Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

Παναρκαδικό Νοσοκομείο .Η Ναυαρχίδα του ΕΣΥ στη Πελοπόννησο δεν εχει γαστρεντερόλογο

 
Ενα συγγενικό μου πρόσωπο ,μεταφέρθηκε με οξύ αιμοραγγικό επεισόδιο (που όπως αποδείχτηκε οφειλόταν σε πρώτη φάση  σε έλκος στο στομάχι) στο μεγάλο νοσοκομείο της Αρκαδίας (μένει στη Τρίπολη).
Ασθενόφοριο ανταποκρίθηκε άμεσα,όπως και το τμήμα επειγόντων του νοσοκομείου 
Σταθεροποιήθηκε αιμοδυναμικά ο ασθενής και εκεί εμφανίστηκε η αδυναμία του νοσοκομείου να λειτουργήσει όπως έπρεπε ..
Η απουσία αυτης της ειδικότητας ,έστειλε αναγκαστικά τον ασθενή σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο της πόλης και σε ιδιώτη γιατρό με δαπάνη του ασθενούς που επέστρεψε πάλι στο νοσοκομείο γι α συνέχιση της νοσηλείας (Αναμένεται να κανει αξονική τομογραφία ,ευτυχώς διαθέτει το νοσοκομείο ,αλλα υπάρχει μια καθυστέρηση )
Αν ο ασθενής ,ήθελε να έχει ολοκληρωμένη δημόσια παροχή απο το εθνικό σύστημα υγείας
έπρεπε να μεταφερθεί η στη Πάτρα ή στην ΑΘήνα όπου θα έμπαινε στη λίστα για τις κρίσιμες εξετάσεις .
Τα γράφω αυτά όχι σαν κάτι νέο και πρωτάκουστο αλλά αν δεν μπορεί το κράτος να παρέχει έστω ολοκληρωμενη περίθαλψη σε μεσαίας βαρύτητας περιστατικά  σε επίπεδο περιφερειακό το μέλλον του ΕΣΥ που απο την ίδρυση του πότε δεν βημάτισε σωστά δείχνει να οδεύει πρός την πλήρη απαξίωση .
Γράφω και υποστηρίζω και πάλι ότι πρέπει να ξανασχεδιαστεί ο υγειονομικός χαρτης της Πελοποννήσου και της χώρας με λιγότερες μονάδες που θα είναι όμως  πλήρεις και αξιόπιστες.
Εχει γεμίσει η χώρα με νοσοκομειακά κτίρια πολλα είναι καινούργια ,αλλα ο κόσμος οδεύει προς τις μονάδες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και επειδή αυτα ασφυκτιούν  αρχίζει και προτιμά τα ιδιωτικά τα οποία εχουν μαζέψει τις τιμές και πλέον εξυπηρετουν όχι μόνο τους έχοντες αλλά και πολυ κόσμο που ουσιατικά διαλύει τον οικογενειακό προυπολογισμό  .
Τι νόημα έχει πλέον η πληρωμή της δημόσιας ασφάλειας απο τους ασφαλισμένους της χώρας ,όταν αυτη δεν παρέχεται .
Στον ΟΑΕΕ που ασφαλίζομαι εγώ και πληρώνω 220 ευρω  το μήνα για το κλάδο υγείας
στην Ερμιονίδα δεν υπαρχει συμβεβλημένος ιατρός και σε όλη την Αργολίδα ειναι πλέον ελάχιστοι .. Για τις εξετάσεις το ίδιο .Ετσι η ιδιωτική ασφάλιση έρχεται ώς μονόδρομος (καθώς με 100-150 ευρώ το μήνα έχεις καλές καλύψεις)
Ενω συμβαίνουν όλα αυτά ,και άλλα πολλά  εμείς καταναλωνόμαστε σε φιέστες.Ισως όταν ο κόσμος έχει  παραδοθεί αποκαμωμένος απο τη πολυετή κατρακύλα  ,το βάλσαμο της δημιουργίας στιγμων ζωής που θυμίζουν τη κανονική  να είναι 'οντως μονόδρομος .

  Υπάρχει και αντίλογος .όπως είπε  μια φίλη ,"χωρίς χριστουγεννιάτικο δένδρο και φιέστες θα ζήσω ,χωρίς οδηγό 'όμως ασθενοφόρου και γιατρό  αναρωτιέμαι τι θα συμβεί...και εγώ έχω  ένα πιάτο φαί ,και ανθρώπους να με βοηθήσουν στη στραβή που μπορεί να προκύψει  ξέρω όμως αρκετους που δεν τα έχουν αυτά...Για αυτούς τα δένδρα και οι φωτογραφίες των τοπικών αρχόντων με τα κάθες λογής επώνυμους δεν λένε και πολλά πράγματα "


"Ι"
 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου