Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Ενημέρωση από τον Δήμαρχο Ερμιονίδας Δημήτρη Σφυρή σχετικά με την λειτουργία του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΚΡΑΝΙΔΙ 14/1/2016

Με αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα σχετικά με την λειτουργία του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου ενημερώνω τους κατοίκους της Ερμιονίδας πως από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων μου ξεκίνησα την προσπάθεια για την αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου και την καλύτερη λειτουργία του, μέσα σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο για την χώρα μας.
Τον Σεπτέμβριο του 2014 το Κέντρο Υγείας Κρανιδίου αντιμετώπιζε σοβαρότατες ελλείψεις σε προσωπικό και σε αναλώσιμα ιατρικά είδη. Ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα, το οποίο απαιτούσε άμεση επίλυση, ήταν ότι δεν διέθετε  κανέναν οδηγό ασθενοφόρου. Στις 16/9/2014 έστειλα επιστολή στον τότε Πρόεδρο του  ΕΚΑΒ κ. Παπαγιανίδη Δημήτριο, με την οποία του ζητάω να δημιουργηθεί Τομέας Εξυπηρέτησης ΕΚΑΒ στον Δήμο Ερμιονίδας.
Την ίδια μέρα αποστέλλω για ενημέρωση την εν λόγω επιστολή στην Κεντρική Διοίκηση και στον τότε Υπουργό Αθλητισμού κ. Ανδριανό Ιωάννη, με τον οποίο είχα συνεχή τηλεφωνική επικοινωνία για το θέμα.
Την ίδια μέρα αποστέλλω επιστολή στον Επιστημονικά Υπεύθυνο του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου κ. Μαχαίρα Μανώλη με την οποία του ζητάω ενημέρωση για τα όλα προβλήματα που υπάρχουν την εν λόγω χρονική περίοδο.
Στην συνέχεια βρίσκομαι σε τακτική επικοινωνία με τον Επιστημονικά Υπεύθυνο του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου και το προσωπικό του και έχω πλήρη ενημέρωση για τα λειτουργικά του προβλήματα, κατόπιν συχνών επισκέψεων στον χώρο.
Λόγω του ότι το Κέντρο Υγείας Κρανιδίου δεν διαθέτει συντηρητή τα τελευταία εννέα χρόνια, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει καθημερινά προβλήματα συντήρησης, ο Δήμος Ερμιονίδας αναλαμβάνει τις επισκευές ηλεκτρικών και υδραυλικών βλαβών, τις αποκλαδώσεις, την καθαριότητα εξωτερικών χώρων και εν μέρει την προμήθεια αναλώσιμων υλικών και αναλώσιμων ιατρικών ειδών.
Στις 16/3/2015 ο Επιστημονικά Υπεύθυνος του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου κ. Μαχαίρας Μανώλης αποστέλλει στον Δήμο Ερμιονίδας ευχαριστήρια επιστολή για την συμβολή του στη συντήρηση και την καθαριότητα του περιβάλλοντος χώρου.
Στις 30/3/2015 και κατόπιν επικοινωνίας με τον τότε Υπουργό Υγείας κ. Κουρουμπλή Παναγιώτη, αποστέλλω επιστολή στον κ. Ζερδελή Ιωάννη, Βουλευτή Λέσβου και Πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, στην οποία εκθέτω αναλυτικά όλες τις ελλείψεις του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου και του ζητάω την επίλυσή τους.
Στις 27/7/2015, ενόψει της τουριστικής περιόδου και λόγω της έλλειψης οδηγών ασθενοφόρων, αποστέλλω επιστολή στον Επιστημονικά Υπεύθυνο του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου κ. Μαχαίρα Μανώλη, με την οποία τον ενημερώνω ότι ο Δήμος Ερμιονίδας προσφέρει τους επαγγελματίες οδηγούς που διαθέτει προκειμένου να καλυφθούν οι επείγουσες ανάγκες και τον καλώ να προβεί στις δέουσες ενέργειες για την κατ’ εξαίρεση έγκριση οδήγησης των ασθενοφόρων του Κέντρου Υγείας.
Στις 30/11/2015 αποστέλλω επιστολή στον Βουλευτή Αργολίδας κ. Ανδριανό Ιωάννη, στην οποία εκθέτω αναλυτικά όλες τις ελλείψεις του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου και του ζητάω την επίλυσή τους.
Η προσπάθεια για την αναβάθμιση και την εύρυθμη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου είναι καθημερινή και συνεχής και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να γίνεται αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης εφόσον αφορά την προάσπιση της υγείας των Δημοτών και των επισκεπτών του Δήμου Ερμιονίδας.

Σφυρής Δημήτρης

Δήμαρχος Ερμιονίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου