Τρίτη 3 Μαΐου 2016

Γέμισε επισκέπτες η Ερμιονίδα.

 


Τα υπάρχοντα σε λειτουργία ξενοδοχεία  ειχαν μεγάλη πληρότητα ,που όμως δεν έφτασε στο 100% σε όλες τις περιπτώσεις .
Υπολογίζεται ότι χρησιμοποίηθηκαν περιπου 3500-4000 κλίνες (Απο άυτά 800-1000 ήταν απο το εξωτερικό.Δείγμα πόσο μικρός τουριστικός προορισμός είναι πλέον η περιοχή μας στον εθνικό χάρτη )
Καποιοι επέλεξαν τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και οι πιό εύποροι τα εξοχικά σπίτι που νοικιάζονται πλέον νόμιμα.
Ο άλλος παράγοντας ήταν τα εξοχικά σπίτια ,που χρησιμοποιήθηκαν σε ποσοστό 50-60% απο τους κατόχους τους ,που φιλοξένησαν φίλους ,συγγενείς και κατα κύριο λόγο έμειναν εκεί..
Σε θέμα κατανάλωσης οι επιχειρήσεις δούλεψαν (η υπάρχουσα υποδομή δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τόση  μεγάλη συγκέντρωση κόσμου,ειδικά στις εκδηλώσεις ),αλλά οι τζίροι γενικά δεν ήταν οι αναμενόμενοι καθώς οι Ελληνες δεν εχουν χρήματα να ξοδέψουν).
Το κύριο πρόβλημα το έχει η εστίαση (εκτός απο τα ταχυφαγεία που είναι λύσεις χαμηλού κόστους)
Να σημειωθεί ότι πλέον οι τζιροι διατροφής και shopping ( To κύριο έξοδο απο τις εξοχικές κατοικίες) απο SM δεν μένουν στη τοπική οικονομία
 καθώς το  80% ελέγχεται πλέον  απο αλυσίδες.(Μένει  στην ουσία μόνο η μισθοδοσία του προσωπικού που είναι συνήθως στα όρια των συμβάσεων)).
Στο θέμα των εκδηλώσεων πρέπε να αναζητηθεί η αξιολόγηση των επισκεπτών και όχι η δικιά μας των ντόπιων δηλαδή .
Σίγουρα θέλει επανεξέταση το θέμα και η μορφή τους.Σήμερα  3-10 λεπτά με βεγγαλικά  δεν αρκούν.
 Το Πορτο Χέλι με τη ευρηματική του διακόσμηση ,έδειξε μια πολύ καλή εικόνα,αλλά πρέπει να γίνεται πεζοδρόμηση .σε όλο το δρόμο για κάποιες ώρες τουλάχιστον.Και η φωτισμός της πόλης είναι προβληματικός .καθώς τα υπάρχοντα φωτιστικά δεν αρκούν.


"Ι"





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου