Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Μέγαλη Ασκηση αντιμετώπισης σεισμού σήμερα στο Γενικό Λύκειο Κρανιδίου.

Παρουσία του επικεφαλής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στη Πελόποννησο κ.Γιόβα.και του Διοικητή Αργολίδας κ.Μπρούτζου  διέξηχθη σήμερα το μεσημέρι άσκηση αντιμετώπισης σεισμού(ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ 2016).Σύμφωνα   με το σενάριο ,σημαίνει γενικός συναγερμός  όταν στο Συντονιστικό Κέντρο έρχονται πληροφορίες για ζημιές και πιθανούς εγκλωβισμούς μετα απο ισχυρό σεισμό στο Γενικό Λύκειο Κρανιδίου..
Αμεσα όλη η δύναμη του τοπικού μας κλιμακίου μεταβαίνει ταχύτατα στο χώρο του συμβάντος .Τα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που κινούνται ταχύτατα  συνοδεύουν αστυνομικά οχήματα ώστε να μην υπαρχουν καθυστερήσεις,
Τα  οχήματα καταφθάνουν ,σβήνουν  άμεσα μια πυρκαγιά που έχει εκδηλωθεί ,ενω παράλληλα τους δίνεται η πληροφορία για εγκλωβισμένους στο 1ο όροφο του κτιρίου.
Αμεσα με σκάλες ,τα στελεχη του τοπικού κλιμακίου βρίσκονται στο υποδειχθέντα χώρο  και βρίσκουν μετα απο έρευνα τραυματία ,όπου δύο διασώστες της Ελληνικης Ομάδας διάσωσης (παρ. Αργολίδας) που συμμετείχε στην άσκηση   προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες ,τον ασφαλίζουν σε φορείο και στη συνέχεια τον κατεβάζουν   οι πυροσβέστες με ασφάλεια  στο έδαφος.
Η όλη διαδικασία διαρκεί μόνο λίγα λεπτά.,και ταυτόχρoνα φθάνει ασθενοφόρο του ΚΥ για τη μεταφορά του εκεί.
Στο χώρο έχουν φτάσει απο τη πρώτη στιγμή στελέχη της δημοτικής αρχής .ώστε να συνδράμουν σε ότι τους ζητηθεί.



"Ι"   .








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου