Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

Πέτρος Τατούλης για τις δηλώσεις του Πάνου Σκουρλέτη



Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης αναφερόμενος στις δηλώσεις του Υπουργού Περιβάλλοντος κ. Σκουρλέτη στην Ε.Ρ.Τ. σχετικά με το έργο της διαχείρισης των απορριμμάτων δήλωσε:
"Αντιλαμβάνομαι τη δεινή θέση του Υπουργού Περιβάλλοντος κ. Σκουρλέτη, ο οποίος κλήθηκε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Ε.Ρ.Τ να δικαιολογήσει τη χρήση χημικών σε διαμαρτυρία συνταξιούχων στο κέντρο της Αθήνας. Ο κ. Σκουρλέτης – ως αριστερός Υπουργός - όφειλε να παραιτηθεί αν πραγματικά πιστεύει ότι η κυβέρνηση την οποία υπηρετεί ως Υπουργός λανθασμένα προέβη σε αυτή την απαράδεκτη πολιτική κίνηση. Αντί αυτού συνέχισε την τακτική των «κροκοδείλιων δακρύων» των στελεχών της κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. – ΑΝ.ΕΛ. όπου ως «αριστεροί» με μεγαλύτερη μάλιστα ένταση βίας εφαρμόζουν πρακτικές που με πάθος στο παρελθόν καταδίκαζαν.
Στο πλαίσιο της συνέντευξης που παραχώρησε στην Ε.Ρ.Τ «θυμήθηκε» και την Περιφέρεια Πελοποννήσου σε ότι αφορά το έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων. Ο κ. Υπουργός επέκρινε την Περιφερειακή Αρχή ότι ο σχεδιασμός που προτείνει εξυπηρετεί «συμφέροντα». Οφείλουμε να τον ενημερώσουμε ότι ο σχεδιασμός της Περιφέρειας Πελοποννήσου μέσω Σ.Δ.Ι.Τ. και με ανταγωνιστικό διάλογο υλοποιήθηκε με Διεθνή διαγωνισμό, ο οποίος και ολοκληρώθηκε με απόλυτη διαφάνεια, όπως προκύπτει από τις τρείς αποφάσεις του ΣτΕ και τις δύο αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Το αποτέλεσμα του διαγωνισμού προέκυψε με κύριες παραμέτρους τη προστασία του περιβάλλοντος και την οικονομικότερη τιμή για τον πολίτη.
Κύριε Σκουρλέτη δεν γνωρίζετε ότι η κυβέρνηση σας συζητά με την ανάδοχο εταιρεία εδώ και σχεδόν ένα χρόνο χωρίς την παρουσία της Περιφέρειας; Πως τολμάτε να αναφέρεστε σε ένα ζήτημα όταν γνωρίζετε ότι με ευθύνη της κυβέρνησης καθυστερεί προκλητικά η υπογραφή της σύμβασης προκαλώντας μεγάλη βλάβη στους Πελοποννήσιους πολίτες; Είναι η δεύτερη φορά που ο Υπουργός Περιβάλλοντος αναφερόμενος στη Περιφέρεια μας έχει υποπέσει σε μεγάλα σφάλματα. Του συνιστούμε την επόμενη φορά που θα αναφερθεί στην Πελοπόννησο να είναι πιο προσεκτικός.
Κύριε Σκουρλέτη τα ψέματα σας τελείωσαν, αφήστε τα παραμύθια, τίποτα πια δεν μπορεί να σε σώσει".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου