Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Απάντηση Πολάκη σε Ανδριανό για τα προβλήματα στην λειτουργία των Κέντρων Υγείας Λυγουριού και Κρανιδίου.



 
Ναύπλιο, 8 Δεκεμβρίου 2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY

Στην 110/8-10-2015 Ερώτηση που είχε καταθέσει ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός με θέμα τα σημαντικά προβλήματα στη λειτουργία των Κέντρων Υγείας Λυγουριού και Κρανιδίου, απάντησε γραπτώς ο αρμόδιος αν. Υπουργός κ. Π. Πολάκης.
Επισημαίνεται ότι τα ζητήματα που αφορούν την υγεία στην Αργολίδα θα συζητηθούν αύριο Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου στην σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί μετά το αίτημα σύσσωμου του Δημοτικού Συμβούλιο Ναυπλιέων και των φορέων της Αργολίδας το οποίο έθεσε ο κ. Ανδριανός προς τον Υπουργό Υγείας κατά την συζήτηση στη Βουλή σχετικής  Επίκαιρης Ερώτησης.
Το κείμενο της απάντησης του Υπουργού αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:
“Η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου απέστειλε την απόφαση κατανομης για την προκήρυξη 916 θέσεων διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων για όλα τα Νοσηλευτικά Ιδρύματα της χώρας στο ΑΣΕΠ.
Σε συνέχεια, το ΑΣΕΠ προχώρησε στη δημοσίευση της αρ. 4Κ/2015 προκήρυξης (ΦΕΚ 5/15-10-15) για την πλήρωση, με σειρά προτεραιότητας, 226 θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης σε φορείς του Υπουργείου Υγείας.
Με την αρ. 5Κ/2015 προκήρυξη (ΦΕΚ 6/27-10-15) που δημοσίευσε το ΑΣΕΠ, προκηρύχθηκαν με σειρά προτεραιότητας και οι υπόλοιπες 690 θέσεις τακτικού προσωπικού Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Επίσης με το αρ. ΔΙΠΑΑΔ/Φ.ΕΚΓΡ.?96/25883/20-8-15 έγγραφό του, το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης ενέκρινε την κίνηση των διαδικασιών πλήρωσης 2.440 κενών οργανικών θέσεων διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων σε φορείς του Υπουργείου Υγείας για το έτος 2016. Η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη.
Ήδη στα Κέντρα Υγείας Κρανιδίου και Λυγουριού διορίστηκαν ιατροί, ενώ από τον Σεπτέμβριο του 2015 έχει παραχωρηθεί ασθενοφόρο από το ΓΝ Άργους, που ήταν σε ακινησία, μέχρι την παραλαβή του νέου ασθενοφόρου από το ΕΚΑΒ Πελοποννήσου και την ομαλοποίηση της κάλυψης του νομού.
Όσον αφορά τα υλικά, ήδη έχει ομαλοποιηθεί η χορήγηση και προχωρούν οι διαγωνισμοί για αναλώσιμα (γάντια, σύριγγες κλπ)”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου