Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Σεισμός σε Λονδίνο και Ευρώπη Το Brexit είναι γεγονός

 

 http://www.cnn.gr
Έκπληκτη και σοκαρισμένη η Ευρώπη σήμερα με την ανατροπή των αποτελεσμάτων του βρετανικού δημοψηφίσματος τις πρώτες πρωινές ώρες, καθώς το Brexit προηγείται με 600.000 ψήφους έναντι της παραμονής στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 
 Μέχρι τις 7:00 το πρωί είχαν καταμετρηθεί τα 316 από τα 382 εκλογικά κέντρα. Όπως όλα δείχνουν, η Βρετανία βρίσκεται με το ενάμιση πόδι εκτός ΕΕ με τις συνέπειες να είναι τεράστιες τόσο για το Λονδίνο όσο και για τις Βρυξέλλες. 
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα το Brexit καταγράφει ποσοστό 51,3 ενώ το Bremain έχει 48,7. Την ίδια ώρα ο εκλογικός αναλυτής του Sky News προβλέπει νίκη του Brexit με 53%, ενώ και το BBC "δείχνει" έξοδο της χώρας από την ΕΕ.
Ο Νάιντζελ Φάρατζ με ανάρτησή του στο twitter σημείωσε ότι μπορεί πλέον να ονειρεύεται ένα ανεξάρτητο Ηνωμένο Βασίλειο. Την ίδια ώρα πηγές του στρατοπέδου του Bremain, δηλώνει στο BBC ότι πλέον «τα πράγματα είναι δύσκολα». Λίγη ώρα αργότερα ο Φάρατζ ζήτησε την άμεση παραίτηση του Κάμερον σε περίπτωση που επαληθευτούν οι εκτιμήσεις για νίκη του Brexit

Δείτε περισσότερα εδώ..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου