Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Παραιτήθηκε ο αντιδήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Δημαράκης


Ενημέρωση Πελοποννήσου
Με επιστολή του προς τον Δήμαρχο Ερμιονίδας, κ. Δημήτρη Σφυρή, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ΠΡΟΣΥΕΡ, Τάσος Λάμπρου, ζητά την άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να ενημερωθούν οι αιρετοί εκπρόσωποι των Δημοτών της Ερμιονίδας, για τους λόγους παραίτησης του αντιδημάρχου κ.Γιάννη Δημαράκη. Εκτός από την αποκάλυψη της παραίτησης του αντιδημάρχου κ. Γιάννη Δημαράκη, η επιστολή Λάμπρου έφερε στο φως και την κρίση εμπιστοσύνης που σοβεί στην παράταξη του κ. Δημήτρη Σφυρή. «Οι λόγοι της παραιτήσεως δημιουργούν μεγάλα ερωτηματικά που ζητούν άμεσες απαντήσεις αποκλειστικά από εσάς», γράφει ο Τάσος Λάμπρου στην επιστολή του που δημοσιεύεται στο τέλος του ρεπορτάζ.































ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΔΗΜΑΡΑΚΗ
Με έγγραφο που φρόντισε να πρωτοκολληθεί, ο αντιδήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Δημαράκης υπέβαλε την παραίτησή του από την θέση ευθύνης του αντιδημάρχου, αιτιολογώντας την απόφασή του ως επιβεβλημένη  λόγω της ανυπαρξίας αλλά και της αδυναμίας συντονισμού των στελεχών της Δημοτικής Αρχής από τον Δήμαρχο κ. Δημήτρη Σφυρή.
Η διατύπωση αντιρρήσεων για τον τρόπο διοίκησης που εφαρμόζεται είχε υπάρξει πολλές φορές και στο παρελθόν αλλά αυτή την φορά, η κατάσταση «έφτασε προφανώς στο απροχώρητο».
Η παραίτηση Δημαράκη καταφέρει πλήγμα στην εικόνα της Δημοτικής Αρχής Σφυρή καθώς δείχνει να μην υπάρχει ενιαία κατεύθυνση λειτουργίας και ακόμη χειρότερο να καταγράφεται η ύπαρξη ομάδας Συμβούλων που «είναι πιο ίσοι από τους άλλους».
Κύκλοι του περιβάλλοντός του μας δήλωσαν ότι, η παραίτηση του Γιάννη Δημαράκη δεν έχει προσωπικά αίτια και ως εκ τούτου η μόνη πιθανότητα ανάκλησης είναι η διαβεβαίωση ότι τα αναφερόμενα προβλήματα θα απαλειφθούν.
Η παραίτηση Δημαράκη, όπως προκύπτει εμφανώς από το δημοσιευόμενο έγγραφο φέρνει στο φως της δημοσιότητας τις από καιρό αιωρούμενες κατηγορίες, από μέλη της παράταξής ΔΗ.ΣΥ.ΕΡ,  ότι ο Δημήτρης Σφυρής σε βασικά θέματα ακολουθεί προσωπική πολιτική παραγνωρίζοντας την ύπαρξη των μελών του συνδυασμού.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΛΑΜΠΡΟΥ
«Κύριε Δήμαρχε,
Μετά την παραίτηση του Αντιδημάρχου κ. Ιωάννη Δημαράκη, την οποία υποβάλλουμε συνημμένα, δημιουργούνται συνθήκες για να επικαλεστούμε τη φράση του λαού μας «ή ο γιαλός είναι στραβός ή στραβά αρμενίζετε». Οι λόγοι της παραιτήσεως δημιουργούν μεγάλα ερωτηματικά που ζητούν άμεσες απαντήσεις αποκλειστικά από εσάς.
Οι σοβαρές επισημάνσεις του καθηγητή μας, για πολλά χρόνια Σχολικού Συμβούλου και επιτυχημένου Διευθυντή σχολικών μονάδων που παραδειγμάτιζε όλους μας με το ήθος του, εγείρουν μεγάλα θέματα για τη λειτουργία του Δήμου, των Νομικών Προσώπων και των επιχειρήσεων, θέματα που η παράταξή μας είχε αναδείξει όλο αυτό το χρονικό διάστημα.
Ζητούμε άμεσες εξηγήσεις από την πλευρά σας στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο και πλέον δεν πρέπει να κρυβόσαστε πίσω από την υποβάθμιση της λειτουργίας του και από την πάγια τακτική σας να μην έρχονται προς συζήτηση τα κρίσιμα θέματα που απασχολούν τους δημότες στο Δημοτικό Συμβούλιο, το κορυφαίο συλλογικό όργανο του Δήμου Ερμιονίδας.
Για τη Δημοτική Παράταξη
«Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας»
Ο επικεφαλής
Τάσος Γ. Λάμπρου
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου