη ολοκληρωμένης δομής  νοσοκομειακής περίθαλψης. Για το λόγο αυτό επιθυμούμε άμεσα μία συνάντηση μαζί σας προκειμένου να σας ενημερώσουμε για το καυτό αυτό ζήτημα  που απασχολεί ολόκληρο τον Δήμο Ναυπλιέων και την γύρω περιοχή.
Θέλουμε επίσης να σας μεταφέρουμε την αγωνία του ιατρικού, νοσηλευτικού, παραϊατρικού προσωπικού  και απλών πολιτών όπως αυτή διατυπώθηκε κατά την διάρκεια της  26ης τακτικής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ναυπλιέων,  με την βεβαιότητα  ότι θα  κατανοήσετε την αγωνία που  επικρατεί στους εργαζόμενους σε ένα δύσκολο και ευαίσθητο πόστο, που καθημερινά αγωνίζεται για την ανθρώπινη ζωή.
Επομένως σας παρακαλούμε για τις τάχιστες δυνατές ενέργειές σας, ώστε να συναντηθούμε  μέσα στην εβδομάδα, προκειμένου να επιλυθεί το επειγούσης φύσεως ζήτημα της ρύθμισης της λειτουργίας του νοσοκομείου Ναυπλίου.
Επίσης σας παρακαλούμε όπως επιληφθείτε, σήμερα, του θέματος της άμεσης τοποθέτησης καρδιολόγου ώστε να εξασφαλιστεί η ασφαλής λειτουργία της εφημερίας του νοσοκομείου Ναυπλίου και να μην θρηνήσουμε θύματα.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.
Εν αναμονή των εξελίξεων:
Σε κάθε περίπτωση, οι αποφάσεις που ελήφθησαν στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ναυπλιέων θα καθορίσουν το μέλλον του Νοσοκομείου τις επόμενες ημέρες, που σύμφωνα με τις δηλώσεις του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου, η λειτουργία του είναι αδιαπραγμάτευτη.
Οι εκτιμήσεις που διατυπώνονταν χθες το βράδυ από τους εργαζόμενους  ήταν ότι η διοίκηση δεν θα προβεί σε καμία ενέργεια προκειμένου να λειτουργήσει σωστά το νοσοκομείο διότι αφενός δεν υπάρχουν κονδύλια για την υγεία. αφετέρου δεν υπάρχει διοίκηση.  Βαρόμετρο των εξελίξεων θεωρούνται οι άμεσες κινήσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου