Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Εξιχνιάστηκαν δύο (2) περιπτώσεις ληστειών, μία (1) περίπτωση κλοπής και μία (1) περίπτωση αρπαγής (+ Συμβάν Κοιλάδας Ερμιονιδας)




ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Τρίπολη, 3 Ιουνίου 2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εξιχνιάστηκαν δύο (2) περιπτώσεις ληστειών, μία (1) περίπτωση κλοπής και μία (1) περίπτωση αρπαγής στην Αργολίδα
Για τις υποθέσεις αυτές κατηγορούνται τέσσερα (4) άτομα σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα της ληστεία, κλοπής, σύστασης συμμορίας, αρπαγής και παράνομης κατακράτησης
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνει ακόμη ένα άτομο, το οποίο κατηγορείται για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος
Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, δύο (2) περιπτώσεις ληστειών, σε τοπικές κοινότητες των Δήμων Επιδαύρου και Ερμιονίδας Αργολίδας.
Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται τέσσερις (4) ημεδαποί, ηλικίας 22, 24, 29 και 31 ετών, αντίστοιχα.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα της ληστείας, κλοπής, σύστασης συμμορίας, αρπαγής και παράνομης κατακράτησης , η οποία περιλαμβάνει ακόμη έναν (1) 27χρονο ημεδαπό, που κατηγορείται για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της μεθοδικής και εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης, που διεξήχθη από το Τμήμα Ναυπλίου, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω:
  • Την 20.5.2015 το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Επιδαύρου Αργολίδας, μπήκαν σε οικία 67χρονης ημεδαπής και με την χρήση σωματικής βίας την ακινητοποίησαν και αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα και κινητό τηλέφωνο.
  • Την 20.8.2015 και πρώτες πρωινές ώρες, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ερμιονίδας
    Αργολίδας, με την απειλή όπλου, ακινητοποίησαν 42χρονο ημεδαπό και αφού τον οδήγησαν με το όχημά του σε ερημική περιοχή, τον κατακρατούσαν με την χρήση σωματικής βίας, απαιτώντας από αυτόν να τους παραδώσει χρήματα. Στην συνέχεια, οι ανωτέρω μετέβησαν στην οικία του 42χρονου, όπου με την χρήση σωματικής βίας, ακινητοποίησαν τους ηλικιωμένους γονείς του και αφαίρεσαν χρήματα. Για την υπόθεση αυτή, είχε συλληφθεί την 20.8.2015 ένας (1) 28χρονος ημεδαπός, συνεργός των ανωτέρω (Σχετικό το από 21.8.2015 Δελτίο Τύπου της Υπηρεσίας μας.) .
Συνολικά, από την παραπάνω εγκληματική τους δράση, είχαν αφαιρέσει χρήματα και κοσμήματα, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τις -8.000- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.
Όπως επιπλέον προέκυψε, ο 22χρονος την 16.3.2013, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Βέλου-Βόχας Κορινθίας, αφαίρεσε από οικία ημεδαπού κυνηγετικό όπλο, ενώ ο 27χρονος προμηθεύτηκε από τους ανωτέρω δράστες, το κινητό τηλέφωνο, που είχαν αφαιρέσει από την οικία της 67χρονης.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου.
Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη και άλλων παρόμοιων αδικημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου