Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

Εδω οι καλές "πολιτικές" σοκολάτες


Οσο πιστεύουμε ή ελπίζουμε ότι θα επιστρέψουμε 
στ0 2007-8 με μαγικό τρόπο ,τόσο   θα εξασθενούμε .
Τα πολιτικά κομματα σε όλο το φάσμα πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε σαν αυτο που πραγματικά είναι .
Πολιτικοοικονομικοί σχηματισμοί, μέ έμμισθα στελέχη που είναι λογικό 
να θέλουν να διατηρήσουν και να επαυξήσουν τα προνόμια τους .Αν θέλουμε να αναζητήσουμε "αγνή πολιτική" που κάπου λογικά θα υπάρχει εκεί που δεν υπάρχει μισθοδοσία και χρηματοδότηση.
Λένε και λέμε πολλοί σήμερα  ότι εξαπατήθηκαν απο το ΣΥΡΙΖΑ ,όπως παλιότερα έλεγαν ότι εξαπατήθηκαν απο τον Σαμαρά και τον Παπανδρέου .
Μα φίλοι μου η δουλειά τους αυτή είναι να προωθούν το προιόν τους που μπορεί να είναι κουμμουνισμός ,κομμουνισμός Light,σοσιαλισμός,δεξιά,ακροδεξία, εθνικισμός-φασισμός.
Σαν να πουλάς σοκολάτες ,φτιάχνεις ιστορίες και τις προωθείς.
Τα μεγάλα κόμματα μέσω των ΜΜΕ ,οι υπόλοιποι που δεν έχουν ΜΜΕ  φτιάχνουν ιστορίες έξω στο δρόμο ώστε να γίνει σαματάς και να αναγκαστούν  τα εχθρικά μέσα να τους δείξουν .Ακόμη και αν προβάλλονται με αρνητικό πρόσημο ,η διαφήμιση επιτυγχάνεται .
Ο αντίλογος πάλι ρωτά   για παράδειγμα ....και ο ρομαντισμός της αριστεράς ,η επαναστικότητα και αυτό είναι φτιαχτό είναι; 
Οχι από σένα αναγκαστικά ,εσύ το νοιώθεις πραγματικά αλλα αναρωτήθηκες ποτέ αν εσύ το δημιούργησες (το προτυπο) ή απλά είσαι καταναλωτής του φτιασιδωμένου προιόντος.

Ετσι εκμεταλλεύτηκε  η αριστερά  το κίνημα δε πληρώνω(όλοι πλήρωσαμε τελικά),έτσι έγινε εκμετάλλευση του αγώνα των κατοίκων  στις Σκουριές(τελικά έγινε το εργοστάσιο)και τόσα πολλά άλλα.
Σε γενικές γραμμές η αριστερά προτιμά κοινωνικά θέματα και αγώνες ,η αλλη πλευρά 
εκμεταλεύεται θέματα που αφορούν τους φόβους και το θυμικό του κόσμου (Χρυσή Αυγή για παράδειγμα που αναπτύχθηκε εστιάζοντας μεταναστατευτικό ,εγκληματικότητα ).
 η Νέα Δημοκρατία το συντηρητικό τμήμα της μεσαίας τάξης και τμήμα της αγροτιάς Δεν ταυτίζω αλλα προσπαθώ  κατά κάποιο  τρόπο να δείξω το πλαίσιο σχεδιασμών  των κομμάτων .
 Για κάθε πελάτη ,εδώ το  καλό μαγαζί.Και ο πελάτης είναι καταναλωτής σε κάτι που οι άλλοι ετοιμάζουν για αυτόν.

Θα σκεφτεί κάποιος ,μα μπορούμε να ζήσουμε χωρίς κόμματα ;

Δεν είναι εύκολο ,αν και υπάρχουν επιλογές ,όπως η διακοπή της χρηματοδότησης και ο πλήρης έλεγχος των οικονομικών τους,η δημιουργία ενός ανεξάρτητου κρατικού  μηχανισμού που οι πολιτικοί θα έχουν επιτελικό και νομοθετικό ρόλο.Και αλλά έχουν προταθεί κατά καιρούς ,όπως η πεπερασμένη θητεία σε αιρετές θέσεις (δύο θητείες).
Το απαραίτητο είναι η συμμετοχή .Οσο εξουσιοδοτούμε απλά με την ψήφο μας(τώρα τελευταία  αρκετοί απέχουμε και απο αυτό μη περιμένουμε να μετατρέψουμε τα κόμματα σε πργαματικά χρήσιμα εργαλεία για τη λειτουργία της κοινωνίας  μας

"Ι" 










 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου