.

Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2015

Νέα Ερώτηση Ανδριανού στη Βουλή για τις επικίνδυνες κατολισθήσεις στο οδικό τμήμα Ισθμού – Επιδαύρου – Κρανιδίου 
Ναύπλιο, 14 Δεκεμβρίου2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY
Νέα Ερώτηση Ανδριανού στη Βουλή για τις επικίνδυνες κατολισθήσεις στο οδικό τμήμα Ισθμού – Επιδαύρου – Κρανιδίου.
Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε σήμερα στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Π. Κουρουμπλή και τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χ. Σπίρτζη, με θέμα την ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης του κίνδυνου για την ασφάλεια και την ζωή των επιβαινόντων στα διερχόμενα οχήματα από τις κατολισθήσεις που συμβαίνουν στο οδικό τμήμα Ισθμού-Επιδαύρου-Κρανιδίου.
Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

“Με την παρούσα Ερώτηση, επανέρχομαι στο ζήτημα που έχω θίξει με προηγούμενες Ερωτήσεις μου, των εξαιρετικά επικίνδυνων κατολισθήσεων που συμβαίνουν με μεγάλη συχνότητα σε διάφορα σημεία του οδικού τμήματος Ισθμού – Επιδαύρου-Κρανιδίου,  το οποίο εξυπηρετεί καθημερινά μεγάλο αριθμό οχημάτων που κατευθύνονται στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας.

Ο κίνδυνος ακόμη και θανατηφόρων δυστυχημάτων είναι υπαρκτός και επιτείνεται από το γεγονός
ότι σε διάφορα σημεία οι κατολισθήσεις συμβαίνουν αμέσως μετά από στροφές, χωρίς οι οδηγοί να έχουν τη δυνατότητα να δουν εγκαίρως τα βράχια που πέφτουν στο οδόστρωμα, ενώ οι πέτρες και το χώμα παραμένουν στο οδόστρωμα συχνά επί μέρες.

Επισημαίνεται ακόμη ο μεγάλος κίνδυνος για τους επιβαίνοντες των διερχόμενων οχημάτων η αποκόλληση βράχων να συμβεί κατά τη διέλευση οχημάτων από τα σημεία όπου δεν έχει τοποθετηθεί ειδικό προστατευτικό πλέγμα στα διαβρωμένα πρανή.

Υπογραμμίζω για άλλη μια φορά με έμφαση την ανάγκη άμεσης ανάληψης των αναγκαίων έργων προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια των διερχόμενων οχημάτων.

Επιπλέον, επισημαίνεται ότι, σε απάντηση προηγούμενης με αριθμό πρωτοκόλλου 6953/8-2-2013 σχετικής Ερώτησής μου, αναφέρεται ότι στην από 6-12-2012 ΣΑΜΠ 026 Τροπ.0 Απόφαση του τότε Υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων είχε εγκριθεί η ένταξη της Μελέτης με τίτλο “Μελέτη για την κατασκευή της ΕΟ Κόρινθος – Σοφικό - Αρχαία Επίδαυρος στο τμήμα Άνω Αλμυρή έως Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου κατά τμήματα”, με κωδικό 2012ΜΠ 0260 0009 και Προϋπολογισμού 2.460.000 ευρώ στο ΠΔΕ2012. Επίσης αναφέρεται ότι η Περιφέρεια βρισκόταν στην διαδικασία σύνταξης του Φακέλλου της Μελέτης και των Τευχών Δημοπράτησης αυτής και πως η Διακήρυξη της Μελέτης αναμενόταν μέχρι τα μέσα Απριλίου 2013.

Κατόπιν αυτών,
ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ:
(1)  Τι ενέργειες έχουν αναληφθεί, ποια βήματα έχουν γίνει σύμφωνα με την ως άνω απάντηση, και ποιος είναι ο προγραμματισμός στο εξής, για την αντιμετώπιση του προβλήματος που θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια και την ζωή των επιβαινόντων στα διερχόμενα οχήματα”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου