.

Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2016

H απόφαση του Τ.Δ Φούρνων .Θα γίνει σεβαστή απο τον Δήμο Ερμιονίδας η απόφαση ενός χωριού.;

Η πρόταση αυτή ψηφίστηκε στο ΤΔ/ΦΟΎΡΝΩΝ..(2-1 κατά πλειοψηφεία) 

Εμείς, οι Σύμβουλοι της Τ.Κ. Φούρνων, Ελένη Δημαράκη και Νίκος Γεωργίου προτείνουμε το παρακάτω σχέδιο απόφασης σχετικά με την αποκατάσταση του ΧΑΔΑ Διδύμων που είναι και το μοναδικό θέμα στο σημερινό Κοινοτικό Συμβούλιο:Το Τοπικό Συμβούλιο Φούρνων λαμβάνοντας υπόψη:


 • Την απόφαση του ΔΣ του Δήμου Ερμιονίδας της 7ης Μαρτίου 2016 σχετικά με την αποκατάσταση του ΧΑΔΑ Διδύμων • Τις εργασίες που έγιναν στις 12-13 Ιουνίου 2016, στην χώρο του δεματοποιητή με τις οποίες ανοίχτηκαν αρκετά δεματοποιημένα σκουπίδια, τα οποία αναμίχτηκαν με αυτά του ΧΑΔΑ, στην προσπάθεια της Περιφέρειας Πελοποννήσου να θάψει όλα τα απορρίμματα ττου χώρου ( χύδην κα δεματοποιημένα). • Την απόφαση της ΠΕΑΠΖ Πελ/νήσου (Περιφερειακή Επιτροπή Αποκατάστασης Περιβαλλοντικών Ζημιών) της 11ης Ιουλίου 2016 με την οποία απερρίφθη ομόφωνα η εισήγηση της Δ/νσης Περιβάλλοντος κ΄ Χωρικού Σχεδιασμού της Αποκεντρωμένης
  Διοίκησης Πελοποννήσου  που είχε εισηγηθεί  στις 30 Ιουνίου 2016  το   θάψιμο όλων των σκουπιδιών που βρίσκονται στον χώρο της πρώην χωματερής στο «Σταυρό Διδύμων» μαζί με όλα τα δέματα των σύμμεικτων απορριμμάτων που υπάρχουν στον χώρο που εγκαταστάθηκε ο δεματοποιητής   μετά την έναρξη λειτουργίας του τον Αύγουστο του 2010. • Τις εργασίες που έγιναν στις αρχές Σεπτεμβρίου στο χώρο της χωματερής από το ΙΓΜΕ στο πλαίσιο της προγραμματικής σύμβασης του Δήμου για τη διενέργεια μετρήσεων ώστε να έχουμε την εικόνα της μόλυνσης του υδροφόρου ορίζοντα. • Τις εργασίες που έγιναν, εκ νέου, στις 13-14 Σεπτεμβρίου 2016, από συνεργείο της ανάδοχης εταιρείας για την αποκατάσταση της χωματερής «Σταυρός 1», στο Σταυρό Διδύμων. • Το γεγονός ότι πρόκειται ουσιαστικά για μια νέα διαμορφωμένη κατάσταση, μετά τα γνωστά προβλήματα λειτουργίας του δεματοποιητή αφού ο χώρος της παλιάς χωματερής χρησιμοποιήθηκε για αποθήκευση «χύδην» απορριμμάτων. • Το γεγονός ότι με τον επιδιωκόμενο τρόπο αποκατάστασης ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία μπορεί να είναι μεγαλύτερος από ποτέ λόγω της κοντινής απόστασης του ΧΑΔΑ από τις πηγές ύδρευσης και άρδευσης.

Ζητούμε : 1. Να σταματήσουν οι εργασίες που γίνονται εκ νέου, αφού ουσιαστικά αφορούν και δεματοποιημένα σκουπίδια και δεν μπορεί να γίνει η «αποκατάσταση» του ΧΑΔΑ βάσει της μελέτης του 2014, η οποία δεν ανταποκρίνεται στη σημερινή κατάσταση.


 1. Να υλοποιηθεί η απόφαση του Δ.Σ. της 7ης Μαρτίου 2016 ώστε να εξετασθεί η αρτιότητα της μελέτης του 2014 για την αποκατάσταση του ΧΑΔΑ Διδύμων από ανεξάρτητο μελετητικό γραφείο και να ολοκληρωθούν οι μετρήσεις του ΙΓΜΕ για να έχουμε την εικόνα της μόλυνσης του υδροφόρου ορίζοντα. 1. Να προγραμματισθεί η αποκατάσταση όλου του χώρου συνολικά (δέματα και χύδην απορρίμματα) με τρόπο που δεν θα   τίθεται σε κίνδυνο η ανθρώπινη υγεία και χωρίς να βλάπτεται το περιβάλλον επιδιώκοντας μια πλήρη, νόμιμη και οριστική λύση.Οι Κοινοτικοί Σύμβουλοι της Τ.Κ. ΦούρνωνΔημαράκη ΕλένηΓεωργίου Νίκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου