.

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου 2016

ΤΑΪΠΕΔ: Προχωρά ο διαγωνισμός για το Πόρτο Χέλι

 http://www.iefimerida.gr/

Σε εξέλιξη, βρίσκεται ο διαγωνισμός  του ΤΑΪΠΕΔ  για την έκταση στη θέση Βερβερόντα, στο Πόρτο Χέλι συνολικής έκτασης 627.417,84 τμ.
Το ακίνητο, η διαγωνιστική διαδικασία για το οποίο ξεκίνησε τον περασμένο Δεκέμβριο, έχει πρόσοψη προς την παραλία και τα νότια όριά του εκτείνονται, σχεδόν, σε όλο το πλάτος της λιμνοθάλασσας Βερβερόντας και του όρμου του Πορτοχελίου σε μήκος περίπου 2.600 μ. και συνορεύουν με τα όρια του οικισμού του Πορτοχελίου.
Η αξιοποίηση της έκτασης βρέθηκε και στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε η διοίηση του Ταμείου με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Π. Τατούλη.
Το Πορτοχέλι αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Αργολίδας και διαθέτει ιδιαίτερα ανεπτυγμένη τουριστική υποδομή. Προσφέρεται ιδιαίτερα για ιδιοκτήτες θαλασσίων σκαφών καθώς το λιμάνι του διαθέτει πολύ καλή υποδομή και μεγάλη χωρητικότητα.
Παράλληλα,  από το λιμάνι του Πορτοχελίου αναχωρούν πλοιάρια για τα
κοντινά νησιά του Αργοσαρωνικού (Ύδρα, Σπέτσες κ.λπ) καθώς και για τα απέναντι παράλια του Τυρού και του Λεωνιδίου.
Το ακίνητο έχει συνολική έκταση 627.417,84 τ.μ. Το σχήμα του είναι μορφής επιμήκους πολυγώνου με μεγάλη πρόσοψη προς την παραλία. Τα νότια όρια του ακινήτου εκτείνονται σχεδόν σε όλο το πλάτος της λιμνοθάλασσας Βερβερόντας και του Όρμου του Πορτοχελίου σε μήκος περί τα 2.600 μ. και συνορεύουν με τα όρια του οικισμού του Πορτοχελίου.
Το μεγαλύτερο τμήμα του ακινήτου καταλαμβάνεται από χέρσες εκτάσεις με θαμνώδη ή καθόλου βλάστηση. Το τμήμα του ακινήτου προς τα νότια όριά του είναι επίπεδο, ενώ προς τα βόρεια όρια εκτείνεται στις πλαγιές των λόφων βόρεια του Πορτοχελίου με απεριόριστη και πανοραμική θέα προς τη θάλασσα, τη λιμνοθάλασσα της Βερβερόντα και το λιμένα του ομώνυμου οικισμού.
Σημειώνεται ότι τα σχέδια αξιοποίησης της έκτασης περιλαμβάνουν την υλοποίηση σύνθετου τουριστικού καταλύματος, γηπέδου γκολφ εννέα οπών και αεροδρόμιο τύπου Β.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου